Mag varjenje

Mag varjenje se najpogosteje uporablja za varjenje jeklenih konstrukcij ali tanjših pločevin. Toploto za taljenje pri mag varjenju dobimo z električnim oblokom, ki gori med varilno žico in varjencem. Uporabljamo golo pobakreno žico, ki je navita in se med varjenjem tali kot material za dodajanje, zato jo med mag varjenjem potiskamo v držalo elektrode. Med varjenjem varilni plin obdaja varilno žico in preprečuje oksidacijo zvara.

Kako se mag razlikuje od mig varjenja?

Mig varjenje je podoben postopku mag varjenja. Primeren je za varjenje jekla, aluminija in njegovih zlitin ter bakra. V podjetju Skitti d.o.o. vam ponujamo varjenje aluminija in drugih materialov s postopki mig-mag varjenja. Pri postopku mig lahko pričakujemo čistejše in ostrejše zvare aluminija, izdelki pa so tako natančneje izdelani.

mag varjenjevarjenje aluminija

Varjenje aluminija

Področje aluminija, ki ga bomo varili, je potrebno dobro zaščiti. Najpogosteje za varjenje aluminija uporabljamo metodo TIG, pri kateri za varjenje uporabljamo nevnetljivo volframovo elektrodo, ki vzpostavlja oblok. Oblok gori med žico in vajencem in dodaja toploto na varilno mesto. Zraven TIG varjenja aluminija se lahko odločite tudi za točkovno varjenje aluminija. Točkovno varjenje se največkrat uporablja v avtomobilski industriji.

Odločite se lahko tudi za robotsko varjenje aluminija in inoxa

Naročite pa lahko tudi robotsko varjenje aluminija in inoxa. Zaradi izjemne prilagodljivosti in optimizacije je postopek robotskega varjenja hiter, natančen in prilagodljiv. Prav zaradi svoje optimizacije se izplača pri naročilu večjih količin varjenja materiala.

Vas zanima več o varjenju aluminija ter o postopkih mig-mag varjenja? Obiščite našo spletno stran in se odločite za postopek, ki vam najbolj ugaja in je najprimernejši za vas. Povpraševanje nam lahko pošljete po e-pošti, mi pa vam bomo odgovorili hitro in natančno. V primeru dodatnih vprašanj nas lahko tudi pokličete in z našo pomočjo razrešite dvome, ki se vam pred naročilom še pojavljajo.

ROBOTSKO VARJENJE NA VOLJU PRI SKITTI D.O.O.!