Pošlji povpraševanje

Napeljava elektrike kot bistven element vsakega objekta

Nobeno podjetje, ustanova ali gospodinjstvo danes ne more funkcionirati brez električne napeljave. V grobem napeljava elektrike vključuje nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije, ki so namenjene napajanju električnih naprav in razsvetljavi, ter informacijske inštalacije za telefon, protivlomno in protipožarno zaščito, klimatske in ogrevalne naprave, računalniške mreže ipd. Glede na izvedbo pa električne inštalacije delimo na inštalacije pod ometom, nad njim in v ometu, inštalacije v votlih stenah in v betonu, ter inštalacije v kanalih in z neizoliranimi vodniki.

Napeljava elektrike

Napeljava elektrike v objekt ni ravno mačji kašelj, zato je najbolje, da se tega ne lotite sami. Čeprav verjetno veste, kaj so elektroinštalacije, pa verjetno ne poznate vseh zakonskih določil in predpisov, ki jim mora napeljava slediti. Napeljava elektrike torej zahteva usposobljenega in ustrezno izobraženega strokovnjaka, ki bo poskrbel, da bo vse v skladu z zakonskimi določili. V podjetju Elektro Pečaver d.o.o. vam bomo strokovno svetovali, opravili elektro projektiranje in poskrbeli, da bo vaša napeljava elektrike izvedena optimalno. V starejših hišah, stanovanjih in poslovnih objektih poskrbimo tudi za prenovo elektroinštalacij - elektro prenova je v teh primerih nujna.

Elektro prenova - prenova elektroinštalacij nujna v starejših objektih

Načeloma velja, da se elektro prenova opravlja po približno 30 letih. Seveda ni nujno, da je po tem času elektro prenova potrebna, saj se ustrezno dimenzionirana in vzdrževana napeljava elektrike v bistvu ne obrablja. Pride pa lahko do poškodb spojev, ki nato povzročajo težave zaradi pregrevanja. Kadar pride do adaptacije stanovanja, hiše ali poslovnega objekta, je smiselno, da se adaptaciji pridruži še elektro prenova. Prenova elektroinštalacij je v starejših objektih nujna tudi zato, ker se pogosto niti ne ve natančno, kje napeljava elektrike poteka. Včasih je ta napeljana celo brez cevi, kar znatno oteži tudi morebitna prihodnja manjša popravila.

V podjetju Elektro Pečaver d.o.o. bomo temeljito pregledali objekt, nato pa pripravili načrt prenove ter izvedli vsa potrebna dela oziroma popravila.

Elektro projektiranje - projektiranje elektro inštalacij

Elektro projektiranje v našem podjetju obsega izdelavo idejnih zasnov in projektov, izdelavo varnostnih načrtov in pridobivanje soglasij za projektne rešitve. Ker je načrtovanje elektroinštalacije pomembno za nadaljnje delo, mora biti izvedeno skrbno in kakovostno. Slabo in nekakovostno elektro projektiranje povzroči ne le veliko stroškov in neprijetnosti, temveč tudi škodo. Naša naloga je, da projektno dokumentacijo temeljito preverimo, saj se mora ta skladati z začetno idejo.

Elektro projektiranje je nedvomno storitev, ki se je ne smete in ne morete lotiti sami. Zato nas obiščite - zagotavljamo vam strokovno projektiranje električnih inštalacij, ki bo opravljeno v dogovorjenem roku.

Elektro Pečaver d.o.o. | Napeljava elektrike, elektro prenova, elektro projektiranje - povezave do naše spletne strani: