Brunarica iz hlodov ustvarja prijetno vzdušje


Brunarica iz hlodov
vam lahko služi kot vikend za občasno bivanje ali pa si jo prilagodite kot povsem običajen stanovanjski objekt. Izdelava je precej hitrejša od klasične zidane gradnje, prednost pa predstavlja tudi dejstvo, da za gradnjo manjše brunarice iz hlodov ne potrebujete gradbenega dovoljenja.

Gradnja brunarice iz hlodovBrunarica gradbeno dovoljenje za gradnjo


Brunarica - gradbeno dovoljenje


Za postavitev bivalne lesene brunarice, ki je manjša od 30 m2, ni potrebno gradbeno dovoljenje, v primeru, da spada med nezahtevne objekte. To lahko preverite v prostorskem aktu za območje, na katerem želite izvesti postavitev bivalne brunarice. Izdelava lesene brunarice iz hlodov v primeru, da gradbeno dovoljenje v vašem primeru ni potrebno, poteka zelo hitro. Gre pa tudi sicer za enostavnejši projekt, za katerega se mnogi odločajo tudi zato, ker predstavlja ekološki način gradnje, ki kar najmanj posega v okolje. Ker je glavni material les, je zračna, prijetna ter ima dobre možnosti za izolacijo brunarice, saj je les dober izolator. Vsem, ki ob misli na bivanje v leseni hiši oz. brunarici pomislite na nevarnost požara, pa naj povemo, da je les pravzaprav material z visoko požarno odpornostjo, ki je poleg tega tudi visoko trajnostni material.

VEČ O LESENIH BRUNARICAH LOGHOUSE TUKAJ!


Brunarica iz hlodov vse pogostejša izbira


Lesene hiše oz. brunarice se gradijo z najkakovostnejšim smrekovim lesom, ki mora odgovarjati vsem predpisanim zahtevam. Pri tem uporabimo izbran suh les, ki je naraven in ekološko neoporečen, pri gradnji pa je porabljene manj energije kot pri klasični gradnji. Da bi gradnja potekala hitro in brez zapletov, je potrebno na začetku izdelati dober načrt lesene brunarice. V primeru, da izberete brunarico iz hlodov večjih dimenzij, je zadnjo potrebno pridobiti tudi gradbeno dovoljenje. Ne glede na to, ali si boste brunarico zgradili za bivanjske namene ali pa kot počitniško hišico ali vrtno uto, v njej boste zagotovo našli prostor miru in sprostitve.