Pošlji povpraševanje

Elektroinštalacije v pametnem domu nudijo varnost in energetsko učinkovitost

Elektroinštalacije zajemajo številne storitve vse od splošnih inštalacij, kot je vezava zunanje elektro omarice do nameščanja pametnega doma. V podjetju Elektro Pečaver d.o.o. poleg ostalih storitev, kot so projektiranje, električne meritve in inženiring strankam ponujajo 3 glavne vrste inštalaciji:

• Splošne
Splošne oziroma jakotočne elektroinštalacije zajemajo električne napeljave ter razsvetljavo za industrijske, poslovne in stanovanjske objekte. Prav tako vključujejo še varnostno razsvetljavo, zaščito pred strelo (strelovod) ter inteligentne instalacije. Celovita storitev podjetja ob profesionalno izvedenih jakotočnih elektroinštalacijah vključuje še svetovanje in ureditev tehnične in projektne dokumentacije.

• Telekomunikacijske
V podjetju se ponašajo z več kot 25-letno tradicijo, del katere je tudi inštalacija telekomunikacij. Šibkotočne elektroinštalacije so izvedene hitro in natančno s strani izkušenih strokovnjakov. Slednji v primeru nepravilnega delovanja šibkega toka le tega pregledajo, popravijo ter poskrbijo za pravilno delovanje.

• Pametne
Pametne oziroma inteligentne elektroinštalacije predstavljajo inovativne tehnološke rešitve, prilagojene sodobnemu življenjskemu slogu. Napredek tehnologije nam je omogočil, da si lahko precej olajšamo vsakdan. Inteligenten dom nudi večje udobje, povišano varnost ter prispeva k okoljski trajnosti.

Izpolnitev vseh želja zagotovi izkušena ekipa, ki projekt po meri oblikuje in prilagodi pametno tehnologijo tako, da povsem ustreza željam in zahtevam naročnika. Kaj pa videz? Nikar ne skrbite. Pametni dom zagotavlja estetsko dovršenost na vseh področjih tudi pri rečeh, kot je elektro omarica. Zunanja elektro omarica je komaj opazna, zato jo je mogoče namestiti na prav vse arhitekturne objekte.

pametna elektroinstalacija


Pametni dom - Kaj je in kaj zajemajo paketi pametna hiša?

Pametni dom je stanovanjski objekt, ki za avtomatizacijo določenih vsakodnevnih nalog uporablja moderno tehnologijo. Takšen dom omogoča daljinsko upravljanje temperature prostorov, razsvetljave, varnosti ter oken ob tem pa ponuja še številne druge funkcije. Naprave v inteligentnem domu so med seboj povezane preko Wi-Fi-ja, kar uporabniku dopušča daljinsko upravljanje vseh izbranih funkcij. Zakaj izbranih? Vsak inteligentni dom je namreč popolnoma prilagojen njegovim uporabnikom.

elektroinstalacije kot del pametnega doma

Pametne tehnologije v domu poenostavijo vsakodnevne opravke, uporabniku pa ponudijo priložnost za izboljšanje načina življenja. S pomočjo pametne naprave boste lahko svojemu domu zagotovili optimalno varnost, medsebojno povezanost ter energetsko učinkovitost. Podjetje Elektro Pečaver d.o.o. strankam ponuja tri različne pakete, in sicer pametno hišo:

• livingToday
Paket livingToday je zasnovan tako, da izpolnjuje uporabnikove osnovne potrebe. S svojim delovanjem omogoča vsakodnevne naloge, kot so nadzor osvetlitve, doseganje ustreznih pogojev senčenja, prezračevanje ter odpiranje in zapiranje senčil, vhodnih vrat ali garaže. Pametno zasnovane elektroinštalacije nudijo še popoln nadzor električne energije v kuhališču ali vtičnicah, kar dopušča izklop in vklop različnih porabnikov.

• livingTomorrow
Funkcionalnosti tega paketa so namenjene zahtevnejšim strankam. Hiša livingTomorrow ni le udobna in prijetna, temveč tudi varna. Oblikovana je tako, da daje uporabniku popoln nadzor nad okoljem, v katerem živi. Dovršen sistem dopušča nadzor razsvetljave, senčil, naprav, ogrevanja, hlajenja, kamer, vremenske postaje, IP domofona, senzorjev ter prezračevanja. Vse to z le enim klikom na nadzorno ploščo, ki ohranja intuitivno in preprosto delovanje.

• livingFuture
Ta paket zajema rešitve za lastnike domov z najvišjimi pričakovanji, saj so čisto prikrojene objektu ter uporabniku. Najobsežnejši paket zajema elektroinštalacije in vse druge značilnosti inteligentne gradnje za prijetnejši vsakdan. Kompleksen nadzor osvetlitev, prezračevanja, vlaženja zraka ter drugih sistemov nudi širok nabor funkcij, ki dopuščajo, da si dom zapomni ključne dejavnosti za uporabnika.


Kako poteka izgradnja pametne hiše in zakaj so elektroinštalacije tako pomembne?

Pametni dom je docela prilagojen uporabnikom. Njegova izgradnja se začne s pravilnim projektiranjem ter premišljenim načrtovanjem sistema, ki sta pogoja za uspešnost projekta. Individualno detajlno načrtovanje vse do elektroinštalacij omogoča, kasnejšo izognitev nepredvidljivim zapletom in drugim presenečenjem.

Kakovostne elektroinštalacije bodo poskrbele za varnejše bivanje ter pravilno delovanje senzorjev.
Pri tem so poglavitnega pomena tudi notranje in zunanje elektro omarice. Najsi je elektro omarica zunanja ali notranja, nuditi mora varno mesto za klasične in inteligentne vezave. Da bi dom zagotavljal maksimalno varnost, strokovnjaki v podjetju Elektro Pečaver d.o.o. pri namestitvah poskrbijo za ustrezne zaščitne ukrepe ter upoštevajo stroge varnostne protokole.

zunanje ali notranje elektro omarice