Varjenje mig in mag, točkovno varjenje, ročno varjenje inoxa in ostalih materialov

Varjenje je, poenostavljeno povedano, spajanje dveh ali več delov nekega materiala v celoto. Gre za postopek, s pomočjo katerega različne, a večinoma podobne kovinske dele združujemo v strojne ali konstrukcijske namene. V splošnem ločimo varjenje inoxa oziroma nerjavečega jekla, magnezija in aluminija ter ostalih materialov. Cilj je doseči čim večjo trdnost, homogenost in stabilnost nove enote, nastali spoj pa mora obdržati čim več enakovrednih lastnosti osnovnemu materialu. To pomeni, da morajo biti mehanske, fizikalne, kemijske in druge lastnosti spoja po varjenju enake ali čimbolj podobne tistim v prvotni snovi. Kvaliteten zvar lahko dosežemo tako, da izbiramo primerne postopke, pri tem pa igrajo ključno vlogo tudi kakovostni varilni stroji. V podjetju Skitti d. o. o. vam ponujamo varjenje po različnih postopkih: mig varjenje, mag varjenje, tig varjenje, robotsko, varjenje vijakov itd. Več o naši ponudbi si lahko ogledate na naši spletni strani, pričakujemo pa vas na našem naslovu, kjer bomo dogovorili vse podrobnosti o vašem naročilu.

mig mag varjenje


Skitti - družinsko podjetje z izkušnjami

Začetki našega podjetja segajo v leto 1965, ko je nastala delavnica za ključavničarsko obrt v domači hiši ustanovitelja. Podjetje uvaja nove tehnologije in pridobiva nova znanja, upravlja vse bolj kompleksne stroje in v vseh pogledih raste. Tako glede števila zaposlenih, kot tudi z vidika naročnikov in kupcev. Pohvalimo se lahko z neštetimi uspelimi projekti, nasmeh na obraz smo narisali mnogim zadovoljnim strankam. Pri svojem delu uporabljamo najbolj sodobno tehnologijo, pohvalimo se lahko s kratkimi roki, ponujamo vam unikatno in serijsko proizvodnjo, naše storitve so visokokakovostne, cene pa konkurenčne. Storitve, ki so vam na voljo, so sledeče: laserski razrez, krivljenje pločevin, merjenje, struženje in rezkanje, površinska obdelava, stiskanje pločevine in varjenje.


Vrste varjenja

V podjetju Skitti d. o. o. pri svojem delu uporabljamo različne varilne stroje, ki jih izberemo glede na material, ki bo varjen. V glavnem ločimo med elektroobločnim varjenjem, različica katerega je tudi tig varjenje ter varjenje mag ali mig oziroma omenjena postopka. Varilni aparat se prilagaja postopku: tig varjenje je varjenje z netaljivo volframovo elektrodo, medtem gre pri mig postopku za varjenje s pritiskom. V našem podjetju uporabljamo oba postopka, za katerega pa se bomo odločili, je odvisno od pričakovane natančnosti pa tudi materiala. Za varjenje nerjavečega jekla in aluminija je priporočljiv tig postopek, za varjenje železa pa mig mag. Razlikujemo različne vrste varjenja:

  • Robotsko: optimizira porabo materiala in časa, pomeni višjo kakovost in omogoča možnost neskončno ponovitev.
  • Ročno: uporablja se pri manjših serijah oziroma unikatnih izdelkih.
  • Mag: cenejše in bolj primerno za preproste izdelke.
  • Mig: omogoča varjenje debelejših materialov, zvar je čist in gladek.
  • Tig: zagotavlja najbolj močne zvare, ki so zelo odporni proti koroziji.
  • Točkovno: odlična rešitev za vse vrste pločevin.
  • Varjenje vijakov: ponuja izjemno trden zvar.


Ne glede na to, kateri postopek bomo uporabili, zagotavljamo vam storitev na visokem kakovostnem nivoju.


Metal Inser Gas varjenje: univerzalnost in učinkovitost

Gre za edinstven postopek varjenja z golo varilno žico v zaščitni atmosferi plina. Zaradi svoje izjemne uporabnosti in neprimerljive produktivnosti je varjenje aluminija in pločevine s tem postopkom najbolj razširjen postopek v industriji. Značilnosti postopka mig-mag so naslednje:

  • Izjemna preprostost postopka, zato se na delo zelo hitro privadimo.
  • Varjenje MIG/MAG je mogoče izvajati z uporabo istega stroja.
  • Univerzalnost in izjemna učinkovitost.
mig varjenje inoxa


Točkovno varjenje aluminija

Gre za najboljšo rešitev za varjenje aluminija in ostalih materialov. Pri točkovnem varjenju pride do segrevanja na mestih prehoda toka v moči med obema elektrodama. Izvajamo ga tako, da je ena elektroda togo vpeta, druga pa se lahko giblje, saj je prosta. Uporablja se predvsem v avtomobilski industriji, zaradi svojih izrednih prednosti pa je zelo uporabno povsod, kjer je možno izvajati robotsko varjenje aluminija ali drugih kovin.