Krivljenje cevi


Krivljenje cevi je pravzaprav postopek oblikovanja pločevinastih cevi s pomočjo hidravlične sile. Cevni nastavki cev oprimejo in jo ovijejo okrog oblikovalnega orodja ter cev zvijejo v njegovem radiu do željenega kota. Postopek krivljenja cevi je pravzaprav zelo preprost - zaradi pritiska sile, kovina, ki jo zvijamo, spremeni svojo obliko v obliko oblikovalnega orodja. Krivljenje cevi pa lahko poteka na več načinov. Cevi so lahko oblikovane z vnaprej določeno obliko ali brez nje. Postopek krivljenja lahko v določenih primerih olajšamo tudi s toplotno obdelavo.

Krivljenje cevi Skitti

CNC krivljenje cevi - moderna tehnika preoblikovanja pločevine

Ugotovili smo že, da lahko cevi krivimo v različnih kotih, radijih in smereh. CNC krivljenje cevi pa poteka tako, da cev vpnemo in jo nato postopoma krivimo od enega konca do drugega. Najprej se torej pod željenim kotom ukrivi začetek cevi, nato se cev premakne in ukrivi se drug del cevi ter tako do njenega konca.

PREVERITE TUDI ROBOTSKO VARJENJE

Ponujamo vam tudi laserski razrez cevi, ki zagotavlja veliko mero natančnosti

Zraven krivljenja profilov in cevi vam ponujamo tudi laserski razrez cevi. Laserski razrez cevi predstavlja najsodobnejšo tehnologijo obdelav cevi in profilov, saj omogoča izjemno natančnost izdelave, izdelavo pa lahko tudi ponovimo.

V podjetju Skitti se lahko pohvalimo z izvrstnim orodjem za krivljenje cevi in laserski razrez cevi. Stroji za krivljenje pločevine, ki jih uporabljamo so natančni, izdelek, ki ga izdelamo pa tako odlično služi svojemu namenu, njegova življenjska doba pa je dolga.

Krivljenje cevi Skitti

V primeru vprašanj se na nas lahko obrnete po telefonu ali e-mail naslovu. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se o laserskem razrezu cevi lahko dodatno pozanimate. Ob prihodu vas bo pričakala ekipa prijaznih prodajalcev, ki vam bo pomagala odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo.

PONUJAMO TUDI VARJENJE MIG-MAG