Pločevino moramo velikokrat tudi preoblikovati. Najpogostejši postopek, ki ga za preoblikovanje pločevine uporabljamo je stiskanje. Sam postopek stiskanja je sestavljen iz dveh korakov. V prvem koraku se pločevina preoblikuje s pomočjo ekscentrične stiskalnice. Gre za to, da pločevino preoblikujemo med dvema orodjema - med zgornjim delovnim delom (patrico) in spodnjim fiksnim delom (matrico). Kos pločevine, ki ga želimo preoblikovati, lahko na ekscentrični stiskalnici pozicioniramo ročno ali s pomočjo manipulatorja, ki bo kos pločevine premaknil v različne položaje preoblikovanja. S pomočjo stiskalnice bomo ravne plošče preoblikovali v sferične oblike oz. tako imenovane krožnike, ki bodo nato pripravljeni na drugi korak obdelave.

Ekscentrična stiskalnica Skitti

PONUJAMO VAM TUDI PESKANJE

Zraven ekscentričnih stiskalnic pa so v kovinarski industriji zelo pogoste tudi hidravlične stiskalnice. Pravzaprav so ekscentrične in hidravlične stiskalnice najbolj uporabljani stroji v kovinarski industriji in služijo serijski hladni predelavi kovin. S pomočjo ekscentrične stiskalnice električno energijo pretvorimo v mehansko silo, ki jo nujno potrebujemo za predelavo oz. za preoblikovanje pločevine. Pločevina, ki jo s stiskalnicami lahko predelamo, je lahko oblikovana v trakove ali plošče različnih debelin.

ROBOTSKO VARJENJE

Ker se zavedamo, da je potreba po izdelkih široke uporabe velika, hkrati pa vemo tudi, da morajo biti izdelki za masovno uporabo cenovno ugodni, se preoblikovanja pločevine za omenjene izdelke lotevamo s posebnimi stiskalnicami. Moč, ki jo stiskalnica ima, je odvisna od namembnosti. Najpogosteje se tako predelana pločevina sicer uporablja v elektro in avto industriji, najdemo pa jo tudi v drugih industrijah.

Hidravlične stiskalnice

Hidravlične stiskalnice zraven ekscentričnih stiskalnic predstavljajo najpomembnejšo in najučinkovitejšo vrsto stroja za preoblikovanje pločevine, njeno stiskanje, upogibanje, izrezovanje, ravnanje in iztiskanje. Hidravlične stiskalnice so lahko eno-, dvo-, tri- ali več sistemske. Enosistemske stiskalnice imajo en cilinder - navadno na zgodnji strani. Dvosistemske stiskalnice imajo nameščena dva cilindra - enega spodaj in drugega zgoraj. Zgoraj nameščen cilinder nam omogoča uporabo “izmetal” - to so prečke, s katerimi izvržemo oz. ločimo upognjeni del od matrice. Večsistemske stiskalnice imajo znotraj zgornjega paha še eden hidravlični cilinder. Z zunanjim pahom pločevino v tem primeru fiksiramo, da se ne deformira, z notranjim pahom pa nato izvedemo operacijo vlečenja in upogibanja.

Pri nas lahko vam nudimo tudi točkovno varjenjehttps://www.vsi.si/skitti/tockovno-varjenje

hidravlične stiskalnice Skitti

V podjetju Skitti vam ponujamo stiskanje in preoblikovanje pločevine na stiskalnicah. Udarna sila stiskalnic se giblje med 5 in 250 ton - odvisno od potreb. Zraven stiskanja si lahko ogledate tudi ponudbo storitev laserskega razreza, krivljenja, s pomočjo krivilnega stroja za pločevino, varjenja in peskanja v komorah za peskanje. V primeru vprašanj smo vam dosegljivi na telefonski številki ali e-mail naslovu, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se o storitvah lahko pozanimate pri strokovnjaku.