Laserski razrez pločevine danes možen z izjemno majhnimi odstopanji

Laserski razrez pride v poštev pri številnih materialih. Zelo pogosto se izvaja laserski razrez pločevine, obenem pa je postopek možno uporabiti pri železu, aluminiju, medenini, bakru, pocinkanih površinah itn. Od vrste materiala je sicer odvisno, kolikšna je maksimalna možna debelina plošč. Ena največjih prednosti, ki jih je prinesel laserski stroj, pa je, da je to omogočilo izjemno natančnost. Odstopanja so minimalna, še posebej pri najboljših napravah tega tipa. Tako gre za napravo, ki je omogočila podoben napredek kot CNC stružnica na področju struženja.

Laserski razrez se pogosto izvaja na pločevini, obenem pa je postopek možno uporabiti pri železu, aluminiju, medenini, bakru, pocinkanih površinah.Vrhunski laserski stroj pomaga pri poenostavitvi drugih postopkov obdelave ali pa poskrbi celo za to, da zanje niti ni več potrebe.V podjetju Skitti, ki se nahaja nedaleč od Ljubljane, vam zagotovimo še posebej natančen laserski razrez

Hiter in cenovno ugoden laserski razrez pločevine oz. različnih kovin

Pomemben del vsake proizvodnje je optimizacija stroškov in časa. Da bi bilo mogoče skrajšati trajanje postopkov in znižati stroške, ne da bi to vplivalo na kakovost izdelkov, pa je seveda potrebna uporaba tehnološko dovršenih naprav, ki zlahka nadomestijo in presežejo številne pripomočke iz preteklosti. Vrhunski laserski stroj pomaga pri poenostavitvi drugih postopkov obdelave ali pa poskrbi celo za to, da zanje niti ni več potrebe. Natančen laserski razrez pločevine oziroma izbranega materiala na primer močno poenostavi montažo, velikokrat pa odpravi celo potrebo po dodatnem varjenju. Vse to prispeva k precejšnjemu prihranku časa – hitrejši je že sam razrez (pri pločevini in pri drugih materialih), za povrh pa prihranimo čas, ki bi ga sicer zahtevali drugi postopki. Posledično se bistveno znižajo stroški proizvodnje najrazličnejših izdelkov.

Sodoben laserski stroj omogoča visoko stopnjo natančnosti in ponovljivosti

Prihranek časa in denarja seveda ne sme biti nikoli na račun slabše kakovosti. Če se odločite za laserski razrez, so tovrstne skrbi povsem odveč. Zgodilo se bo povsem nasprotno – končni rezultat bo mnogo boljši, kot si verjetno predstavljate. Popolna avtomatizacija postopka namreč omogoča, da so odstopanja skorajda zanemarljivo majhna. Najnaprednejše naprave ne bodo dopustile, da bi prišlo do odstopanj, večjih od 0,1 mm. Govoriti je torej mogoče o zares osupljivi natančnosti, s čimer je povezana tudi možnost ponovljivosti. Celo pri izredno velikih serijah praktično ni razlik med posameznimi izdelki. Za povrh pa je laserski razrez (pločevine, železa, medenine idr.) okolju prijaznejši postopek, kar je povezano predvsem z občutnim zmanjšanjem količine odpadnega materiala.

Profesionalen laserski razrez v bližini Ljubljane

Iščete ponudnika, ki bo poskrbel za resnično natančen, vsem vašim zahtevam prilagojen laserski razrez? Ljubljana z okolico ponuja kar nekaj možnosti, pri čemer pa je pomembno, da poiščete zares najboljšo ponudbo oziroma izkušenega izvajalca te storitve. V podjetju Skitti, ki se nahaja nedaleč od Ljubljane, natančneje v Izlakah, se lahko pohvalimo z bogatimi izkušnjami na tem področju, saj gre za podjetje, katerega zgodba se je začela pisati že leta 1965 in ki ga danes vodi že tretja generacija. Znanje, ki se prenaša iz roda v rod, je dopolnjeno s stalnim iskanjem še bolj inovativnih pristopov in s sledenjem najnaprednejšim metodam. Vse to pa zaokrožuje uporaba najmodernejših naprav – cevnih laserjev za razrez pločevine in mnogih drugih materialov. Posledično vam lahko zagotovimo še posebej natančen laserski razrez – odstopanja namreč nikoli ne presežejo desetinke milimetra!

Po potrebi možne izredno kompleksne oblike

Na nas se lahko obrnete tudi v primeru, da potrebujete razrez pločevine ali drugih tipov kovine na nadpovprečno kompleksne oblike. Naj se zdi naloga še tako zelo zahtevna, v podjetju Skitti poskrbimo, da izpolnimo vse želje naših naročnikov. Za konec pa naj omenimo še, da smo vam na voljo za dodatne obdelovalne postopke, in sicer za krivljenje, varjenje, stiskanje, površinsko obdelavo ter rezkanje in struženje z uporabo vrhunske numerično krmiljene stružnice – CNC. Laserski razrez je torej le ena izmed dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo. Našo ponudbo obdelovalnih postopkov (struženje s CNC napravami, laserski razrez pločevine itn.) pa dopolnjujejo še strokovne meritve, ki vam pomagajo pri tem, da boste imeli resnično popoln nadzor nad kvaliteto posameznih izdelkov. Za meritve uporabljamo posebne 3D naprave, poleg tega pa se na zahtevo stranke izvajajo še meritve drugih lastnosti, kot sta denimo trdota in hrapavost.