Točkovno varjenje - robotiziran, visoko produktiven in ekonomičnen postopek

Točkovno varjenje je nepogrešljivo vsaj v avtomobilski in težki industriji, seveda pa tudi drugje, saj je med najbolj razširjenimi postopki uporovnega varjenja. Gre za univerzalen postopek varjenja pločevine, pa tudi drugih materialov.

VARJENJE PLOČEVINE


Kaj je točkovno varjenje, kako in katere kovine varimo?

Pri točkovnem varjenju vsako točko materiala električno segrejemo na temperaturo tališča materiala in stisnemo. Na mestih prehoda toka v točki nastane tolikšna toplotna energija, da se varjenca segrejeta in pod pritiskom zvarita. Pri tem se energija v izbrano točko dovede tako hitro, da se preostali material ne pregreva. S točkovnim varjenjem je možno obdelovati številne kovine, poznamo točkovno varjenje pločevine, aluminija, jekla, tudi inoxa ter barvnih kovin. Za točkovno varjenje pločevine je bistveno, da so površine kovine čiste.

Preverite tudi našo ponudbo peskanja pločevine

.

Točkovno varjenje pločevineTočkovno varjenje Skitti

Varjenje po MIG/MAG postopku

Za varjenje pločevine se pogosto uporablja postopek točkovnega varjenja, obstajajo pa tudi drugi postopki varjenja, na primer MAG in MIG, ki sta primerna tudi za varjenje barvnih kovin, jekla in varjenje aluminija. MIG/MAG varjenje velja za hiter in enostaven postopek, ki se ga uporablja v različnih obratih. Prednost avtomatiziranega in računalniško vodenega robotskega dela omogoča krajše dobavne roke, hkrati pa zagotavlja visoko kakovost ter nudi najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Postopka se izvajata na istem varilnem aparatu, bistveno pa se razlikujeta po tem, kateri plin se uporablja. Varjenje aluminija z MIG postopkom omogoča bolj gladke zvare, posledično pa višjo kakovost obdelanih izdelkov. Po MAG postopku pa izvajamo na primer varjenje pločevine. Poleg postopkov varjenja pločevine, aluminija in drugih kovin pa v podjetju Skitti opravljamo tudi druge postopke obdelave kovin - laserski razrez, krivljenje, peskanje ipd. Z veseljem in profesionalno, pa se lotimo tudi zahtevnejših in celo unikatnih projektov, kjer upoštevamo vse želje naših strank. Da bi zagotovili celostno rešitev, pa poleg ugodnih cen in kvalitetne izvedbe naročil v najkrajšem možnem času, poskrbimo tudi za lastno dostavo.

VARJENJE PLOČEVINE IN ROBOTSKO VARJENJE