Kakšne so prednosti lesene gradnje hiš?

Dan danes se ljudje vse bolj zavedamo pomena povezanosti z naravo in zdravega načina življenja h kateremu spada tudi lesena gradnja hiš. Pri gradnji hiše iz lesa se navadno uporabljajo zgolj naravni materiali, posledično pa se gradnja hiš iz lesa lahko pohvali z veliko prednostmi. Najprej je potrebno izpostaviti čas, ki ga za gradnjo potrebujemo in je veliko krajši kot čas, ki ga potrebujemo za gradnjo ”tradicionalne” hiše. Seveda pa ne smemo pozabiti na kakovostno bivalno okolje, ki ga ustvarjajo naravni materiali uporabljeni pri gradnji. Nenazadnje pa je tudi sam les odlično izolativen material in tako predstavlja odlično zaščito pred vdorom nizkih temperatur v stanovanje pozimi ter visokih temperatur v stanovanje poleti, hkrati pa bo prostore zaščitil tudi pred hrupom iz okolice.

IZDELAVA BRUNARICE PO MERI

Glavna prednost gradnje hiš iz lesa je kot izvrsten naravni material kar les sam

Glavni material, ki ga pri gradnji hiš v podjetju Loghouse uporabljamo, je seveda les. Les se lahko pohvali z veliko pozitivnimi lastnostmi ter tako predstavlja izjemno uporaben material za gradnjo. Les je trpežen, enostavno pa ga je tudi oblikovati. Poleg tega deluje kot naravni izolator ter tako notranjost prostora ohranja na konstantni temperaturi, kar zniža stroške ogrevanja pozimi ter stroške hlajenja poleti. Nenazadnje ne smemo pozabiti da je les naraven material, ki deluje anti-alergeno ter tako ustvarja zdravo bivalno okolje. Poleg tega ne smemo pozabit tudi, da les dobro uravnava vlažnost zraka in je edini obnovljivi gradbeni material z izjemno čistim življenjskim ciklom.

V podjetju Loghouse ponujamo dva načina izolacije pri gradnji hiše

V podjetju Loghouse ponujamo tako gradnjo hiše z notranjo kot tudi gradnjo hiše z zunanjo izolacijo. Za leseno gradnjo z notranjo izolacijo je značilno, da so bruna, kot osnovni konstrukcijski element, obenem tudi zunanji fasadni sloj varčne hiše. Na zunanjih strani je pri omenjeni gradnji bruna vezana s klasično križno vezavo in tako po končani gradnji hiše le-tej daje vtis tradicionalne lesene brunarice. Zunanje stene so na notranji strani dodatno toplotno izolirane, pri čemer je vrsta in debelina izolacije odvisna od želja in potreb uporabnika. Notranjost je po izvedbi instalacijskih del lahko zaključena z lesenimi ali mavčno kartonskimi oblogami.

Lesena gradnja hiše na ključGradnja lesene hiše

Značilnost gradnje hiše z zunanjo izolacijo pa je, da ostane bruna vidna v večjem delu notranjosti, kar daje prostoru pridih domačnosti in topline. Stene so torej pri omenjanjem načinu gradnje hiše izolirane na zunanji strani.

V procesu gradnje hiše z našimi naročniki ves čas sodelujemo

V podjetju Loghouse se zavedamo kako zelo pomembne so želje naročnika, zato bomo vsak objekt prilagodili željam in zahtevam stranke, pa tudi okolju v katerem bo objekt postavljen. V podjetju torej ponujamo gradnjo lesenih masivnih hiš izdelanih po že obstoječih načrtih - tipske hiše - in hiš po idejnih načrtih investitorja, stranke pa se lahko odločijo tudi za nakup lesene hiše na ključ. V vseh fazah izdelave hiše z našimi naročniki radi sodelujemo ter jim pomagamo razviti idejo za gradnjo hiše. Na voljo smo tudi v primeru različnih vprašanja, na katera rade volje odgovorimo.

V podjetju Loghouse pa ne ponujamo zgolj možnosti izdelave stanovanjske hiše, pač pa ponujamo tudi možnost izdelave počitniške lesene hiške. Lesene hiške so kakovostne in udobne ter ponujajo veliko prostora za druženje z družino in prijatelji. Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi, ki smo jo pripravili za vas in ob tem ne spreglejte prednosti, ki jih lesena gradnja prinaša. Vabimo pa vas tudi, da se oglasite v naši poslovalnici, kjer se bomo o ideji za gradnjo hiše pogovorili ter vam tako pomagali pri oblikovanju vaše sanjske stanovanjske hiše.

ENERGETSKO VARČNE HIŠE