Pošlji povpraševanje

Izbira moderne frizure za letošnjo pomlad

»Lasje so ogledalo zdravja,« je pregovor, ki zelo drži. Pri človeku zelo hitro opazimo, kakšna je njegova frizura, kakšni so njegovi lasje in kaj nam izpričujejo o zdravju osebe pred nami. Je njegova frizura bujna, bleščečih in gostih las,  ali so ti zredčeni, poškodovani in brez sijaja?

Lasje so pravzaprav dlake, izrastki na lasišču, zgrajeni iz roževine, ki jo tvori beljakovina kreatin. Prav kreatin je tisti, ki našim lasem daje zdrav videz in njegovo pomanjkanje sporoča, da našemu telesu nečesa primanjkuje. Lepi lasje so odraz zdrave prehrane in urejenega načina življenja, piko na i pa seveda doda urejenost zdravih las z moderno frizuro, ki pristoji osebi, ki jo nosi.

Frizure, ki bodo zaznamovale letošnjo pomlad

Kakšne frizure letos izbrati, da bomo v koraku z modo, hkrati pa ne imeli preveč dela z urejanjem frizure? Pomladne dni letos prinašajo v svet frizur resasto pristrižene lase, navidezno neurejen frufru in tako imenovani vintage paž, ki se ga spominjamo iz 90. let preteklega stoletja. Moderna frizura je letos tudi »pixie«, ki je ob strani kratka, na vrhu glave pa resasto postrižena in daljša. Pixie frizura lepo pristaja različnim oblikam obraza, saj se jo da stilirati na mnogo različnih načinov. Pri okroglem obrazu je frizura bujnejša na vrhu glave, pri podolgovatem pa je sprednji del las rahlo poglajen in resasto postrižen.

Frizure

Letošnja najbolj trendovska oblika frufruja, je »frufru zavesa«. Sprednji lasje so pristriženi tako, da spominjajo na gala zaveso v gledališču. Daje nekoliko retro videz, sicer pa se lahko pohvali s praktičnostjo, saj ne potrebuje toliko vzdrževanja kot običajni, ravno postriženi frufru. V šestdesetih letih ga je nosila znana modna ikona Brigitte Bardot. Sredinska prečka se nadaljuje z daljšim frufrujem, kar obraz zmehča in ga lepo poudari.

Slavnostne frizure

Frizure za maturantski ples v letošnji pomladi zapovedujejo hollywoodske zvezdnice, ki so se v letošnji sezoni nagrad s slavnostnimi frizurami sprehodile po rdeči preprogi. Med njimi je letos največ v visok čop spetih las, valoviti kodri, še vedno je moderna figa ali napol speti lasje. Nikakršnega razloga ni, da jih pri frizurah za maturantski ples ne bi posnemali. Z nekaj spretnosti si jih lahko oblikujemo tudi sami.

Letošnje frizure za maturantski ples spominjajo na 40. in 80. leta preteklega stoletja, vendar jih ne gre zgolj kopirati, pač pa se le nasloniti na drobne detajle preteklih obdobij – kitke, čopi, zvitki, fige, modne frizure res dovoljujejo veliko. Previdnost pa velja, da v frizuro za maturantski ples ne vnesemo preveč različnih detajlov hkrati.

Frizerski stol pa le obiščimo, ko izbiramo frizuro za poroko. Poročno pričesko namreč izbiramo, ko imamo že izbrano poročno obleko, saj skupaj tvorita nevestin slog, ta pa pogostokrat narekuje kar slog celotne poročne zgodbe. Običajno se frizuri za poroko dodaja drobne elemente kot so satenast trak, biserčki ali cvetovi ter sponke, ki se ujemajo z nevestinim šopkom ali nakitom. Pri nevestah so zelo priljubljene spete pričeske ali lahkotne, igrive frizure z razpuščenimi, rahlo valovitimi lasmi.

Moderne frizure

Preberite si več o modnih frizurah

Katero barvo pričeske izbrati?

Ob izbiri nove barve las, je potrebno upoštevati ten kože. Lila barva las je priljubljena že kar nekaj sezon in se očitno še nima namena posloviti. Ker je univerzalna barva, pristaja vsem tenom kože. V letu 2019 so med barvami frizur zapovedane medena, bakrena, ognjeno rdeča, črna, pepelnato rjava in barva šampanjca. Popularna je tudi barva pečenega kokosa, kjer gre  za kombinacijo temnejših rjavih odtenkov pri lasnem korenu in ledeno blond pramenov las pri konicah las. Skupaj ustvarita kontrasten videz, zaradi katerega se ženske vse pogosteje odločijo, da postanejo blondinke.

Tehnika barvanja las, ki je letos pravi modni hit med frizurami je »cold brew«. Frizerji s to tehniko kombinirajo hladne in tople rjave tone, kar spominja na kavo.

Več o frizurah za različne priložnosti