Kaj je peskanje?

Peskanje je postopek, pri katerem gre pravzaprav za razbijanje nečistoč na površini materiala. Peskamo lahko najrazličnejše materiale. S peskanjem se površina idealno pripravi za nanos pokrivnih materialov. Peskamo lahko različne materiale - kovine, plastiko, steklo in les. Pri nas se ukvarjamo pretežno s peskanjem aluminija, peskanjem cevi in peskanjem inoxa. Seveda se je možno dogovoriti tudi za peskanje drugih materialov.

stroj za peskanje kovinpeskanje kovin

Pri peskanju si pomagamo s stroji za peskanje. Poznamo več vrst strojev za peskanje:

  • Stroji za peskanje z injektorskim načinom peskanja: delujejo na principu ustvarjanja podtlaka v peskalni šobi, ki vleče peskalno sredstvo iz peskalnika v šobo. Pesek skozi šobo potisne pritisk v pištoli.
  • Stroj za peskanje s tlačnim načinom peskanja: natančno je možno odmeriti peskalno sredstvo, ki se nahaja v tlačni posodi pod pritiskom
  • Stroji za peskanje s turbinskim načinom peskanja: ta tehnika je energetsko najbolj potratna in je zato v primerjavi z zgoraj omenjenima tehnikama dražja.

PREBERITE SI VEČ O ROBOTSKEM VARJENJU!

V naši ponudbi pa ne najdete zgolj strojev za peskanje, pač pa tudi komore za peskanje

Ponujamo vam tako velike, kot tudi majhne komore za peskanje. Manjše komore za peskanje lahko uporabljate v primeru peskanja manjših predmetov, večje pa lahko uporabite v primeru peskanja večjih konstrukcij. Komore za peskanje omogočajo tudi obdelavo več elementov hkrati.

V primeru različnih vprašanj smo dosegljivi na telefonski številki ali na e-mail naslovu, ki sta zapisana na naši spletni strani. Seveda pa bomo zelo veseli tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vas bo pričakala ekipa strokovnjakov in vam z veseljem razložila vse v zvezi s procesom peskanja in v zvezi s stroji za peskanje. Prav tako se lahko pozanimate o komorah za peskanje. S strokovnim znanjem in na podlagi več letnih izkušenj vam bomo svetovali in vam pomagali do odgovorov na vaša vprašanja in tako do pravilne izbire stroja za peskanje ali komore. Za več informacij obiščite našo spletno stran: www.skitti.si!