Elektroinstalacija cene, načrt, svetovanje

Elektroinstalacija cene, plani, izvajalci, projektiranje, nadzor… Mnogo o vsem boste izvedeli v sledečem članku, kjer smo za vas zbrali najbolj uporabne podatke. Cene elektroinstalacij so odvisne predvsem od vrste storitve, saj se te med seboj precej razlikujejo po zahtevnosti. Elektroinstalacije se razdelijo tudi glede na njihovo uporabo in funkcionalnost. Vsaka od njih ima svoje specifične zahteve glede na varnost, moč, zaščito pred preobremenitvami…, zato mora biti načrt električnih inštalacij izdelan in izveden v skladu z vsemi predpisanimi standardi, seveda pa morajo biti te tudi vzdrževane.

Med najpogostejše sodijo splošne, v katere uvrščamo razsvetljavo, varnostno razsvetljavo, elektroenergetske instalacije, strelovode in vse pogosteje izvedene, pametne inštalacije. Stanovanjske se uporabljajo v eno ali večstanovanjskih zgradbah in zagotavljajo elektriko za potrebe gospodinjstev.

Sem sodijo zunanje in notranje osvetlitve, ogrevanje in ohlajanje (plinske peči, klimatske naprave, IR paneli, toplotne črpalke…), vtičnice za najrazličnejše hišne aparate (pečice, hladilniki, računalniki, mikrovalovne pečice, avdiosistemi, televizorji), elementi varnostnih sistemov (stikala za zaščito, prekinitvena stikala, ozemljitveni sistemi)…. Brez njih si življenja ne znamo predstavljati, saj nam omogočajo varno, udobno in praktično bivanje.

Elektroinstalacija cene

Elektroinstalacija cene so odvisne od mnogih dejavnikov

Za elektroinstalacije cene so odvisne od več dejavnikov. Kot prvo moramo omeniti obseg projekta. Izvedba napeljave v garsonjeri, je veliko manj zahtevna kot na primer v proizvodni hali velikega podjetja. Pri slednji je potrebno mnogo več planiranja, porabi se veliko več časa in materiala, delo je zahtevnejše in temu primerni so tudi stroški. Za stanovanjske izvedbe so torej ti veliko nižji, kot za komercialne ali industrijske objekte.

Na cene elektroinstalacij vpliva tudi višina potrebne električne moči – višja kot je ta, bolj zmogljivi materiali so potrebni. Prav tako je za ceno pomembno ali so izbrani materiali nižjega cenovnega razreda, ali visokokakovostni, katere izključno uporabljamo v podjetju Elektro Pečaver d. o. o.. Le-ti namreč zagotavljajo nemoteno, zanesljivo, dolgotrajno in varno uporabo.

Ne nazadnje, pa so cene elektroinstalacij odvisne tudi od zakonskih predpisov, saj morajo določene dejavnosti zadostiti posebnim zahtevam (ognjevarnost, ozemljitve, varnost…), kar seveda stroške zviša. Na zneske vplivajo tudi konkurenca na trgu in posebne želje strank, ki pogosto zahtevajo dodatne storitve.

Da boste za svoj denar dobili kar največ, vam svetujemo, da se sprehodite po spletu in raziščete ponudbe različnih izvajalcev. Pri nas, si upamo trditi, so cene izjemno konkurenčne, našim strankam pa nudimo tudi ugodne plačilne pogoje.

Načrt električnih inštalacij

Načrt električnih inštalacij mora biti izdelan natančno in preudarno

Če se želite lotiti prenove, ali ste na novo zgradili objekt, potrebujete kakovosten načrt električnih inštalacij, brez katerega preprosto ne gre. Pri tem ni pomembno ali gre za novogradnjo, električno napeljavo ali obnovo objekta - v vseh treh primerih je ta ključnega pomena, za kasnejše dobro in dolgo delovanje brez težav. Ta mora zajemati vse podatke o tem, kako bo napeljava speljana v celotnem objektu ali prostoru. Za strokovnjake, ki delo izvajajo, je načrt osnovni vodnik, ki bo zagotovil, da bo napeljava izdelana v skladu z željami stranke, varnostnimi predpisi in določenimi standardi.

Načrt električnih inštalacij v hiši zahteva profesionalne odločitve in dobro planiranje, saj se je mogoče samo na tak način izogniti napakam, ki jih je kasneje zelo težko odpraviti. Vsaka napaka pomeni tudi dodatno finančno obremenitev, zato se je priprave potrebno lotiti premišljeno in z veliko mero znanja.

NAČRT ELEKTRIČNIH INŠTALACIJ

Najprej je treba narediti shemo, ki zajema vsa stikala, vtičnice, svetila in razporeditev električnih naprav v stanovanju in drugih prostorih hiše. To daje jasno predstavo, kje se bodo posamezni elementi nahajali in kako bodo razporejeni. Plan mora zajemati tudi poti vodnikov, cevi in kablov (podatek zajema tudi potrebne materiale in njihove dimenzije) ter ozemljitveni načrt, ki bo zagotovil zaščito pred morebitnimi napetostmi in električnimi udari.

Načrt električnih inštalacij mora vsebovati razporeditve svetil in stikal, vtičnic ter njihovi razporeditvi, vanj pa je treba vključiti tudi specifikacijo materialov (število in vrste luči, dimenzije kablov, število stikal, vtičnic in drugih komponent). Izračunati je potrebno električne obremenitve in ne nazadnje tudi specifične želje strank. Da je razumljiv, mora plan vsebovati tudi legendo vseh uporabljenih simbolov.

Če med samim izvajanjem del pride do sprememb, je treba načrt posodobiti, saj izvod ostane naročniku, ki ga bo zagotovo kdaj spet potreboval.

Načrt elektro inštalacije v hiši

Načrt elektro instalacije v hiši - zaupajte delo strokovnjakom

V podjetju Elektro Pečaver d. o. o., bomo za vas izdelali vse potrebne napeljave v stanovanjskem, poslovnem ali industrijskem objektu. Nudimo vam ugodne cene elektroinstalacij in pripravo celotne sheme. Lahko nam zaupate, saj svoje ime gradimo že več kot 20 let in za svoje storitve tudi jamčimo. Smo pošteni in resni, dela pa dokončamo profesionalno in v dogovorjenem roku.

Na naši spletni strani si lahko ogledate reference ter naš cenik različnih storitev ki jih nudimo, prav tako pa nas lahko tudi obiščete. Pokličite če imate vprašanja, radi si bomo vzeli čas in vam svetovali.

Elektroinstalacija cene