Različne vrste varjenja v podjetju Skitti

Varjenje je toplotna obdelava materiala, kjer se skupaj spaja več kosov v celoto. Za ta postopek se uporabljajo kvalitetni varilni aparati, ki omogočajo ustvarjanje kakovostnega spoja, ki bo delce držal v nerazdružljivi celoti. 

V podjetju Skitti nudimo različne vrste varjenja:

Skitti varjenje

  • Robotsko varjenje
  • Ročno varjenje
  • MAG varjenje
  • MIG varjenje
  • TIG varjenje
  • Točkovno varjenje
  • Varjenje vijakov

MAG varjenje

MAG varjenje se najpogosteje uporablja za varjenje jeklenih konstrukcij, tanjših pločevin in pri avtokleparskih delih. Debelina obdelovanca ne sme presegati 1 mm. Toploto za taljenje pri MAG varjenju dobimo z električnim oblokom, ki gori med varilno žico in varjencem. Uporabljamo golo pobakreno žico, ki je navita in se med varjenjem tali kot material za dodajanje, zato jo med MAG varjenjem potiskamo v držalo elektrode. Med varjenjem varilni plin obdaja varilno žico in preprečuje oksidacijo zvara.

Kako se MAG razlikuje od MIG varjenja?

MIG varjenje je podoben postopku MAG varjenja. Primeren je za varjenje jekla, aluminija in njegovih zlitin ter bakra. V podjetju Skitti d.o.o. vam ponujamo varjenje aluminija in drugih materialov s postopki MIG-MAG varjenja. Pri postopku MIG lahko pričakujemo čistejše in ostrejše zvare aluminija, izdelki pa so tako natančneje izdelani.

MIG MAG varjenje

MIG-MAG varjenje

Varjenje aluminija

Področje aluminija, ki ga bomo varili, je potrebno dobro zaščiti. Najpogosteje za varjenje aluminija uporabljamo metodo TIG, pri kateri za varjenje uporabljamo nevnetljivo volframovo elektrodo, ki vzpostavlja oblok. Oblok gori med žico in vajencem in dodaja toploto na varilno mesto. Zraven TIG varjenja aluminija se lahko odločite tudi za točkovno varjenje aluminija. Točkovno varjenje se največkrat uporablja v avtomobilski industriji.

Aluminij se lahko vari ročno, polavtomatsko in avtomatsko. Za manjše kose nepravilnih oblik se uporablja ročno varjenje, avtomatsko varjenje pa omogoča obdelavo večjih količin naenkrat.

Robotsko varjenje

Naročite pa lahko tudi robotsko varjenje, ki namesto varilca po vnaprej predvidenem načrtu obdela različne materiale. Zaradi izjemne prilagodljivosti in optimizacije je postopek robotskega varjenja hiter, natančen in prilagodljiv. Prav zaradi svoje optimizacije se izplača pri naročilu večjih količin varjenja materiala. Najpogosteje se ga uporablja za točkovno ali obločno varjenje za večje količine izdelkov. Je velik del avtomobilske industrije, ki vedno več prakticira avtomatizacijo proizvodnje.

Robotsko varjenje aluminija