Pošlji povpraševanje

Struženje cnc: kakovostno struženje diskov in ostalih izdelkov!

Struženje je relativno zahteven postopek obdelave z odrezovanjem, ki se uporablja predvsem za izdelavo valjastih izdelkov. Poleg valjastih izdelkov je struženje primerno tudi za obdelavo ravnih ploskev, izdelkov neokroglih oblik in ostalih variant, za kar lahko zasluge pripišemo razvoju tehnologije in novim postopkom obdelave. Struženje spada med najbolj pogoste odrezovalne postopke, pri čemer se obdelovanec vrti (gre za krožno gibanje), orodje pa opravlja vzdolžna podajalna gibanja. Postopek struženja je v industriji izredno pogost, uporablja pa se tako v avtomobilski, elektro, hidravlični, letalski in ostalih industrijah. Če želimo, da so struženi izdelki izdelani brez napak, je pomembno, da je stroj za struženje kakovosten in da ima primerno rezilno orodje. Za izredno kakovostne stružene izdelke poskrbi cnc stružnica. Struženje cnc je vodeno računalniško in je vnaprej pripravljeno oziroma programirano. Takšen način dela omogoča bolj kakovostne izdelke, večjo proizvodnjo v krajšem času itd. V podjetju Skitti d. o. o. vam ponujamo različne storitve, med drugim tudi struženje diskov in ostalih izdelkov ter rezkanje. Ponujamo vam različne vrste struženja (vzdolžno struženje, prečno itd.). Več o naši ponudbi lahko izveste na naši spletni strani.

Struženje diskov


Postopek struženja


Sodobne stružnice so tehnološko izpopolnjeni stroji, ki so vodeni oziroma krmiljeni računalniško. To ne pomeni, da delajo sami. Za strojem mora biti oseba, ki je za svoje delo ustrezno usposobljena. Sodobne cnc stružnice so zasnovane tako, da je delo vnaprej programirano, mora pa biti dobro nadzorovano. Če vsi v delovnem procesu opravijo svojo nalogo, bodo struženi izdelki takšni, kot morajo biti. Sodobna rezilna orodja na stružnicah omogočajo veliko različnih kombinacij gibanj, kar pomeni, da je z njimi mogoče izdelati tudi najbolj zahtevne izdelke. Obstaja več vrst struženja, ki jih ločimo glede na smer podajanja obdelovanca. Glavno gibanje pri struženju je vrtilno, opravlja pa ga vreteno z obdelovancem.


Katere vrste struženja poznamo?


Glede na smer podajalnega gibanja ločimo naslednje vrste struženja: vzdolžno struženje (orodje se giblje vzporedno z osjo odelovanca), stožčasto (orodje se giblje poševno na os obdelovanca), prečno (orodje se giblje pravokotno z osjo obdelovanca), kopirno (obliko obdelovanca prekopiramo iz šablone), oblikovno, neokroglo oziroma podstruženje (ingotov, kvadratne oblike, poligonski čepi gredi, podstruženje kolutnih profilnih frezal itd.) in struženje navojev.

Struženje cnc izdelki


Visokokakovostna storitev struženja in rezkanja


V našem podjetju struženje in rezkanje opravljamo z numerično krmljenimi stroji oziroma cnc stružnicami. Struženje cnc je izredno natančno in hitro, opravljeno pa je na visokem kakovostnem nivoju. Ne glede na to, ali gre za struženje diskov ali katerega koli drugega izdelka, s stružnicami upravljajo izkušeni strokovnjaki, zato so vse napake izključene. Pri svojem delu uporabljamo najbolj kakovostne in tehnološko izpopolnjene stružno-rezkalne stroje. Stružimo vse od enostavnih vijakov, matic, puš, pa vse do najbolj zahtevnih kosov, kot so gredi z raznimi utori. Vse to vam ponujamo v manjših ali večjih serijah. Obdelujemo različne vrste materialov, od jekla in nerjavečega jekla, pa vse do aluminija, plastike, medenine, pa tudi kaljene materiale. Če potrebujete kakovostno struženje diskov in ostalih izdelkov, smo mi zagotovo pravi naslov za vas. Svoje delo opravimo hitro, strokovno in odgovorno! Poleg struženja pa vam ponujamo tudi storitev rezkanja. Na naših cnc rezkalnih strojih vam nudimo rezkanje, vrtanje in graviranje na najrazličnejših materialih.


Prednosti struženja na cnc stružnici


Veliko je prednosti obdelave materialov z računalniško numerično krmljenimi stroji. Cnc stroj nam omogoča, da lahko izjemno natančno, hitro in predvsem kakovostno obdelujemo veliko število obdelovancev. Neodvisno od tega, ali gre za struženje diskov, navojev ali ostalih izdelkov, z vnaprej določenim programiranjem vseh vrst obdelav lahko do potankosti določimo postopek in zaporedje obdelave obdelovanca. Pri tem pa ni pomembo, za kateri material gre. Delo s cnc stružnico je enostavno, pomembno pa je tudi, da lahko sproti shranjujemo vse parametre obdelave, ki jih lahko kadarkoli ponovimo na poljubnem številu obdelovancev.

Krivljenje cevi:https://www.vsi.si/skitti/krivljenje-cevi

ROBOTSKO VARJENJE

KRIVLJENJE PLOČEVINE