Pošlji povpraševanje

Lesene brunarice in bungalovi kakovostne izdelave

Lesene brunarice so lepe, zdravju prijazne, cenovno ugodne in naravne. Les je zaradi svojih izrednih lastnosti že tisočletja najbolj priljubljen in učinkovit gradbeni material. Zagotavlja izvrstno zvočno in toplotno izolacijo, kar pripomore k naravni termo regulaciji.

Lesene hiše so potresno in požarno varne in imajo dolgo življenjsko dobo, saj kakovost lesa kot gradbenega materiala z leti le narašča. Lesene hiše in brunarice nudijo zdravo okolje v sožitju z naravo, vonj lesa pa daje občutek domačnosti in topline.

Lesene brunarice ali vikendi so objekti, ki so namenjeni občasnemu bivanju oziroma počitnikovanju. Od masivne lesene stanovanjske hiše se v sistemu tehničnih rešitev in tehnološko konstrukcijskih obdelav bistveno ne razlikuje.

Najpomembnejša razlika je v debelini brun - brunarice imajo tanjše (70-milimetrske), zato imajo tudi manjše konstrukcijske prereze stropov in strehe. Kjer so lesene masivne hiše brunarice namenjene le občasnemu bivanju, imajo največkrat vgrajene tudi tanjše sloje izolacije.

Lesena gradnja

Gradnja masivne lesene brunarice iz večplastnih slojev

Prvotne brunarice so se v celoti gradile z lesom. Danes pa je gradnja izvedena v več fazah in brunarica je zaradi gradbeno-fizikalnih osnov z zunanje strani dobro toplotno zaščitena. Za postavitev brunarice potrebujemo pravnomočno gradbeno dovoljenje, ki vam ga na osnovi vloge in projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja izdajo na pristojni upravni enoti.

V podjetju LogHOUSE za gradnjo lesene hiše brunariceuporabljamo najkakovostnejši smrekov les. Les mora odgovarjati vsem predpisanim gradbenim zahtevam. Skrbno izbran suh les je predpogoj za stabilno konstrukcijo.

Gradnja lesene hiše brunarice je naravi prijazna, saj uporabljamo naravne, ekološko neoporečne materiale, za katere porabimo manj energije kot pri klasični gradnji. Vaša lesena brunarica bo privlačna na pogled, zdrava za bivanje in zgrajena z mislijo na prihodnje rodove.

Gradnja brunarice

Leseni bungalovi ali večje vrtne hišice za preživljanje prostega časa

Leseni bungalovi so ravno tako kot lesene brunarice namenjeni počitnikovanju in preživljanju prostega časa. Kot izpopolnjene lesene vrtne hišice ali vrtne lope večjih dimenzij jih najdemo v vrtovih, sadovnjakih ali vinogradih. Gradnja poteka tako, da se leseni bungalovi postavijo na temeljno ploščo, ki je lahko tudi podkletena.

Po končani gradnji je treba zunanji del objekta najmanj dvakrat prepleskati z zaščitnim premazom za les. V ponudbi imamo dve vrsti bungalovov – tipa A in tipa DEF. Bungalovi LogHOUSE so namenjeni tako za poletne kot za zimske dneve, saj so izdelani iz lesa najvišje kakovosti. Za dodatno izolacijo vam priporočamo bungalove z zunanjo izolacijo, ki se izkaže za posebej uporabno, kadar v bungalovu tudi prespite.

Oglejte si našo ponudbo lesenih bungalovov,  brunaric ali ostalih lesenih gradenj in si zagotovite svojo po vaših željah! V primeru dodatnih informacij, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Lesene brunarice, leseni bungalovi