Pošlji povpraševanje

Energetsko varčna razsvetljava

Industrijska razsvetljava

Industrijska razsvetljavaDobra industrijska razsvetljava je potrebna v vseh poslovnih objektih in njihovi bližnji okolici. Ustrezna razsvetljava v proizvodnih prostorih pripomore k večji varnosti pri delu, boljšim delovnim pogojem, boljšemu počutju delavcev in večji delovni storilnosti. Tudi okolica poslovnih stavb naj bo dobro razsvetljena z zunanjo razsvetljavo, da se zmanjša možnost prometnih nesreč z delovnimi vozili (viličarji, tovornjaki,...), zagotoviti pa je potrebno tudi vidljivost in preglednost na parkiriščih. Primerna industrijska razsvetljava poleg tega zmanjšuje verjetnost kaznivih dejanj, kakršno je odtujitev lastnine podjetja. Industrijska razsvetljava se mora prilagajati tipu podjetja. V halah, kjer se nahaja veliko drobnih delcev, morajo biti svetila prahotesna. Tam, kjer se v proizvodnji uporablja voda, je potrebno zagotoviti industrijsko razsvetljavo, ki je odporna na vodo, saj lahko v primeru stika z vodo pregorijo žarnice, v najslabšem primeru pa lahko pride celo do električnega udara ali gmotne škode.

Javna razsvetljava

Tudi javne zgradbe in ceste potrebujejo primerno javno razsvetljavo, ki znižuje možnost prometnih nesreč, padcev, kriminalnih dejanj in seveda omogoča varno premikanje vedno, ko naravna svetloba ni zadostna. Javna razsvetljava mora biti energetsko varčna in vzdržljiva, saj je prižgana zelo dolgo časa. Pri tem je še posebej pomembno ustrezno projektiranje in izvedba javne razsvetljave, kar preprečuje nastanek motenj ali celo gmotne škode na napeljavi.

Varnostna razsvetljava

Varnostna razsvetljava mora biti v vseh javnih objektih, v katerih se zadržuje večje število ljudi, poleg tega pa mora biti v teh prostorih tudi zasilna varnostna razsvetljava, ki služi v primeru požara. Podjetje Elektro Pečaver opravlja periodične preglede varnostne razsvetljave in izdaja potrdila o njihovi brezhibnosti.


Storitve podjetja Elektro Pečaver d.o.o.

Ker je ustrezna javna, zasilna (varnostna), zunanja, notranja in industrijska razsvetljava nujno potrebna, izbira svetil pa izredno raznolika, smo vam v podjetju Elektro Pečaver pripravljeni ponuditi pomoč pri izbiri primerne razsvetljave za vaš konkreten primer. Naši zaposleni imajo vrsto let izkušenj z urejanjem tako industrijske razsvetljave kot tudi javne in zunanje razsvetljave. Izbran model svetil bomo za vas tudi dobavili in ga tudi strokovno montirali.


Elektro Pečaver d.o.o. | Primerna industrijska razsvetljava omogoča varno in prijetno delo - povezave na našo stran: