Pošlji povpraševanje

Struženje zagotavlja kakovostno obdelovanje kovin

Struženje je izredno priljubljen in zaradi širokega spektra uporabe pogosto uporabljen postopek obdelave kovin in ostalih materialov v različnih delavnicah in podjetjih, največkrat pa struženje najdemo v tistih vejah industrije, kjer so prisotne kovine oziroma se ukvarjajo z obdelavo kovin za končne izdelke. Struženje uvrščamo med konvencionalne in neprekinjene postopke odrezavanja, največkrat ga uporabljamo za izdelavo rotacijskih predmetov, pomembno pa je vedeti, da glavno gibanje vedno opravlja obdelovanec. V podjetju Skitti imamo ogromno izkušenj na področju struženja, rezkanja, varjenja, laserskega razreza pločevine ter krivljenja, tako da ste lahko prepričani v kakovostno obdelavo po ugodni ceni. Izbirate lahko med različnimi vrstami struženja od vzdolžnega struženja do ekscentričnega struženja, odvisno od vaših želja in potreb, v kolikor želite, pa vam o primernem struženju lahko svetujejo naši strokovnjaki, ki imajo znanje in izkušnje. Obdelave materialov opravljamo z numerično krmiljenimi stroji, ki zagotavljajo natančnost, hitrost in neskončno ponovitev.

struženje kovine

Struženje različnih materialov po ugodni ceni

Struženje je v osnovi obdelovanje različnih materialov, ki so največkrat valjaste oblike, lahko pa stružimo tudi ravne površine in redko tudi neokrogle oblike. V podjetju Skitti zagotavljamo kakovostno struženje različnih materialov in izdelkov, od enostavnih vijakov, matic, puš do veliko bolj zahtevnih kosov, kot so gredi z raznimi utori, v manjših ali večjih serijah, odvisno od potreb posameznika ali podjetja. Čeprav struženje največkrat povezujemo s kovinami, lahko stružimo tudi ostale materiale kot so jeklo, medenina, plastika in odlitki, občasno pa se stružijo tudi kaljeni materiali, ki imajo trdoto do 50 hrc. Pri struženju so osnovni parametri, na katere moramo biti pozorni: globina rezanja, vrtilna hitrost obdelovanca, premer obdelovanca, rezalna hitrost ter dolžina struženja, tako da je proces veliko bolj zapleten, kot zgleda v resnici, a naši strokovnjaki imajo ogromno izkušenj na področju struženja.

Struženje – različni načini odvisno od vaših potreb in želja

Struženje je proces obdelovanja kovin, ki vsebuje nož in obdelovanca, glede na smer gibanja noža v primerjavi z obdelovancem pa ločimo različne načine. V kolikor se nož giba vzporedno z osjo obdelovanca je to vzdolžno struženje, pri prečnem struženju se nož giba prvakovotno na os. Pri stožčastem struženju se nož giba premočrtno ter poševno proti osi, pri kopirnem struženju pa je gibanje noža tako vzdolžno kot prečno in je primerno predvsem za struženje nepravilnih oblik. Poznamo še profilno struženje, s katerim stružimo nepravilne in težke oblike s posebnimi noži ter ekscentrično struženje. Ne glede na način struženja vam zagotavljamo izjemno kakovost in hitrost, saj vse postopke opravljamo z računalniško vodenimi stružnicami, ki omogočajo neskončno ponovitev, obenem pa so izdelki narejeni hitreje, s čimer privarčujemo pri času. Ne glede na to, da so stroji računalniško vodeni, imamo zaposlene izkušene strokovnjake, ki imajo znanje in nadzorujejo delo strojev.

struženje in rezkanje Skitti

Vzdolžno struženje in ostali postopki obdelave kovin

V podjetju Skitti imamo dolgoletne izkušnje pri različnih postopkih obdelave kovin, zato poleg različnih načinov struženja – od vzdolžnega do profilnega – nudimo tudi postopke rezkanja, varjenja, laserskega razreza in krivljenja pločevin, površinsko obdelavo in merjenje. Našim strankam želimo ponuditi celovite storitve na področju obdelovanja kovin in ostalih materialov, obenem pa s kakovostnimi računalniško vodenimi stroji zagotavljamo izjemno visoko kakovost in natančnost. Večja hitrost zagotavlja več izdelkov in boljšo optimizacijo delovnih procesov ter s tem večjo konkurečnost podjetja na trgu dela. V kolikor imate glede različnih načinov struženja ali katerih drugih postopkih obdelave materialov kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte preko telefona ali emaila in z veseljem vam bomo pomagali odgovoriti na vprašanja in vam kakorkoli drugače svetovati. Mi smo pravi naslov za struženje in verjamemo, da vas bosta navdušili tako kakovost kot ugodna cena.