Pošlji povpraševanje

Adaptacija stare hiše za prilagoditev potrebam sodobnega človeka

Adaptacija hiše lahko izjemno pripomore k dvigu življenjskega standarda. Vgradnja modernih elektroinštalacij more omogočiti nemoteno in učinkovito delovanje že obstoječe bele tehnike, razsvetljave ter telekomunikacijske opreme. Prenova odstrani skrbi zaradi morebitnih nepravilnosti v obstoječem sistemu ali pretirane obrabe. Prav tako omogoči vgradnjo novih inovativnih sistemov, ki pozitivno vplivajo na naše življenje.

gradbeno dovoljenje in adaptacija hiš


Kdaj se je vredno odločiti za adaptacijo hiše?

Električna napeljava mora biti ustrezno nameščena. Pravilno dimenzionirana napeljava je sicer ob rednem vzdrževanju zelo vzdržljiva. Življenjska doba je krajša le za izpostavljene predele, npr. spoje. Večja obraba in možnost poškodbe lahko pripeljeta do kratkega stika oziroma pregrevanja. Za optimalno delovanje je elektro prenova povprečno potrebna po 30 letih obrabe. Ob razvoju nove tehnologije je poleg adaptacije stare hiše smiselno predelati razporeditev stikal in vtičnic, če te ne zadovoljujejo raznih vsakodnevnih bivalnih potreb kot so razsvetljava, telefonija, požarna zaščita, protivlomni nadzor, ipd. Predvsem v primeru selitve v starejše poslopje je lahko potrebna temeljita prenova. Sorazmerno s časom se namreč v poslopja doda večje porabnike kot je bilo predvideno v času gradnje. Poleg tega se lahko pri starejši napeljavi pojavljajo številni problemi, npr. elektroinštalacija speljane brez cevi, kar povzroča še številčnejše težave v primeru popravila. Lahko se celo zgodi, da načrti točnega poteka elektro napeljave niso ohranjeni in brez invazivnega pregleda ni možno vedeti točno kje se nahaja.


Adaptacija hiše in električna napeljava za vsakdanje potrebe

Dandanes brez delujoče elektroenergetske instalacije lahko deluje le redkokatero poslopje; poslovno ali stanovanjsko. Ob adaptaciji stanovanjske hiše je smiselno istočasno opraviti prenovo elektroinštalacij. Napeljavo je potrebno speljati profesionalno. Poskrbeti je treba, da je sistem ustrezno zavarovan pred vlago. Priporočljiva je montaža pod ometom, v steno ali v primeru novogradnje v beton. V industrijskih poslopjih so v uporabi tudi inštalacijski kanali. Za varnost poskrbijo plastični vodniki, v katerih je speljano vse električno omrežje. Vsakodnevno se srečujemo predvsem z dvema tipoma elektro-sistema. Nizkonapetostni elektroenergetski sistem je značilen za priključitev luči ali električnih naprav - pri teh je instalacijo moč speljati celo z izoliranimi vodniki v ceveh. Drugi tip instalacije je informacijski. To so računalniško omrežje, telefonija, klimatske ali ogrevalne naprave, varovanje objekta, ipd.


Odlične cene adaptacije hiše in gradbeno dovoljenje

Adaptacija vrstne hiše je lahko stresen proces. Dobro planiranje in vestna ekipa znatno olajšata skrbi in morebitne zaplete. Staro napeljavo ali elektroinštalacije je potrebno odstraniti, novo pa napeljati. Nujen je individualni posvet s strokovnjakom, s katerim se skupno zastavi cilj oziroma potek prenove. Ključnega pomena je, da izberemo izvajalca, ki mu zaupamo, da se dela ne bodo po nepotrebnem zavlekla in se ne bodo pojavili dodatni nepričakovani stroški. Če poslušate strokovnjake je adaptacija hiše cenovno ugodna.

PRED ADAPTACIJO HIŠE PRISKRBIMO TUDI GRADBENO DOLOLJENJE


Elektro Pečaver nudi tehnični pregled objekta in električne meritve. V sodelovanju s stranko sledi projektiranje ter izvedba del ali možna popravila električnih inštalacij. Projekt je osnovan glede na potrebe in zahteve stranke, ter glede na starost ali obrabljenosti elektroenergetskega sistema. Ugodne cene adaptacije hiš in dolgoročni prihranki zaradi energetsko učinkovite novo-vgrajene opreme pripomorejo k odločitvi za hitro adaptacijo stare hiše. Pri gradnji oziroma obnovi poslopja se je sicer treba najprej prepričati o nujnosti pridobitve gradbenega dovoljenja za adaptacijo hiše. Zakonska določila in omejitve nam lahko zelo otežijo načrte. Splača se sodelovati s podjetjem, ki ima na področju izkušnje.


Kako pri adaptaciji stare hiše poskrbeti za požarno varnost?

Elektro Pečaver omogoča vgradnjo kakovostnega sistema za avtomatsko odkrivanje in javljanje požara. Javne zgradbe morajo imeti protipožarno zaščito po zakonu, predvsem pa namestitev pripomore k občutku osebne varnosti. Pravočasno odkritje požara je ključno za zmanjšanje gmotne škode in nevarnosti za človeška življenja. Novejše naprave so snovane tako, da se v primeru izpada elektrike avtomatično preklopijo na rezervno akumulatorsko baterijo. Tako imenovani »naslovni« protipožarni sistem ob zaznanju požara samodejno obvesti alarmni sprejemni center o lokaciji potencialnega požara. Požarni javljalnik pa začne oddajati svetlobno ali zvočno signalizacijo (alarmno sireno ali govorno sporočilo). Nameščeni morajo biti v lahko dostopni in suhi prostor.

adaptacija stare vrstne hiše