Pošlji povpraševanje

Računalniške mreže - postavitev: vse za funkcionalno brezžično omrežje

Informacijske inštalacije so pomemben del objektov, saj nam omogočajo uporabo naprav, brez katerih si vsakdanjika danes ne znamo več predstavljati. Skrbijo za delovanje telefonije, protivlomno zaščito in požarno javljanje, klimatizacijo, za delovanje atenskih sistemov, omogočajo pa tudi postavitev računalniške mreže.


Poleg informacijskih poznamo še nizkonapetostne inelektroenergetske inštalacije, vse pa so namenjene napajanju električnih porabnikov v objektu. Danes ima že skoraj vsaka zgradba oz. stanovanjski objekt vsaj en podatkovni kabel. Zaradi potrebe po spletnem omrežju, digitalni televiziji in IP-telefoniji pa vse bolj razširjena postajajo strukturirana ožičenja. V podjetju Elektro Pečaver za vas uredimo strukturirana ožičenja Cat 5+, Cat 6, Cat 6a in Cat 7, izpeljemo pa tudi računalniška žična in brezžična omrežja. Za vse navedeno vam pripravimo potrebno dokumentacijo, po opravljenem delu pa opravimo še meritve bakrenih povezav.

Postavitev računalniške mreže pomeni velik napredek v komunikaciji

Računalniško omrežje predstavljata dva računalnika, ki sta povezana preko medija, ki jima omogoča izmenjavo podatkov. Ta enostaven princip je temelj vseh računalniških omrežij. Čeprav ideja sama po sebi ni tako zapletena, je izkušnja dokazala, da je to eden največjih dosežkov komunikacije nasploh.


Pri načrtovanju vaše lokalne računalniške mreže vam bomo pomagali v podjetju Elektro Pečaver. Skupaj z vami bomo izbrali lokacije računalnikov ter postavili potrebno inštalacijo, nato pa izvedli preizkus delovanja računalniške mreže. Ko bo računalniška mreža uspešno postavljena, bomo pričeli s priključitvijo računalnikov in strežnika. Odločite se lahko za žično ali brezžično omrežje.

Brezžična omrežja preko meja fizičnega povezovanja

Nekatere starejše stavbe so zgrajene tako, da ne omogočajo povezave s kablom, ali pa stojijo na odročnih lokacijah. V takšnih primerih uporabimo brezžična omrežja. Brezžično omrežje se razprostira preko meja fizičnega povezovanja. Enostavno ga je vzpostaviti in razširiti, saj omogoča povezovanje in podporo na že obstoječa omrežja. Vendar pa enostavno povezovanje pomeni tudi nižjo stopnjo varnosti, zato je treba brezžična omrežja ustrezno zaščititi. Pri nas bomo za zaščito vaših računalnikov poskrbeli s primerno enkripcijo, ki bo zagotovila visoko stopnjo varnosti.


Elektro Pečaver d.o.o. | Računalniška mreža, brezžična omrežja, postavitev računalniške mreže - povezave do naše spletne strani: