Varjenje aluminija in ostalih materialov z različnimi varilnimi postopki

Varjenje spada med zelo pogoste procese v različnih industrijah. Gre za postopek, pri katerem se dva kovinska dela združita oziroma stapljata skupaj. V različnih industrijah so v uporabi različni postopki oziroma vrste varjenja, v kovinski industriji se vse bolj uveljavlja robotsko varjenje, o katerem bomo spregovorili v nadaljevanju. Tudi v podjetju Skitti vam nudimo kakovostno varjenje aluminija in ostalih materialov. Pri delu se poslužujemo različnih postopkov. Poleg omenjenega robotskega pa pri nas uporabljamo tudi ročno (uporablja se pri manjših serijah in unikatnih izdelkih), mag (cenejša varianta in primerna za bolj preproste izdelke), mig varjenje (omogoča varjenje bolj debelih materialov, zvar pa je čist in zelo gladek), tig (zvari so pri tem postopku najmočnejši in tudi odporni proti koroziji). Poleg naštetega pa vam nudimo tudi točkovno varjenje vijakov.

Kaj je varjenje s pomočjo robota (robotsko)?

Robotsko varjenje aluminija in ostalih pločevin pri nas opravimo na robotski celici Motoman na vrtljivi mizi dimenzij 700 X 500 X 500 po mag postopku. Prepričani smo, da tovrstno delo učinkovito zmanjšuje dobavne roke, zagotavlja odlično kakovost in boljšo učinkovitost procesa. Če tudi vi potrebujete zanesljivo in kvalitetno varjenje aluminija, se lahko obrnete na nas. Prednosti zgoraj omenjenega načina varjenja so predvsem v veliki natančnosti in krajšem času delovnega procesa. Varjenje pločevine s pomočjo robota prinaša bolj nizke stroške proizvodnje in tudi nižjo ceno končnega izdelka.

točkovno varjenje

Kako poteka varjenje aluminija?

Vsak, ki se ukvarja ali je kdaj poskusil variti aluminij, ve, da je potrebno veliko potrpežljivosti, natančnosti in znanja za to delo. Pa ne le to. Pri varjenju aluminija je zelo pomembna tudi oprema, ki nujno vključuje zaščitno masko s temnim steklom, rokavice in primerna oblačila in obutev. Potreben je tudi primeren varilni aparat, gorilnik in vir plina. Delo lahko opravljamo ročno ali avtomatsko ali polavtomatsko. Postopki so različni in glede na vaše potrebe in želje nato izberemo primernega. Ročno je primerno za varjence nepravilnih oblik in na težje dostopnih mestih, polavtomatsko pomeni podajanje varilne žice s transportno pripravo, avtomatsko pa je popolnoma avtomatiziramo. V našem podjetju varjenje opravljamo s kakovostnimi varilnimi aparati in z različnimi postopki.

varjenje na vrtljivi mizi

Mig postopek varjenja različnih materialov

Med najbolj uporabljene varilne postopke zagotovo sodi mig varjenje, ki je namenjeno varjenju pločevine. Varilni aparat za mig postopek uporablja plin argon. Zvari so gladki in zelo čisti, varimo pa lahko tudi bolj debele materiale. Mig in mag postopek varjenja spadata zaradi velike produktivnosti in ekonomičnosti med najbolj pogosto uporabljen postopek varjenja v industriji. Je zelo univerzalen za tanke pločevine, odlično pa se znajde tudi pri varjenju debelejših materialov. Nepogrešljiv je v obrtnih delavnicah, pri vzdrževalnih delih, domači delavnici, avtokleparski delavnici pa kot tudi v težki industriji. Če potrebujete kakovostno storitev varjenja ali krivljenja pločevine, ne odlašajte z obiskom.

mig varjenje aluminija

Točkovno varjenje in ostale vrste varjenja so samo del naše ponudbe

Varjenje je samo del naše ponudbe. V podjetju Skitti vam nudimo tudi: laserski razrez, krivljenje pločevine, stiskanje pločevine, površinsko obdelavo različnih materialov, struženje in rezkanje na najsodobnejših in tehnološko izpopolnjenih cnc strojih ter merjenje. Našo ponudbo si lahko ogledate na spletni strani ali pa nas obiščete na sedežu našega podjetja.

Zakaj delo zaupati nam?

Zavedamo se, da je konkurenca na trgu neizprosna, in samo najboljši preživijo. Dolgoletne izkušnje, pridobljena znanja, vsakdanje izobraževanje v praksi in teorijo so zagotovilo, da ste se prav odločili, če boste varjenje ali struženje zaupali nam. Smo ekipa zanesljivih in natančnih strokovnjakov, ki pri svojem delu uporabljajo samo najboljšo in najbolj sodobno tehnologijo, naši dobavni roki so kraki, nudimo tako unikatno kot tudi serijsko proizvodnjo in to vse po konkurenčni ceni.