Varjenje aluminija - robotsko ima ogromno prednosti pred ročnim

Varjenje aluminija z robotom ni preprosto opravilo, zato za kakovostno izvedbo potrebujemo strokovnjaka, ki ima izkušnje. Cilj varjenja aluminija in drugih materialov je doseči čim večjo trdnost, homogenost in stabilnost nove enote, nastali spoj pa mora obdržati čim več enakovrednih lastnosti osnovnemu materialu. Za to se zelo pogosto uporablja robotski način, ki se vse bolj uveljavlja v kovinski obrti, žal pa ga ne moremo uporabljati vedno in povsod. Sicer pa si lahko z robotskim varjenjem aluminija zagotovimo odlično optimizacijo dela kar se tiče materialov in časa, poleg tega pa so vsi izdelki povsem enaki in varjeni brez odstopanj. Pravzaprav gre za pravi tehnološki napredek, ki se ne uporablja samo v večjih industrijah, temveč je zelo uporaben tudi pri pripravi manj zapletenih oziroma manjših izdelkov iz kovine. Robotsko varjenje aluminija se še posebej splača takrat, kadar so zahtevani visoka kakovost in nizki stroški. Kakovostno, hitro in natančno!

Varjenje mig mag

Točkovno varjenje pločevine in drugih materialov pri nas

Točkovno varjenje pločevine in drugih materialov izvajamo tako, da je ena elektroda togo vpeta, druga pa se lahko giblje, saj je prosta. Poznamo še tehniko MIG, pri čemer gre za edinstven postopek z golo varilno žico v zaščitni atmosferi plina. Zaradi svoje izjemne uporabnosti in neprimerljive produktivnosti je MIG varjenje aluminija, železa in pločevine najbolj razširjen postopek v industriji. Kadar se odločamo za robotski način, se moramo zavedati, da ima ročno varjenje aluminija v nekaterih primerih še vedno prednost - predvsem takrat, kadar potrebujemo večje število identičnih proizvodov, saj je lahko v nasprotnem primeru vsakokratno prilagajanje programa precej zamudno. MIG postopek je v primerjavi z drugimi izjemno preprost, zato se delavec na sam način dela hitro privadi, omogoča pa nam univerzalnost in izjemno učinkovitost. Nakup primernega aparata za ta način varjenja aluminija predstavlja odlično investicijo v prihodnost.

Robotski način že vrsto let prisoten v avtomobilski industriji

Robotsko varjenje aluminija je dokaj enostavno, saj roboti svoje delo opravijo zares odlično, res pa je, da je potrebno za vsak izdelek prilagoditi program. V primeru večjega naročila je smiselno pripraviti program, po katerem bo robotska roka varila posamezne varjence enega za drugim in tako poskrbela, da bo varjenje naročene količine izdelkov veliko hitrejše, kot če bi se z ročnim načinom ukvarjali varilci. Dosežemo lahko neprimerno višjo kakovost izdelkov, kot če bi se postopka lotili ročno. Vendar pa, kot smo omenili, je potrebno predhodno dobro premisliti, kateri način se nam bolj splača. Varjenje aluminija je mogoče izvesti tudi s TIG postopkom, pri katerem se uporablja netaljiva volframova elektroda, s katero vzpostavimo oblok, ki dovaja toploto na varilno mesto. Material dodajamo v talino zvara, postopek pa je mogoče izvesti ročno, pa tudi avtomatsko in celo polavtomatsko.

Varjenje aluminija po ugodni ceni

Pri nobenem načinu varjenja aluminija ne smemo pozabiti na varnost

Če postopek izvaja oseba, ki nima izkušenj ali ne uporablja zaščitne opreme, je lahko početje zelo nevarno. Ne glede na to, za kateri postopek gre (tudi robotski), je zahtevana uporaba zaščitne opreme. Potrebujemo zaščitno masko s temnim steklom, ki varuje naše oči, nujno potrebujemo tudi rokavice, da zaščitimo roke, in seveda primerno obutev. Pozabiti ne smemo niti na zagotavljanje varnosti v prostoru, v katerem izvajamo varjenje aluminija. V prostoru naj bo dovolj svežega zraka, ker lahko imajo nevarni vplivi negativen vpliv na zdravje človeka. To pa še ne pomeni, da je v prostoru dovoljen prepih. V podjetju Skitti pri varjenju aluminija uporabljamo sodobno tehnologijo, pri svojem delu pa smo strokovni in odgovorni. Zaupa nam vse več naročnikov in kupcev, zato nam lahko zaupate tudi vi. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo.

PONUJAJO TUDI MIG MAG VARJENJE