Brunarica je topel, varen in energetsko učinkovit dom

Brunarica nam daje misliti na domačnost, prijetno mehkobo in vonj po lesu. Že od nekdaj so se na območju, kjer je Slovenija, s pridom izkoriščale naravne danosti in med njimi eno največjih naravnih bogastev pri nas, les. Tudi danes brunarice ponujajo mirno bivanje in so odličen odmik od hrupa, onesnaženja in množice mest. Velikokrat se brunarice, namenjene življenju ali zgolj prostemu času, nahajajo v naravnih habitatih, kar lahko pripomore  do boljšega telesnega in duševnega zdravja ljudi, ki v njih prebivajo. Že naši predniki so namreč poznali blagodejnost bivanja v tem naravnem materialu. Les ima sam po sebi ima več lastnosti, ki so koristne za ljudi in z bivanjem v brunarici jih nevede izkoriščamo.  Zato je brunarica eden najbolj zdravih in naravnih bivalnih prostorov, so pa lesene stavbe tudi visoko energetsko učinkovite. Zaradi svojih naravnih izolacijskih lastnosti lesene konstrukcije zahtevajo manj uporabe opreme za nadzor temperature. Pozimi ponujajo toplejšo notranjost, poleti pa je notranja temperatura relativno hladna.

Preberite tudi: Načrti za brunarico >> 

Tradicionalno so na naših tleh gradili lesene brunarice

Lesene brunarice so v naših krajih tradicionalno gradili za namene bivanja, gospodarskih poslopij ter vse bolj pogosto tudi za prosti čas. Lesene brunarice imajo kar nekaj neprimerljivih prednosti pred drugimi načini gradnje. Les je naravni izolator, kar pomeni, da so tisti, ki živijo v stanovanjski brunarici, zaščiteni pred hudimi vplivi zunanjih podnebnih razmer. Tudi če je zunaj v zimskih mesecih zelo hladno, notranja temperatura stanovanjskih hiš ostane na enotni ravni. To je nekaj, kar gotovo cenijo vsi tisti, ki se ukvarjajo z energetsko učinkovitostjo stavb ter jim ni vseeno glede porabe energije. Nenadni padci temperature nimajo enakega vpliva na temperaturo notranjosti lesene brunarice. V nasprotju s tem se notranja temperatura betonskih stavb spreminja takoj, ko se spremeni zunanje vreme. Les je poleg tega tudi odporen na električno energijo, zaradi česar so lesene hiše varnejše za življenje v primerjavi z drugimi vrstami gradenj. Obstaja zelo majhna možnost požara zaradi kratkega stika. Les zagotavlja varnost z zaščito pred vsemi naravnimi nesrečami.

Izdelava brunariceVrtna lesena brunarica

Presenečeni boste, kako hitra in kakovostna je izdelava brunarice

Izdelava brunarice z Loghouse je preprosta in hitra. Izberete model ali pa ga prilagodite vašim željam. Pri tem ste lahko mirni, saj delujete v sozvočju z naravo. Les je termično koristen. Drugi materiali, ki se uporabljajo v gradbeništvu, denimo beton, cement in kovine, reagirajo na povečanja ali zmanjšanja toplote. Večina teh materialov, ki se običajno uporabljajo v zgradbah, se širi, ko se temperatura dvigne. Loghouse pa naredi leseno hišo, kot je stanovanjska brunarica, udobno in udobno za življenje. Brunarice imajo tudi daljšo življenjsko dobo in se soočajo z manjšo škodo zaradi sprememb v temperaturi. Poleg tega so brunarice tudi v zvočni izolaciji primerljive z lesom, saj imajo enake lastnosti kot les. V notranjosti je nizka raven hrupa, lesene hiše pa nudijo mirno in tiho bivalno okolje. Tudi, če vam je všeč, da zunaj igrajo glasbo, pa je lastnost lesa, da absorbira hrup.

Na naši spletni strani v predstavitvi bivalna brunarica, vrtne brunarice in ostali modeli

Bivalna brunarica je odločitev za življenje v sozvočju z naravo, izjemno kakovosten način preživljanja prostega časa pa nudijo tudi vrtne brunarice. Tudi te imajo zaradi manjše porabe energije nizke emisije ogljika in so okolju prijazne. Nenazadnje je stavba iz lesa tudi bolj estetsko prijetna kot katera koli druga, saj jo naravne oblike na lesu naredijo naravno privlačno in lepo. V podjetju Loghouse, kjer živimo in delamo skupaj z lesom, se tega zavedamo in ostajamo v sobivanju s tem naravnim materialom. Na naši spletni strani najdete vse modele naših lesenih hiš, z veseljem pa vam prilagodimo ponudbo vašim željam. Oglasite se nam in radi vam bomo predlagali rešitev le za vas.