Pošlji povpraševanje

Adaptacija hiše ali stanovanja - prenova električnih inštalacij

Adaptacija in napeljava elektrike v hišiAdaptacija hiše pogosto vključuje tudi prenovo električne napeljave (poleg zaščite pred strelo in ostalega), saj je smiselno, da se vse adaptacije v objektu opravijo istočasno. Še zlasti pa je prenova elektroinštalacij nujna, kadar je v načrtu adaptacija starejše hiše. Pri starejših objektih pogosto ne vemo, kje dejansko napeljava elektrike v hiši poteka.
Načrtov ni, posamezni vodi pa so bili napeljani po potrebi. V tem primeru si lahko pomagamo s posebnimi senzorji, ki nam odkrijejo, kaj se skriva pod ometom. Adaptacija starejše hiše je potrebna tudi zato, ker se navadno izkaže, da je stara razporeditev vtičnic in stikal za nove lastnike nesprejemljiva. Novi lastniki običajno dodajo tudi večje porabnike, kot jih je predvidevala pred 30 ali več leti zgrajena stavba in pripadajoča napeljava. Nikoli pa ne smemo pozabiti tudi na zaščito pred strelo.
Električna napeljava v hiši je nujna, saj brez nje ni mogoče kuhanje z električnim štedilnikom, hladilniki in zamrzovalne skrinje ne delujejo, prav tako lahko pozabite na sprejemanje in oddajanje podatkov preko televizije, telefona, radia in interneta. Pravi čas za obnovo električne napeljave pa je predvsem odvisen od starosti napeljave, trenutnega stanja obstoječe napeljave ter naših potreb in želja.
Če je napeljava elektrike v hiši ustrezno dimenzionirana in vzdrževana, se v bistvu ne obrablja, bolj pa so izpostavljeni spoji. Ti se lahko poškodujejo in povzročajo težave zaradi pregrevanja. Da je napeljava elektrike v hiši dotrajana, nam lahko povejo utripajoče luči in segrete vtičnice, pregorele varovalke, delna izguba elektrike in preobremenjene vtičnice.

Preberite si več tudi o zaščiti pred strelo:https://www.vsi.si/elektro-pecaver/prenapetostna-zascita

Prenapetostna zaščita električnih inštalacij pred strelo

zaščita pred streloPrenapetostna zaščita je namenjena zaščiti električnih instalacij in podatkovnih linij pred strelo. Pri tem niti ni nujno, da strela udari neposredno v objekt, tudi ob bližnjih in oddaljenih udarih se lahko pojavijo inducirane prenapetosti, ki zlahka poškodujejo elektronske naprave. Najbolj so na udaru občutljivi sodobni elektronski aparati, predvsem računalniki in televizorji. Ker zaščita pred strelo oziroma pred prenapetostjo ščiti le inštalacije v objektu, je poleg prenapetostne zaščite dobro namestiti tudi strelovod. Strelovod je električna napeljava, ki pritegne strelo, nato pa njen električni tok odvede v zemljo in tako omili škodo, ki bi jo strela naredila v hiši. Strelovod in prenapetostna zaščita bosta skupaj poskrbela za resnično varen dom.

So na vašem seznamu opravil adaptacija hiše, prenova elektroinštalacij, namestitev prenapetostne zaščite ali strelovoda? Potem je Elektro Pečaver pravi naslov za vas. Vaš dom bomo pregledali, vam strokovno svetovali ter izvedli vsa potrebna dela oziroma popravila.

Elektro Pečaver d.o.o. | Adaptacija in napeljava elektrike v hiši - povezave do naše spletne strani: