Varjenje – spajanje več materialov oz. kovin s pomočjo toplote ali mehanskega gnetenja

 

Varjenje je spajanje več materialov oz. kovin v nerazdružljivo celoto. Spajanje dosežemo s toploto, s pritiskom ali pa s kombinacijo obeh skupaj z ali brez dodajanja materiala. Pri varjenju v glavnem ločimo dve vrsti varjenja: elektroobločno varjenje (brez pritiska) in MIG-MAG postopek (s pritiskom). Pri elektroobločnem varjenju se dva kosa (običajno kovina enake vrste) na stičnem mestu stalita in spojita brez ali z dodatnimi snovmi. Potrebna energija se dovaja od zunaj. Najpogosteje uporabljena postopka varjenja sta med drugimi elektro varjenje z elektrodo in varjenje z zaščitnim plinom. 

Varjenje

Varjenje aluminija zahteva izkušnje in natančnost

Veliko izkušenj in natančnosti zahteva varjenje aluminija. Pri tem potrebujemo predvsem kakovostno opremo. Za varjenje aluminija potrebujemo zaščitno masko s temnim steklom, rokavice ter primerno obleko in obutev. Za varjenje potrebujemo tudi gorilnik, varilni aparat ter jeklenko oz. vir plina.

Varjenje aluminija lahko opravljamo ročno, polavtomatsko ali avtomatsko. Ročno varimo manjše varjence nepravilnih oblik in na težko dostopnih mestih, pri polavtomatskem varjenju podajamo varilno žico s transportno pripravo, avtomatsko varjenje pa je popolnoma avtomatizirano s to razliko, da lahko varimo le vodoravno.

Več o varjenju aluminija

Različne tehnike varjenja: MIG, MAG, TIG varjenje, točkovno varjenje, ročno in robotsko varjenje

Varjenje MIG velja za hitro in enostavno, kakovost je boljša kot pri MAG varjenju, odstranjevanje žlindre pa ni potrebno. Uporablja se ga pri varjenju, ki ga opravljamo v obratih, ne pa na prostem.

V primerjavi z MAG postopkom nam varjenje (npr. aluminija) po MIG postopku omogoča čiste in gladke zvare, torej je kakovost izdelkov višja, predvsem pa je njegova prednost v tem, da lahko varimo materiale večje debeline (do 6 milimetrov), torej tudi ograje, stopnice in velike konstrukcije. MIG varjenje se uporablja predvsem za varjenje barvnih kovin in zlitin ter za varjenje konstrukcij iz močno legiranih jekel.

Točkovno varjenje je eden od načinov uporovnega varjenja, katerega podlaga je segrevanje na mestih prehoda toka v točki med elektrodama. Ena od elektrod je togo vpeta, druga pa prosta in ima možnost gibanja. Med njiju vstavimo varjenca in ju stisnemo, pri tem pa vključimo električni tok. Zaradi upora se varjenca v stični točki segrejeta ter se pod pritiskom zvarita.

Točkovno varjenje se največ uporablja v avtomobilski industriji, kjer gre za povsem robotizirane procese, sicer pa je izjemno uporabno za varjenje vseh vrst pločevine. Točkovno varjenje običajno uporabljamo za spajanje jekla in barvne kovine debelosti do debeline 3 mm. Pri tovrstnem varjenju se uporablja izmenični ali enosmerni tok visoke jakosti in nizke napetosti – za jekla je napetost nižja, za barvne kovine pa višja.

Material elektrod je odvisen od materiala, ki ga želimo variti. Tako uporabljamo:

  • za jeklo najrazličnejše zlitine bakra, kroma, cirkonija, kobalta;
  • za aluminij elektrolitski baker;
  • za cink ter bakrove zlitine volfram.

Varjenje aluminija

Več o točkovnem varjenju

V kovinski industriji se vse bolj uveljavlja robotsko varjenje

Robotsko varjenje ima kar nekaj prednosti pred ročnim varjenjem. Res je sicer, da se postopka na more uporabljati vedno in povsod, vendar lahko poskrbi za odlično optimizacijo dela tako glede materialov kot časa, hkrati pa skrbi, da so vsi izdelki popolnoma enaki in varjeni brez kakršnih koli odstopanj.

Robotsko varjenje inoxa in stiskanje pločevine in aluminija v podjetju Skitti poteka na robotski celici Motoman na vrtljivi mizi dimenzije 700x500x 500 po MAG postopku. Varjenje z robotom Motoman zmanjšuje dobavne roke, zagotavlja visoko kakovost ter boljšo učinkovitost procesa, zaradi česar vam lahko ponudimo končne izdelke po konkurenčnih cenah.

Poleg različnih tehnik varjenja vam podjetje Skitti nudi tudi naslednje storitve:

  • laserski razrez pločevine in drugih kovin,
  • krivljenje pločevine,
  • postopki obdelave,
  • stiskanje pločevine,
  • struženje in rezkanje ter
  • merjenje: zahtevne meritve izdelkov, različnih oblik in dimenzij.

Vabljeni.