Pošlji povpraševanje

Nega nohtov za vsakogar - pozabite na njihovo cepljenje!

Nega nohtov prispeva k močnim in lepim nohtom, a ker so lahko le-ti zelo občutljivi, je še posebej pomembno, da izberemo čim bolj naravno nego nohtov. Cepljenje je izjemno pogosta težava pri ženskah, ki jo zaradi neestetskega videza spremlja kar nekaj slabe volje. Pogosto je cepljenje znak, da našim nohtom nečesa primanjkuje. Lahko gre za pomanjkljivo nego ali pomanjkanje vitaminov in mineralov, še posebej takrat, kadar se v kombinaciji s cepljenjem pojavijo še težave z lasmi, kot so lomljivi in krhki lasje, ki se cepijo. Z redno in naravno nego lahko težave preprečimo, v večini primerov pa jih lahko tudi odpravimo. Če k naravni negi nohtov dodamo še uživanje uravnotežene in zdrave prehrane, je cilj pravzaprav na dosegu naših rok. Pri težavah, ki jih povzroča cepljenje nohtov, se lahko poslužimo tudi manikure - urejanja nohtov, ki ga poznamo že vsaj 4 tisočletja. Privoščite si najboljšo nego oz. manikuro nohtov v Kozmetičnem salonu Nika, saj so negovane roke odraz človeka, ki skrbi za svoje zdravje in dobro počutje.

Cepljenje nohtov - so ti res ogledalo našega zdravja?

Ker je cepljenje nohtov skoraj zanesljiv znak, da našemu telesu nečesa primanjkuje, lahko težavo odpravimo z naravno nego. Manikura je pravi način, kako se lotiti njihovega urejanja in nege. Zelo radi pa rečemo, da so nohti ogledalo našega zdravja, saj se na njih hitro poznajo ne le pomanjkanje hranilnih snovi, temveč tudi znaki prezgodnjega staranja. Splošno znano je, da nohti v procesu staranja izgubljajo svoj lesk in sijaj, postanejo krhki, obarvani, pojavi pa se lahko tudi cepljenje. Različna obolenja nohtov je včasih težko odpraviti, zato je bolje poskrbeti za preventivo, ki vključuje nego. Naravna nega nohtov in njihovo redno urejanje (manikura) lahko nohte zaščiti pred obolenji, ki so značilna zanje. Nega nohtov mora biti redna, le-ti pa morajo biti vedno čisti in suhi - če pri negi opazimo nepravilnosti, kot je cepljenje, je najbolje obiskati strokovnjaka.

naravna nega nohtovmanikura nohtov

Naravna nega in urejanje v primeru cepljenja

Kako torej izvajati nego nohtov, kadar se cepijo? Največ lahko storimo z naravno nego in rednim urejanjem, izogibati pa se je potrebno tudi prepogostemu stiku z vodo. Nega nohtov, ki se cepijo, namreč vključuje tudi izogibanje namakanju, saj lahko voda težave le še okrepi. Enako velja tudi za čistila, zato si pred vsakim stikom z agresivnimi kemikalijami nadenite rokavice. Ko boste ugotovili, kaj povzroča cepljenje, izvajajte naravno nego nohtov in jih urejajte po svojih najboljših močeh, svetujemo pa vam tudi manikuro nohtov, katere cilj je ohranjanje lepih in zdravih nohtov, dosežemo pa ga z redno in primerno nego.

Je manikura primerna za vsakogar?

Za nego nohtov mora skrbeti vsakdo, ne glede na svoj spol in starost. Drži, da se nege in manikure pogosteje poslužujejo ženske, ki so pri negi nohtov malce bolj stroge, a cepljenje in druge težave ne izbirajo spola, zato manikuro in redno nego priporočamo tudi predstavnikom moškega spola. Z naravno nego in urejanjem se namreč da preprečiti večino težav, povezanih z nohti, kot je cepljenje, kadar pa se težave že pojavijo, pa jih je v večini primerov samo z nego težko povsem odpraviti. Saj poznamo rek - bolje preventiva, kot kurativa. Cepljenja se lahko lotimo z nekaj preprostimi spremembami v življenjskem slogu, dovolj je lahko že sprememba v prehrani - povečan vnos vitaminov in mineralov v telo. A če sami ne veste, kako se pravilno lotiti nege razcepljenih nohtov, da bo ta čim bolj naravna in učinkovita, razmislite o obisku manikure in svoje nohte zaupajte strokovnjakom. Zanje bomo z velikim veseljem poskrbeli tudi v Kozmetičnem salonu Nika, v katerem se zavedamo dejstva, da negovane roke ogromno povedo o posameznikovi osebnosti, prav takšni pa bi morali biti tudi nohti, ki zahtevajo nenehno urejanje in nego. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da odpravimo težave s cepljenjem za vselej.

VEČ O UREJANJU NOHTOV