Mobilna hiška je primerna tako za oddih, kot domovanje

Hišica, ki jo lahko po želji premikamo? Sliši se skoraj neverjetno, a je še kako mogoče. Zlahka je lahko pravi dom, začasna namestitev, ali pa vikend na katerikoli lokaciji, ki se nam zdi idealna za preživljanje našega prostega časa. Zlasti mobilne hiške ob morju postajajo zelo popularen način oddiha, čemur pa se niti ne gre čuditi, saj so lahko popolna rešitev, ki poskrbi za vse naše želje.

Pri tovrstnih hišicah gre za namestitveni objekt, ki združuje prednost udobja stalnih bivalnih objektov  z možnostjo mobilnosti. Lahko so odlična izbira za družine, pare ali samske, glede na to, da smo Slovenci zelo vezani na lasten dom, v katerega iz srca radi vlagamo, pa bo bivanje v njih na nas gotovo pustilo pečat. Mobilna hiška je torej ugodna in idealna rešitev za vsakogar. Uporabljamo jo lahko, ne le poleti, temveč skozi vse leto.

Mobilna hiška

Mobilna hiška nakup

Takšen nakup prinaša veliko prednosti, saj je primerna tako za stalno kot občasno bivanje. Tovrstne hišice so navadno opremljene z električno in vodovodno napeljavo, lastno kopalnico, toaletnim prostorom, kuhinjsko nišo, klimatsko napravo, teraso, poleg vsega tega pa nam omogočajo tudi minimalne toplotne izgube in s tem nizke stroške bivanja …

Trenutno najbolj priljubljeni in primerni za njihovo postavitev so kampi, kjer jih lahko postavimo tudi tik ob morju. Odgovoren prodajalec nam bo rade volje svetoval glede lokacije, nam med njihovo izdelavo poročal o procesu in organiziral prevoz. Za nakup in prevoz bomo sicer potrebovali določeno dokumentacijo in spremstvo, vendar pa naj bi nam pri vsem tem pomagal proizvajalec.

Če želimo mobilno hiško postaviti v Sloveniji, moramo upoštevati določbe Zakona o graditvi objektov, ki pa je lastnikom mobilnih hišk prijazen. Pri mobilni hiši na kolesih, ki ni povezana s tlemi, namreč ne gre za objekt, torej zanj gradbeno dovoljenje ni potrebno. Mobilna hiška sicer ni na kolesih, ni pa niti povezana s tlemi, saj nima temeljev, temveč je le postavljena na trdno podlago. Kljub vsemu je potrebno upoštevati prostorske načrte in predpise posamezne občine in jo postaviti na zazidljivo zemljišče, z urejenimi priključki. S postavitvijo tovrstne hišice na Hrvaškem je podobno. Tudi tam je ob njeni postavitvi potrebno upoštevati zakonodajo, zato je najbolje, da v ta namen izberemo  kamp, s čimer se izognemo pridobivanju dovoljenj in številnim ostalim spremljajočim kolobocijam.

Več o mobilni hiški ob morju

Lesene mobilne hiške

Poleg prednosti lesa, ki je v tem primeru gradbeni material, je velik atribut lesenih mobilnih hišic prav njihova mobilnost. Takšen izbor namestitve je izjemno praktičen, saj jih lahko, če se trenutne lokacije naveličamo, ali se morda izkaže za neprimerno, prestavimo na drug, primernejši prostor. Če si po nekaj letih zaželimo drugega okolja ali panorame, lahko hiško preprosto premaknemo.

Podjetje LogHouse, poleg stanovanjskih in vrtnih lesenih hiš, izdeluje tudi čudovite, vrhunsko zasnovane lesene mobilne hiške, ki so oblikovane tako, da izkoristijo vse pozitivne lastnosti lesa. Ker je to material ki diha, takšne hiške ustvarjajo naravno bivalno okolje. Za njihovo gradnjo uporabljajo ekološko neoporečne materiale, kar jih naredi stanovalcem in okolju prijazne. Kvalitetna toplotna in zvočna izolacija poskrbi za to, da so prijetne za bivanje, pozimi tople, poleti pa hladne, istočasno pa tudi požarno in potresno varne. Za natančnejše podatke smo vam na voljo v podjetju LogHouse, kjer bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja, vam svetovali in posredovali vsa potrebna pojasnila.

Mobilne hiške ob morju

Mobilna hiška izdelava

V podjetju LogHouse imamo za svoje stranke na voljo nekaj standardnih mobilnih hišk, izdelamo pa vam jih lahko tudi po naročilu, saj je les iz katerega so izdelane izjemno prilagodljiv material, ki omogoča, da se brez težav prilagodimo vsem vašim željam in potrebam. Hišice izdelujemo po že izdelanih načrtih, ki nam jih prinesete vi, v kolikor jih še nimate, pa vam lahko ponudimo celotno storitev, od njihove idejne zasnove do projekta in izvedbe.

Več o nakupu mobilne hiške