Pošlji povpraševanje

Depilacija velja za izjemno učinkovito metodo odstranjevanja dlak


Depilacija je izjemno učinkovita metoda za odstranjevanje dlak. Sicer gre za poltrajno metodo, ki odstrani dlako skupaj s korenino s toplim naravnim voskom z trakovi ali brez. Po depilaciji dlake rastejo veliko počasneje, hkrati pa so tanjše in tudi redkejše.

VEČ O TRAJNEM ODSTRANJEVANJU DLAK


Laserska depilacija pripomore k učinkovitemu in trajnemu odstranjevanju dlak

Dan danes je izjemno priljubljena laserska depilacija s pomočjo katere lahko dlake odstranimo tudi trajno. Laserska depilacija deluje tako, da s pomočjo laserja uničimo mešiček, iz katerega dlaka raste. Ko je mešiček enkrat uničen, dlaka na tem mestu več ne bo zrasla. Prav zato je laserska depilacija ena izmed najučinkovitejših metod trajnega odstranjevanja dlak. Potrebno pa je upoštevati, da se ljudje med seboj razlikujemo glede dlačnih mešičkov, ki proizvajajo dlake. Dlačni mešički se razlikujejo predvsem po svoji aktivnosti, trajanju faz ciklusa rasti, pigmentaciji mešičkov in dlak, globine do katere mešički segajo, kota pod katerim so položeni v koži, debeline povrhnjice in pigmentacije povrhnjice. Seveda pa na rast dlak ne vplivajo zgolj mešički, pač pa tudi posamezne regije telesa. Dlako lahko pri laserski depilaciji uničimo le v začetni fazi rasti, ko se dlaka še skriva v mešičku. V idealnih razmerah lahko v enem tretmaju laserske depilacije uničimo okrog 30% dlak, zato je potrebno poseg, za doseganje trajnih rezultatov, nekaj krat ponoviti.


Pred depilacijo z laserjem se s stranko pogovorimo in preverimo ali je za poseg primerna. Pomembno pa je upoštevati nekatera navodila oz. omejitve:

  • vsaj štiri tedne pred posegom in med posameznimi posegi kože ne smemo izpostavljati ultravijoličnim žarkom,
  • vsaj šest tednov pred posegom je potrebno dlake na tretiranem področju odstranjevati le z britjem.
  • Najbolj razširjena je še vedno depilacija z voskom
Trajno odstranjevanje dlak ELOSDepilacija z voskom

Seveda pa je med vsemi dobro poznana tudi depilacija z voskom. Depilacija z voskom je precej učinkovita, koža pa ostaja gladka in mehka tudi do nekaj tednov po depilaciji. V trenutku, ko se odstrani vosek, se skupaj z njim odstrani tudi dlaka, ker se le-ta odstrani skupaj s korenino in tako posledično obnavljanje dlake traja dlje časa. Ob redni depilaciji z voskom pa bodo dlake po nekaj časa popolnoma izginile. To je posledica rednega uničevanja dlačnih mešičkov, saj se ob rednem odstranjevanju njihova dejavnost precej zmanjša in postopoma tudi izgine. Pri depilaciji z vsokom kozmetičarka na želeno površino nanese vosek, ki ga nato pokrije s trakom in z enim hitrim potegom dlake odstrani.


V kozmetičnem salonu Nika svojim strankam ponujamo več vrst depilacij:

  • depilacija obraza,
  • depilacija nog,
  • depilacija rok,
  • depilacija hrbta,
  • depilacija podpazduhe in
  • depilacija bikini predela (brazilska depilacija),
  • ELOS laserska depilacija.


Vrste voskov, ki jih pri depilaciji uporabljamo so različni in jih tako lahko idealno prilagodimo tipu kože, ki jo depiliramo. V kozmetičnem salonu pa ponujamo tudi ELOS trajno lasersko depilacijo, s pomočjo katere lahko odstranimo dlake, ne glede na to, na katerem predelu telesa se nahajajo. Lasersko odstranjevanje dlačic s tehniko ELOS je neboleče in dolgotrajno. ELOS tehnologija pa omogoča tudi lasersko odstranjevanje aken in najrazličnejših brazgotin. Lasersko odstranjevanje aken se izvaja na različnih predelih telesa - na obrazu, ramenih, hrbtu po potrebi pa tudi drugod. Fotoenergijska reakcija med laserjem in kožo poskrbi, da lojnice prenehajo s prevelikim izločanjem maščobe, ki vodi v nastanek aken. Ker akne z ELOS terapijo odstranimo lasersko, preprečimo nastanek brazgotin. Po ELOS trajni laserski depilaciji bo koža gladka in mehka dolgo časa.
V primeru dodatnih vprašanj o različnih vrstah depilacije nas lahko kontaktirate tako po e-pošti kot tudi po telefonu, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki vas pred depilacijo še težijo.