Stroj za peskanje poskrbi za najboljše oprijemanje zaščitnih sredstev

Stroj in komora za peskanje se uporabljata v delavnicah in podjetjih v gradbeni in kovinski industriji ter tudi pri tehnoloških procesih v prehrambeni, kemični in farmacevtski industriji. Gre za napravi, ki sta zaradi svoje vsestranske uporabe nepogrešljivi. Za najboljše oprijemanje raznih zaščitnih sredstev, ki kovinske dele varujejo pred rjo, je dobro podlage predhodno temeljito očistiti in uporabiti proces peskanja. Peskanje je nedvomno najbolj optimalen način za pripravo raznih materialov pred nanosom zaščitnih sredstev. Gre namreč za postopek, pri katerem s pomočjo stroja in komore za peskanje, pospešimo t.i. peskalno sredstvo, ki potem zaradi kinetične energije očisti željeno kovino.

PRI NAS VAM NUDIMO TUDI KRIVLJENJE


Ko s peskanjem pripravimo površino do čistoče, ki jo potrebujemo, lahko nanesemo pokrivni material, ki se bo zaradi obdelane površine, veliko bolje oprijel ter tako podaljšal življenjsko dobo, prav tako pa odpornost materiala proti rji.

peskanje Skitti

Stroj za peskanje - različni principi delovanja

Tako kot obstaja več postopkov peskanja, obstajajo tudi različni stroji za peskanje. Stroj za injektorsko peskanje deluje tako, da ustvari podtlak v peskalni šobi, ki vleče peskalno sredstvo iz zbiralnika v pištolo. Pritisk v sami pištoli potisne pesek skozi šobo in na ta način ustvari injektorski curek s katerim peskamo.
Zaradi nekoliko drugačnega principa delovanja je stroj za tlačno peskanje bolj učinkovit od injektorskega. Pri tem načinu lahko natančno odmerjamo peskalno sredstvo, ki je v tlačni posodi pod pritiskom in tako nadziramo dinamiko mešanice zraka in peska skozi šobo na predmet peskanja.
Stroj za turbinsko peskanje pa deluje tako, da naprava za odmerjanje peskalnega medija sprošča medij v center turbine, ki zaradi rotacije pesek “izstreli” z veliko hitrostjo, ko ta zapusti rob lopatice. Gre za energetsko najbolj potratno peskanje, cena peskanja pa je bistveno višja od prejšnjih dveh tehnik.

Ugodno peskanje in barvanje kovin v Skitti Ljubljana

Obiščite podjetje Skitti d.o.o. in se prepričajte, da so naši stroji za peskanje najsodobnejši. Ugodno, kakovostno in natančno peskanje zagotavlja naša komora za peskanje železa 1000x600x600. Peskanje in barvanje v Ljubljani še nikoli ni bilo tako enostavno.
Vabljeni.

Stroj za peskanje Skitti