Pošlji povpraševanje

Vraščen noht eden od najpogostejših razlogov za obisk pedikerja

Vraščen noht ni samo estetska težava, ampak je tudi zdravstvena, do katere pride zaradi napačnega striženja nohtov in tudi zaradi neprimerne obutve. Težave, ki jih označuje vraščen noht, so ostra, dobro omejena bolečina na stranskem in srednjem robu prsta, ki je močnejša pri hoji, pridruženi znaki vnetja, kot so rdečina, oteklina, bolečina na pritisk in izcedek, vnetno spremenjeno tkivo ter povečanje stranske kožne gube.

Tej težavi klasična pedikura ni kos, zato na pomoč priskoči medicinska pedikura, ki se ukvarja s problematiko stopal in nohtov. Medicinska pedikura za zdravljenje bolezni nohtov, kamor uvrščamo vraščen noht ter lomljenje nohtov, uporablja kirurške instrumente, pedikerji, ki jo izvajajo, pa so za to tudi strokovno usposobljeni.

V pedikerskem salonu Lassana vam nudimo širok spekter kakovostnih storitev mokre pedikure, znani pa smo predvsem po zahtevni medicinski pedikuri, ki se osredotoča na bolj zahtevne bolezni nohtov. Tako klasična kot medicinska pedikura sta namenjeni tako moškim kot ženskam, ob pogledu na cenik storitev pa se lahko prepričate, da so  vse naše storitve tudi ugodne.

Vraščen noht – zdravljenje z medicinsko sponko

V pedikerskih salonih Lassana za korekcijo vraščenih nohtov uporabljamo posebno vzmetno sponko, ki jo izdelamo za vsak noht posebej. Pediker dve zelo tanki vzmetni žički s kaveljčki vstavi pod rob nohta in ju rahlo zategne z zanko. Robovi nohta se tako začnejo dvigovati iz vnetega nohtnega kanala. Sponka se nato zavaruje z gelom, tako da ne odpade z nohta, in podloži s tamponado. Gre za neboleče zdravljenje, ki izboljšuje naravno rast nohta. Prav tako vas sponka ne ovira pri vsakdanjih opravilih ali pri športu.

Sponko je nato treba večkrat ponovno namestiti nekoliko nižje na vraščen noht, dokler sčasoma noht ne začne rasti pravilno in so težave rešene za vedno. Končne rezultate zdravljenja lahko pričakujemo v enem do šest mesecev, odvisno od deformacije nohta. Učinkovitost in eleganca naših vzmetnih sponk je edinstvena, cenovno pa zelo ugodna.

Več o zdravljenju vraščenih nohtov.

Cepljenje nohtov – ena najpogostejših bolezni nohtov

Cepljenje nohtov v plasteh največkrat nastane zaradi pogostega močenja nohtov. Nohti se navadno cepijo osebam, ki so veliko v stiku z vodo in si nohte (oz. roke) kar naprej močijo ter sušijo. K lomljenju nohtov pa pripomoreta tudi pogosto lakiranje in uporabljanje odstranjevalcev laka. Cepljenje nohtov se lahko pojavi tudi pri pomanjkanju vitaminov iz skupin A in B, podhranjenosti in pri motnjah delovanja ščitnice.

Proti cepljenju se je najlažje boriti tako, da nohte ustrezno zaščitimo pred stikom z vodo. Prav tako se priporoča, da se take nohte striže čim bolj na kratko in se jih ne oblikuje s pilico za nohte – ta namreč situacijo pogosto poslabša. Nohte je mogoče zaščititi tudi s kakovostnim lakom za nohte, čeprav pretirana uporaba odstranjevalca lakov za nohte lahko naredi veliko škode.

Pedikura

Redna in pravilna nega nohtov za lep in zdrav videz

Urejeni in lepi, predvsem pa zdravi nohti dajejo vtis splošnega zdravja in urejenosti posameznika. Ker lepi in urejeni nohti niso prirojeni, jih je treba skrbno negovati. S skrbjo za nohte lahko izboljšamo njihov videz in si povrnemo občutek urejenosti in zdravja, s tem pa tudi višjo raven samozavesti. Redna, pravilna, predvsem pa naravna nega nohtov pripomore k njihovi hitrejši rasti ter zagotavlja zaščito pred različnimi bolezni nohtov, kot sta vraščen noht in cepljenje nohtov.

Strokovno usposobljeni pedikerji bodo v štirih naših salonih poskrbeli, da bodo vaši nohti zdravi,  lepi in urejeni. Medicinsko pedikuro nudimo v salonih na Dalmatinovi 11, Derčevi 31, Slovenski 27 in Zaloški 7. Medicinska pedikura pedikerskega salona Lassana Ljubljana pa vam je na voljo tudi v zavetju vašega doma. Naši pedikerji vas bodo namreč z veseljem obiskali tudi na domu ali bolnišničnem oddelku.

Z redno in pravilno nego boste preprečili nastanek marsikatere bolezni nohtov, zato nikar ne odlašajte in se še danes naročite na pedikuro.

Vabljeni.