Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke zrak voda – vas cena ogrevanja spravi v slabo voljo?

Toplotne črpalke zrak voda sodijo med najcenejšo vrsto teh enkratnih naprav, ki za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire energije. Če tudi pri vas cena ogrevanja vsako leto poskrbi za kar nekaj slabe volje, je morda čas za premislek in spremembo – za investicijo, ki se splača. Toplotne črpalke zrak voda kot vir toplote izkoriščajo zrak, katerega je v naši okolici ogromno. Ker je kar ¾ energije za delovanje toplotne črpalke zrak voda pridobljene iz obnovljivega vira energije, pomeni to prihranek pri električni energiji, ki je naprava potrebuje zelo malo. Pravzaprav toplotna črpalka zrak voda obnovljivi vir energije pretvarja v ogrevalno energijo, podobno, kot to počne hladilnik, le da je celoten proces obrnjen. Na tak način prispeva k nizki porabi električne energije in posledično k nizki ceni ogrevanja, zato so dosedanje izkušnje uporabnikov odlične. Če se odločamo, kateri vir izkoristiti oziroma katero toplotno črpalko izbrati, je o tem najbolje povprašati strokovnjaka. Dejstvo pa je, da gre v vseh primerih za zelo gospodarno odločitev, saj so stroški obratovanja pri uporabi toplotnih črpalk zrak voda in drugih v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja najmanjši. Da bi kar se da dobro izkoristili eno samo napravo, jo lahko pozimi uporabljamo za ogrevanje, pozimi pa za ohlajanje prostorov.

izkušnje s toplotnimi črpalkami zrak voda

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda?

Mnogi se sprašujejo, kako je mogoče, da ena sama naprava prinaša toliko pozitivnih izkušenj, tako ugodno ceno ogrevanja in hkrati toliko zadovoljstva. Če bi želeli na vprašanje kako deluje toplotna črpalka zrak voda odgovoriti čim bolj preprosto, bi rekli, da toplotna črpalka zrak voda premika toploto iz enega vira v drugega. Prenos obnovljivega vira energije poteka preko medija, ki prenaša energijo iz okolice v ogrevalni sistem, pri čemer spremeni svoje agregatno stanje. Pridobljena energija nato v obliki plina prehaja v kompresor, kjer se njegova temperatura poveča, za kar kompresor potrebuje manjšo količino električne energije, posledica česar je cena stroška nizka. Ne glede na to, katero toplotno črpalko izberemo (med najpogosteje uporabljenimi še vedno ostaja zrak voda), je pred montažo smiselno poskrbeti za zmanjšanje toplotnih izgub, kadar se odločimo za vgradnjo v že obstoječe objekte.

PREVERJENO ODLIČNO DELOVANJE TOPLOTNIH ČRPALK ZRAK VODA

Katera toplotna črpalka zrak voda ima najugodnejšo ceno?

Pri nakupu toplotne črpalke zrak voda se ne bi smeli za določeni model odločiti zgolj zaradi njegove cene. Ene izmed najboljših na trgu so Orca, ki v svoji kakovosti in delovanju presegajo najstrožje evropske standarde, o čemer pričajo tudi pozitivne izkušnje s toplotno črpalko zrak voda in certifikati najpomembnejših strokovnih institucij v EU. Ne uporabljajo se le pri novogradnjah, temveč so primerne tudi za radiatorsko ogrevanje. Odlična rešitev za obnovo starejših objektov so visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda medtem ko so nizkotemperaturne idealne za ogrevanje stanovanja s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim gretjem in seveda tudi sanitarne vode.

cena delovanja toplotne črpalke zrak voda

Katere so glavne prednosti ogrevanja s toplotno črpalko zrak voda?

Ena izmed njih je zagotovo nizka cena stroškov električne energije (do 75% nižji stroški). Le-ti sledijo preprosto upravljanje, enostavna montaža, ki ne zavzame veliko prostora, naložba, ki se povrne že v nekaj letih uporabe, možnost hlajenja hiše v poletnih mesecih, možnost gretja sanitarne vode, izkoriščanje obnovljivih virov toplote, ki so povsem brezplačni, prijaznost do okolja in prijaznost do stanovalcev. Še ena izmed prednosti nakupa toplotne črpalke zrak voda je cena, saj nam pripada možnost pridobitve Subvencije eko sklada (nepovratna sredstva). V podjetju Orca Energija smo vedno veseli povpraševanja, zato bomo tudi vam z veseljem odgovorili na vsa zastavljena vprašanja in vam s tem bistveno olajšali odločitev.