Pošlji povpraševanje

Razstrupljanje telesa na različne načine

Ob sedanjem tempu življenja in načinu prehranjevanja svoj organizem hitro obremenimo in vanj vnašamo toksine. Le-te telo samo težko predela, zato se začnejo nalagati v maščobah (recimo v dojkah in možganih) ter obremenjujejo naše zdravje. Težave, ki se pojavijo kot posledica nalaganja toksinov v telesu, se kažejo kot glavobol, slaba prebava, prekomerna teža, alergije, tesnobe, depresija in številne bolezni. V tem primeru se je najboljše odločiti za razstrupljanje telesa, s katerim ponovno vzpostavimo ravnotežje v organizmu in se napolnimo z energijo. Tudi če omenjenih težav še ne občutimo, je telesu tu in tam dobro privoščiti počitek.

Kaj pomeni detoksikacija organizma

Detoksikacija organizma pravzaprav pomeni čiščenje telesa. Razstrupljanje telesa je proces odvajanja toksinov, ki obremenjujejo naše telo. K razstrupljanju telesa je potrebno pristopiti premišljeno in postopoma, saj lahko v nasprotnem primeru naredimo še več škode. Tudi detoksikacija organizma zahteva ravnotežje. Telo pripravimo na detoksikacijo s predhodnim dvodnevnim uživanjem lahke hrane in s psihično pripravo. Čiščenje telesa moramo razumeti kot celovit proces, ki zajema ne le telesne, temveč tudi mentalne in čustvene dejavnike.

Med nekatere učinkovite načine razstrupljanja telesa spadajo:

  • Detoksikacija organizma z vodnim postom: v času vodnega posta uživamo samo vodo, vendar dolgotrajno izvajanje takšnega čiščenja ni priporočljivo, saj lahko iz telesa speremo tudi minerale in vitamine.
  • Post z limono, javorjevim sirupom in kajenskim poprom: pomeni hiter in učinkovit način, s katerim prečistimo telo, izboljšamo prebavo in izgubimo nekaj odvečnih kilogramov. Je učinkovitejši od posta z vodo, v telo vnašamo tudi vitamin C in ga lahko izvajamo dlje časa (do 14 dni).
  • Razstrupljanje telesa s sadnimi in zelenjavnimi sokovi: ob naravnih sadnih in zelenjavnih sokovih lahko uživamo tudi nesladkane zeliščne čaje. Na ta način v telo vnašamo tudi vse potrebne vitamine in minerale.
  • Čiščenje organizma s svežim sadjem in zelenjavo: pri tem postopku uživamo samo bio pridelano sveže sadje in zelenjavo.
  • Ajurvedsko čiščenje telesa: pri tej detoksikaciji organizma vam strokovnjak na podlagi vašega tipa določi hrano, ki jo lahko uživate. S tem naravnim čiščenjem odstranimo nakopičene strupe, ki smo jih pridobili skozi leta z nezdravo in kemijsko obdelano hrano ali z nezdravim okoljem.

Zakaj čiščenje telesa

Blagodejne učinke čiščenja telesa boste opazili zelo hitro. Ko se bo pričelo razstrupljanje telesa, se boste že po kakšnem dnevu počutili čistejše in lažje, izboljšala se vam bo prebava, koža bo sijoča in čistejša, beločnice bodo bolj bele, izgubili boste nekaj odvečne teže in ponoči boste bolje spali. Dolgoročni učinki razstrupljanja telesa pa se kažejo v splošnem izboljšanju zdravja, boljši telesni kondiciji, ugodnem vplivu na nekatere kronične bolezni (ki se pojavijo redkeje in manj intenzivneje). Izboljša se tudi okus za prehrano in vonj. Ob pravilnem izvajanju čiščenja telesa ne bi smelo priti do občutka utrujenosti.

Kako dolgo vztrajati pri detoksikaciji organizma in kako pogosto se je lotevati, je odvisno od potrebe. Če traja razstrupljanje telesa dlje časa, svetujemo, da se posvetujete z zdravnikom.

Masaža in razstrupljanje telesaRazstrupljanje telesa v Kozmetičnem salonu Nika

Da bi telesu pomagali odpraviti strupe, da bi odpravili nekatere bolezni in izboljšali počutje, v Kozmetičnem salonu Nika priporočamo razstrupljanje telesa. Katera metoda vam ustreza, je seveda odvisno od vas, lahko pa vam pomagamo pri svetovanju in pripravi napitkov. Za še bolj globinsko čiščenje organizma priporočamo tudi finsko savno, ki s potenjem in pregrevanjem telesa pomaga k učinkovitejšemu razstrupljanju. K hitrejši detoksikaciji organizma pa dodatno pripomoremo še z oljnimi masažami, ki proces odvajanja toksinov še pospešijo.

Kozmetični salon Nika | Razstrupljanje telesa, čiščenje telesa, detoksikacija organizma - povezave do naše spletne strani: