Peskanje

Peskanje je postopek kjer se iz različnih materialov z abrazivnim materialom odstrani vse nečistoče in nepravilnosti.

Peskanje Skitti

Uporablja se ga za pripravo površine (kovine, plastike, lesa ali stekla) pred nanosom zaščitnih materialov. Za postopek se uporablja stroj za peskanje, ki s pomočjo abrazivnega materiala in zraka odstrani umazanijo, tujke in rjo. 

Na voljo so različni načini peskanja:

  •  injektorsko,
  • tlačno,
  • turbinsko,
  • vlažno in
  • s suhim ledom.


Skitti

Stroj za peskanje

Stroj za peskanje opravlja več različnih funkcij naenkrat. Uporabimo ga lahko v različne namene, kot je na primer priprava talne podlage za nanos dekorativnih materialov (v gradbeništvu), odstranjevanje trdovratne umazanije (v industriji) ter ustvarjanje reliefov ter motivov na lesenih, steklenih ali plastičnih površinah za domačo rabo. Številne industrije uporabljajo peskanje za vzdrževanje tehnoloških postopkov, pri čemer stroj za peskanje največkrat uporablja kremenčev pesek, čeprav so v uporabi tudi drugi elementi za peskanje: jeklene kroglice, soda ali bakrova žlindra. 

Stroj za peskanje kovin

Naprave za peskanje kot sta prenosni stroj za peskanje in komora za peskanje sta zaradi širokega načina uporabe pogosto sestavna dela delavnic.

V kolikor imate vprašanja glede poteka peskanja, ne odlašajte. V podjetju Skitti imamo večletne izkušnje s peskanjem različnih materialov zato vam bomo radi pomagali!

Komora za peskanje

Komora za peskanje je zelo zmogljiva naprava, ki zmore izjemne naloge kot je peskanje predmetov vseh dimenzij in teže. Peskanje in barvanje se tako v komori za peskanje kot v stroju za peskanje in barvanje regulira s stopalko, rezultate dela pa lahko spremljamo skozi okna na napravi. Komora za peskanje in barvanje je opremljena s ciklonskim sistemom, ki pridobiva prah in pesek, tovrstne naprave pa so opremljene tudi s svetilko.

Predpriprava na barvanje

Stroj za peskanje pred samim barvanjem pripravi izbrano površino na nanos plasti barve. Peskanje in barvanje gresta tako z roko v roki, saj kvalitetnega barvanja ne moremo zagotoviti brez učinkovitega odstranjevanja nečistoč, rje, starega nanosa barve ter drugih nanosov na površini, ki jo želimo osvežiti. Uporablja se na različnih površinah, od kovine, lesa, stekla in plastike. Poleg peskanja z namenom barvanja stroj omogoča tudi dekorativne učinke. Ne glede na to, ali potrebujete peskanje površin z namenom barvanja ali si želite poseben, strukturni učinek na izbrani podlagi, podjetje Skitti ima rešitev za vas. 

Peskanje kovin pred barvanjem

Uporaba v različnih panogah

Ali ste vedeli, da se prav tako učinkovito kot za peskanje kovin, peskanje uporablja v najpomembnejših industrijah kot sta farmacevtska in prehrambna?

Peskanje namreč uničuje vse vrste nesnage zato je ključno v vseh procesih, kjer je čistoča življenjskega pomena. Stroj za peskanje lahko površine očisti in pripravi s pomočjo različnih metod, pri čemer so turbinski, vlažni in tlačni način so samo trije od možnih metodologij, pri čemer je zagotovo najzanimivejše peskanje s pomočjo suhega leda.

V podjetju Skitti smo specialisti za obdelavo kovin in drugih površin. Poleg peskanja in barvanja kovin se že vrsto let ukvarjamo s laserskim razrezom in krivljenjem pločevine, robotskim varjenjem, mig-mag varjenjem aluminija in inoxa ter stiskanjem pločevine. Ta in številna druga kovinostrugarska ter ključavničarska dela opravljamo s pomočjo najnovejše tehnologije, laserskimi stroji za peskanje in razrez ter drugo tehnologijo.