Video domofon je odličen za zagotavljanje varnosti, poveča pa tudi udobje, ki ga ponuja dom

Z razvojem tehnologije je prešlo tudi obdobje odpiranja hišnih ali pa celi nekoliko bolj oddaljenih garažnih ali vrtnih oz. ograjnih vrat v vseh vremenskih razmerah. Vlogo “sodobnega vratarja” dan danes naložimo kar domofonu, s pomočjo katerega lahko vrata odpremo kar iz udobja lastnega doma, ob tem pa se lahko s pomočjo video domofona prepričamo tudi, kdo je zares pred vrati in tako poskrbimo tudi za lastno varnost.


Pred naročilom video domofona pa se je najprej potrebno odločiti, kakšen domofon sploh želimo in katere funkcije mora vsebovati, da bo zadostil našim željam in potrebam. Za začetek je potrebno vedeti, da poznamo tri vrste domofonov - to so avdio domofon, video domofon in ip domofon.

hišni video domofondomofon za blok (cena)

Z avdio domofonom si zagotovimo hitro in lažjo komunikacijo s tistim, ki se nahaja pred vrati ali drugi strani domofona. Nadgradnja avdio domofona je seveda video domofon, ki je ob zvočniku opremljen še s kamero. Video domofon omogoča tako govorno kot tudi vizualno komunikacijo z osebo, ki čaka na drugi strani domofona. Video domofon stalen pregled nad dogajanjem pred vašim bivališčem zagotavlja s svojo dislocirano kamero. Video domofoni odlično poskrbijo za varnost v domu, saj pred odpiranjem vrat ali oddaljene ograje osebo ne samo slišimo, pač pa tudi vidimo. Danes trg ponuja različne modele avdio in video domofonov, ki omogočajo realizacijo različnih vrst avdio in video komunikacij za eno ali večstanovanjske objekte. Domofoni pa se delijo tudi glede na to, v koliko prostorov oz. stanovanj jih postavimo, in glede na želje posameznika. Ta si namreč lahko izbere slušalko ali pa enoto za prostoročno komunikacijo.


IP domofon bo poskrbel še za nekoliko boljšo izkušnjo, saj omogoča več funkcij

IP domofon je mogoče integrirati v sistem inteligentne pametne hiše, tako da domofon preprosto priklopimo na delujoče IP omrežje, za notranjo enoto pa lahko uporabimo poljubni PC-računalnik, SIP-telefon, SIP-video telefon ali pametni telefon - tablico, vezano preko Wi-fi omrežja. IP domofoni so veliko naprednejši od navadnih video domofonov in nam zato omogočajo tudi nekoliko več funkcij. V prvi vrsti nam IP domofon omogoča kvaliteten prenos govora in videa na centralno enoto ob tem pa lahko z njim hkrati odklepamo vrata neposredno iz enotnega zaslona za nadzor inteligentne pametne hiše ali oddaljenih naprav. Pregled in shranjevanje govorne in video vsebine lahko z domofona prenašamo v drugo aplikacijo, kjer je nato omogočeno pregledovanje le-te v realnem času. Ob vsem skupaj pa IP domofon omogoča še dinamičen prenos video vsebine kamere v spletni brskalnik.


Hišni domofoni ter domofoni za blok so na voljo po dostopnih cenah

V podjetju Elektro Pečaver inštalacije Plus se ukvarjamo s prodajo in vgradnjo različnih tipov domofonov. Ponujamo tako avdio in video domofone, kot tudi IP domofone, ki bodo v vašem domu poskrbeli za varnost in veliko mero udobja. Domofoni so kakovostni in natančno izdelani ter se lahko tako pohvalijo z dolgo življenjsko dobo, ob tem pa so dostopne tudi cene domofonov. Stranke lahko pri nas izbirajo med hišnimi domofoni, ponujamo pa tudi domofone za blok. Ob vsem tem pa ponujamo še pester nabor drugih storitev:

  • storitve elektro inženiringa,
  • storitve električnih meritev,
  • storitve elektro projektiranja,
  • storitve vzdrževanja.
  • storitve nadzora nad gradnjo del.


V primeru dodatnih vprašanj o domofonih ali o drugih storitvah, ki jih ponujamo, smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo na vaša vprašanja z veseljem odgovorili ter vam tako pomagali pri nakupu pravega domofona za vas. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi strokovnimi nasveti in vam podali tudi vse informacije o cenah domofonov.