Elektroenergetske instalacije - elektroinštalacije in električna napeljava

Dandanes je električna napeljava eden izmed osnovnih delov vsakega objekta. Si predstavljate podjetje, gospodinjstvo ali katerokoli ustanovo brez elektrike? Verjetno zelo težko. Elektroinštalacije se delijo na nizkonapetostne in informacijske. Prve so namenjene razsvetljavi in priključitvi raznovrstnih električnih naprav, informacijske pa uporabljamo za računalniška omrežja, telefone in domofone, ogrevalne ter klimatske naprave, prav tako pa tudi za protivlomno varovanje in požarno javljanje.

Električna napeljava - potrebno je upoštevati zakonodajo

Tako kot povsod, je potrebno upoštevati veljavno zakonodajo tudi v povezavi z električno napeljavo. Pri novogradnji ali sanaciji starega objekta so vprašanja, ki se dotikajo elektroenergetske napeljave izredno specifična, zato je smiselno, da te stvari prepustite strokovnjakom. V podjetju Elektro Pečaver bomo poskrbeli, da bodo elektroenergetske instalacije v skladu z zakonskimi določbami. Dejstvo je, da napeljava elektrike ni opravilo, ki bi se ga lahko lotili vi sami. Vsekakor vam priporočamo, da pokličete nas, saj vam bomo z veseljem svetovali in izvedli projektiranje električnih inštalacij. Poskrbeli bomo za optimalno napeljavo elektrike ter izvedli natančne meritve elektroinštalacij.

Elektroenergetske instalacije - napeljave glede na način vgradnje

Elektroenergetske instalacije ločimo glede na način vgradnje. Pri novogradnjah lahko napeljave vgradimo v ali pod omet. Prav tako lahko na začetku gradnje elektroinštalacije vdelamo v beton. Če je vlažnost prostora zelo visoka, vam priporočamo, da elektro inštalacije potekajo pod ometom, saj se elektroenergetska napeljava nahajajo v plastičnih vodnikih.


Pri suho-montažni gradnji vam priporočamo montažo v stene, za industrijske objekte pa je smiselna uporaba inštalacijskih kanalov. Pri stanovanjih le-ti ne skorajda pridejo v poštev. Elektroenergetske instalacije so pri nizkonapetostnih sistemih v stanovanjskih objektih največkrat izvedene z izoliranimi vodniki, ki se nahajajo znotraj cevi.


Elektro Pečaver d.o.o. | Elektoenergetske napeljave, električna napeljava - povezave do naše spletne strani: