Peskanje kovin, ugodno, hitro in profesionalno!

Peskanje kovin je edini način, ki nam omogoča idealno pripravo površine pred nanosom prekrivnih materialov, postopek pa se uporablja tudi za odstranjevanje starejših premazov in korozije, čiščenje in utrjevanje termično obdelanih površin ter za doseganje različnih strukturnih in dekorativnih efektov na kovini, plastiki, lesu ali steklu. S peskanjem najenostavneje odstranimo barvo in rjo s površine kovin, obenem pa prispevamo k boljšemu oprijemu barv, lakov in drugih vrst premazov na površino kovine. Če želimo s postopkom peskanja doseči najvišjo obstojnost antikorozijskih premazov in prekrivnih lakov, je potrebno vse površine zelo natančno očistiti in speskati, pri čemer moramo upoštevati stopnjo poškodovanosti kovine in primerni način priprave obdelovanca na peskanje. S hitrim, površinskim peskanjem s površin odstranimo vidno umazanijo, tujke in rjo, s temeljitejšim peskanjem pa tudi trdovratnejšo umazanijo. Po obdelavi je površina kovine gladka, sledovi, ki jih je na njej pustila rja, pa so komaj opazni. S profesionalno izvedbo postopka peskanja povečamo funkcionalnost in videz površin, saj z njih odstranimo najrazličnejše nečistoče in rjo, ne da bi pri tem nastale kakršne koli poškodbe. Površina bo tako videti skoraj kot nova, obenem pa bo pripravljena na morebitno nadaljnjo obdelavo oziroma nanos sredstev.

Peskanje

Preberite si več opeskanju kovin

Peskanje ni uporabno le na področju kovinske industrije

Peskanje in barvanje kovinskih delov se ne uporablja le na področju kovinske industrije, temveč tudi na številnih drugih področjih, kot so orodjarstvo, gradbena industrija ter prehranska, kemična in farmacevtska industrija. Najpogosteje peskamo aluminij, inox, železo in mnoge druge materiale, saj gre za univerzalni postopek, katerega uporabnost je praktično neomejena. Najbolj kakovostno peskanje je tisto, pri katerem se uporablja poseben stroj za peskanje s pomočjo abrazivnega sredstva v kombinaciji z zrakom, ki pod velikim pritiskom odstranjuje umazanije, tujke ali rjo s kovin. Ker obstaja več različnih tehnik peskanja, je potrebno primerno - vse tehnike namreč niso primerne za obdelavo vseh vrst materialov. Najpogostejše tehnike, ki se uporabljajo pri peskanju, vključujejo tlačno, injektorsko, turbinsko, vlažno peskanje in peskanje s suhim ledom ali s sodo. Najboljše rezultate pri delu dosežemo, če peskamo v kontroliranem okolju, pri čemer uporabljamo peskalne komore in peskalne kabine.

Peskanje kovin

Prepustite peskanje slovenskemu podjetju z bogato tradicijo

V podjetju Skitti opravljamo vse vrste peskanja cevi in kovinskih delov. Peskanje kovin pri nas poteka v komori 1000x600x600 za železo. Za učinkovito in zanesljivo izvedbo je ključnega pomena ustrezna strojna oprema, zato v podjetju s pomočjo najkakovostnejših in najsodobnejših strojev že vrsto let izdelujemo in opravljamo vsa ključavničarska dela. S hitrimi in kakovostnimi storitvami peskanja, laserskega razreza, krivljenja, robotskega varjenja, varjenja mig-mag in stiskanja smo izpolnili pričakovanja številnih strank. Z uporabo specializiranih naprav, prilagojenih vrsti materiala, poskrbimo za večjo kakovost in učinkovitost postopka ter povsem odpravljamo možnost za nastanek poškodb. V kolikor bi želeli pridobiti več informacij o peskanju kovin v našem podjetju, obiščite spletno stran ali pa nas kontaktirajte. Nahajamo se v Izlakah pri Ljubljani, kjer vam nudimo profesionalne ključavničarske storitve, ki jih vedno opravimo hitro in zanesljivo!

Preberite več o postopku peskanja