Izolacija brunarice z vmesno izolacijo


Brunarice imajo številne prednosti pred hišami zidane gradnje, je pa vse odvisno tudi od tega, kakšne materiale izberete in na kakšen način se lotite sestave brunarice. Glede izolacije brunarice morate biti pozorni na to, da izberete hišo iz lepljenega lesa in da je lesena brunarica narejena z notranjo izolacijo sten, saj bo le tako ogrevanje brunarice energetsko učinkovito.


Učinkovita izolacija brunarice je nujna

Če notranja izolacija brunarice ne bo izvedena, boste deležni visokih toplotnih izgub v primerjavi z zidanimi hišami. Izberite hiše iz lepljenega lesa in ustvarite vmesno toplotno izolacijo brunarice, pa boste imeli izolacijo in energetsko učinkovitost enakovredno dobro izolirani zidani hiši. Cena brunarice bo zato sicer nekoliko višja, boste pa na dolgi rok prihranili s stroški gretja, saj je ogrevanje ob dobri izolaciji neprimerno cenejše.

VEČ O BIVALNIH BRUNARICAH TUKAJ!


Kakšno izolacijo potrebujemo?


Izolacijo je potrebno izvesti v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer so točne vrednosti in debeline izolacije odvisne od izbranega materiala. Je pa v vsakem primeru na toplo stran konstrukcije potrebno položiti toplotno izolacijo brez prekinitev ter parno oviro. S tem se prepreči pojav toplotnih mostov. Pri tem morate na notranji strani parno oviro prekriti z oblogo. Za ogrevanje brunarice izberite enostaven ogrevalni sistem, po možnosti z uporabo obnovljivih virov energije in s samodejnim obratovanjem, sploh, če objekt uporabljate zgolj občasno. Izberete lahko na primer toplozračni kamin na pelete z daljinsko vodenim termostatom in daljinskim nadzorom. Tako boste ogrevanje imeli pod nadzorom, tudi kadar vas ne bo v bližini vašega lesenega objekta.

izolacije brunaricetoplotna izolacija brunarice


Namen postavitve brunarice


Pri izbiri izolacije morate v mislih imeti namen postavitve objekta. Če ga boste postavili kot leseno vrtno hišo za namen shranjevanja predmetov in občasne uporabe, je smiselno razmisliti o tem, ali je izolacija potrebna. Če pa boste objekt uporabljali za bivanjske namene ali počitnikovanje, je toplotna izolacija brunarice zelo potrebna, če ne celo nujna investicija.