Krivljenje cevi - hitro, kakovostno in natančno

Krivilni stroj za pločevinoKrivljenje cevi je mehanski proces obdelave kovin, ki se lahko uporablja za najrazličnejše produkte v različnih panogah. Krivljenje cevi lahko poteka na več načinov, cena pa je odvisna od izbranega načina. Cev je lahko oblikovana z ali brez vnaprej določene oblike. Na krivljenje cevi vpliva veliko dejavnikov, kot so na primer kakovost materiala, orodja in maziva ter debelina stene. Krivimo lahko naslednje materiale: jeklo, inox , aluminij, baker. Cev se lahko krivi pod različnimi koti v različnih radijih in v različnih smereh.

Orodje za krivljenje cevi - numerično krmiljen (CNC) krivilni stroj

Krivljenje cevi poteka tako, da ravno cev vstavimo v krivilni stroj, jo vpnemo, nato pa se postopoma krivi od enega konca do drugega. Postopoma je naenkrat opravljena posamezna smer in kot krivljenja. Najprej se ukrivi začetek cevi v določeno smer pod določenim kotom. Nato se cev premakne naprej, tako da se krivi naslednje mesto, lahko v enako ali drugačno smer. CNC krivilni stroj, katerega cena je resnično ugodna, vnaprej določi kot in smer krivljenja cevi.

Krivilni stroj nam omogoča, da lahko izdelamo cel kos naenkrat, brez odlaganja obdelovanca. Prav tako lahko vnaprej določimo kot in smer krivljenja, obenem pa imamo tudi možnost krivljenja izdelkov kompleksnih oblik. Običajni stroji za krivljenje cevi lahko cev naenkrat zakrivijo maksimalno do 180°. Na splošno za krivljenje uporabljamo okrogle cevi, lahko pa tudi kvadratne, pravokotne in elipsaste cevi. Postopek krivljenja se lahko v nekaterih primerih dodatno podpre tudi s toplotno obdelavo.

Krivljenje cevi s strojem

Krivljenje cevi prepustite strokovnjakom

Krivljenje cevi je zahteven proces, kjer je potrebna natančnost in kakovost. Prav tako zahteva veliko znanja in izkušenj. Zato je nujno, da za krivljenje cevi izberete zanesljivega partnerja, ki bo s svojim znanjem in izkušnjami poskrbel za kakovostno storitev.
V podjetju Skitti se vsa dela izvajajo na sodobnih strojih pod kontrolo naših strokovnih sodelavcev in z najvišjo kakovostjo. Med njimi je tako krivilni stroj za pločevino Gasparini kot najnovejši stroji za krivljenje cevi Prima Power.

STROJ ZA KRIVLJENJE

KRIVLJENJE CEVI LJUBLJANA