Brunarice za življenje v sožitju z naravo

Brunarice imajo zaradi lesa kot svojega gradnika številne prednosti pred zidano gradnjo. Lesena brunarica ima zaradi filtracijskih značilnosti lesa bivalno klimo zdravju prijaznejšo od klime v zidanih objektih, saj les vpija strupe iz ozračja. Poleg tega vpijajo neprijetne vonjave zaradi česar so vonjave v brunarici prijetnejše kot v hiši zidane gradnje. Poleg tega so brunarice v nasprotju s prepričanji mnogih ljudi požarno varne bolj kot ostali materiali saj les zdrži večje požarne obremenitve, prav tako pa jih je pa lažje ceneje renovirati po požaru, ob čemer je zidano hišo v takem primeru potrebno podreti in ponovno postaviti. Cena brunarice iz okroglih brun drži svojo vrednost, saj so brunarice poleg tega tudi bolj odporne na vlago in imajo boljšo potresno varnost od zidanih različic. Brunarice vam bodo tako prinesle številne prednosti.

Naš prodajni program zajema:

Konstrukcijski elementi brunaric so pravokotnega preseka 42 x 120 mm (z izolacijo ali brez). Konstrukcija se postavlja na temeljno ploščo z možnostjo kleti. Pomembno je, da se po končani gradnji zunanji les dvakrat zaščiti s premazom za les.

Brunarice delimo v 2 skupini:

Tip A: izdelan iz smrekovih brun dimenzij 42 x 120 mm. Izolacija je nameščena na streho in pod, obstaja pa možnost dodatne zunanje izolacije. Notranje stene so izdelane iz masivnih brun. V pritličju so predvideni dnevno bivalni prostori, v mansardi pa spalni. Streha je klasična masivna strešna konstrukcija primerna tudi za težje kritine.

Lesena brunarica tip A

Tip DEF: zunanje in notranje stene izdelane iz smrekovin brun debeline 42 mm. Naša ponudba obsega 9 različnih velikosti z enokrilnimi ali dvokrilnimi vrati. Tlorisna velikost je od 3x3,5 m do 4x4,5 m. Ta tip brunarice je predviden predvsem za dnevni oddih in je pregrajen v 2 sekciji. Ena sekcija za kuhinjo/bivalne prostore in druga sekcija kot prostor za shranjevanje.

Vrtna brunarica tip DEF

Cena brunarice na m2 se razlikuje od tipa le-te in vaših zahtev. Lesene brunarice so tako lahko različnih velikosti, oblik in gradenj, kar vpliva tudi na njihove cene.  Pred naročilom dobro premislite o njeni namembnosti in ostalih željah.

Brunarice iz okroglih brun

Brunarice iz okroglih brun se zlijejo s svojo okolico in ne izstopajo, kar nam omogoča, da resnično doživimo naravo okoli nas. Poleg tega so estetsko izredno privlačne ter imajo pridih čarobnosti oziroma pravljičnosti zaradi svoje edinstvene sestave.