Stroj za peskanje je nepogrešljiv v različnih panogah

Peskanje je postopek, s pomočjo katerega stroj za peskanje pripravi kovine ali druge materiale na postopek nanašanja barv in drugih pokrivnih materialov ter poskrbi za njihovo čiščenje, utrjevanje ter predhodno odstranitev starih barv, rje, korozije, ipd. Tovrsten postopek uničuje vse vrste nesnage zato je ključen v veliko procesih, kjer je čistoča življenjskega pomena. Poleg naštetega je uporaben tudi kot postopek, ki dosega najrazličnejše dekorativne oziroma strukturne učinke. Peskamo lahko kovine, les, steklo ali plastiko.

Uporabljamo ga v številnih industrijskih panogah. Res je, da je najpogostejše v gradbeni in kovinski industriji ter orodjarstvu, saj tam najpogosteje uporabljajo barvanje kovin pri katerem velja za predpogoj, vendar pa, kot že rečeno, velja prav tako za nepogrešljiv postopek v panogah, kot so prehrambna, farmacevtska ali kemična industrija, kjer je visoka stopnja higiene in čistoče velikega pomena.

Stroj za peskanje s pomočjo kremenčevega ali  keramičnega peska, bakrove žlindre, jeklenih kroglic, sode ali kakšnega drugega abrazivnega materiala, v kombinaciji z zrakom ter s pomočjo velikega pritiska, s površine odstranjuje vse, kar se je drži. Poznamo več možnih metodologij, kot so turbinski, vlažni in tlačni način, zagotovo najzanimivejše pa je peskanje s pomočjo suhega ledu. Tovrstni postopki se razlikujejo  tudi po svoji intenzivnosti.

Komora za peskanje

Komora za peskanje je naprava, ki v kovinarski delavnici preprosto ne sme manjkati. Ker je vsestranska, nam omogoča različne načine uporabe, hkrati pa tudi poskrbi za prihranek časa. Z njeno pomočjo lahko peskamo predmete vseh dimenzij in različnih tež, tako majhne, kot nekoliko večje. Gre za zelo zmogljivo napravo. Peskanje in barvanje, se tako v komori, kot v stroju za peskanje in barvanje, regulira s stopalko, rezultate dela pa lahko spremljamo skozi posebna okna. Tovrstna komora je opremljena s ciklonskim sistemom, ki pridobiva prah in pesek in posebno svetilko, s pomočjo katere lahko natančno nadziramo potek dela. Nadvse uporabna je tako v delavnicah in podjetjih, ki se ukvarjajo z gradbeno ali kovinsko industrijo, kakor tudi pri tehnoloških procesih v prehrambni, kemični in farmacevtski industriji. Kot medij v takšni komori najpogosteje uporabljamo kremenčev ali keramični pesek, prav tako pa se lahko postopka lotimo tudi z uporabo jeklenih kroglic, sode in drugih materialov.

Ker obstaja več različnih principov peskanja, poznamo tudi različne komore. Injektorsko peskanje v šobi ustvari podtlak in posledično injektorski curek, turbinsko pa je najbolj potratno, zato je cena zanj bistveno višja, tlačna naprava pa bolj učinkovita od injektorske.  V podjetju Skitti izvajajo peskanje in barvanje kovin različnih vrst, od aluminija, bakra, titana in niklja, do inoxa oziroma nerjaveče pločevine, ki je zlasti v zadnjem času močno pridobila na popularnosti.

Postopek peskanja

Peskanje in barvanje v Ljubljani

Če potrebujete kvalitetno in cenovno ugodno peskanje in barvanje vam ne bo treba prav daleč iz Ljubljane. V podjetju Skitti iz Izlak so specialisti za obdelavo kovin in drugih površin. Poleg omenjenega se že vrsto let ukvarjajo tudi z laserskim razrezom, krivljenjem is stiskanjem pločevine, robotskim varjenjem ter mig-mag varjenjem aluminija in inoxa. Ta in številna druga kovinostrugarska ter ključavničarska dela opravljajo s pomočjo najnovejše tehnologije, laserskih strojev za peskanje in razrez ipd.

Vsako peskanje seveda ni najcenejše. Izvajajo tako cenejše, kot dražje storitve, kar je popolnoma odvisno od naših potreb, vendar pa so njihove cene še vedno izredno ugodne, kar lahko potrdi veliko število zadovoljnih strank, ki so bile pozitivno presenečene.

Za kovinostrugarske postopke in ključavničarstvo, v podjetju uporabljajo le najboljše naprave in najnovejšo tehnologijo, saj verjamejo, da lahko tako svojim strankam zagotovijo le najboljše. Če se nahajate na področju Ljubljane, bodo z največjim veseljem prišli na vaš naslov in njihove storitve opravili kar na licu mesta. Za vsa vprašanja so na voljo na njihovem elektronskem naslovu, ali v poslovalnici, kjer jih lahko tudi obiščete ter se na lastne oči prepričajte o njihovih vrhunskih storitvah ter opremi, s katerimi bodo določen material odlično pripravili za kasnejšo obdelavo in kvaliteten končni produkt.

Peskanje

Več o peskanju in barvanju v Ljubljani