Pošlji povpraševanje

Pametne inštalacije - inteligentna hiša z razsvetljavo in varovanjem

Pametna inštalacija v hiši vam s svojo dovršeno tehnologijo poenostavlja vsakdanjik, saj naredi stvari, za katere je treba dnevno poskrbeti - enostavnejše. O njih preprosto ni potrebno več razmišljati, kar se dogaja najpogosteje takrat, ko si v službi razbijate glavo ali ste vklopili gretje, pozabili prižgano klimatsko napravo, pustili odprta okna… Doma in na delovnem mestu namreč uporabljamo vse več elektronskih naprav, zaradi česar je tudi električna napeljava postaja čedalje bolj kompleksna. Pametna inštalacija omogoča, enostavno upravljanje z vsemi elektronskimi napravami in pripravami na enem mestu. Pametne oz. inteligentne inštalacije imajo v primerjavi s klasičnimi številne prednosti - najpomembnejše so udobje, varčnost in varnost hiše ali poslovnih objektov, pri katerih ne smemo pozabiti na primerno razsvetljavo v hiši in njeno avtomatsko prilagajanje.

Bistvo pametne elektroinštalacije je v tem, da združuje različne podsisteme, kot so upravljanje razsvetljave v hiši, odpiranje in zapiranje žaluzije, oken, ogrevanje in hlajenje, nadzor nad avdio in video sistemi, tehnično varovanje ipd. Možnosti teh podsistemov v hiši pa je nepredstavljivo veliko, kar se zavemo šele takrat, ko jih želimo združiti oziroma povezati v skupek pametnih inštalacij. Zagotavljamo vam, da v podjetju Elektro Pečaver znamo zanje dobro poskrbeti, saj izvajamo elektroinštalacije za napajanje vseh električnih porabnikov v objektu. Za njihovo funkcionalnost in brezhibno delovanje ter za vse opravljeno delo vedno tudi jamčimo, kar lahko potrdijo mnoge naše stranke, ki so s splošnimi, telekomunikacijskimi in pametnimi inštalacijami še kako zadovoljne.

Ne le s pametnimi inštalacijami, pri nas se ukvarjamo tudi s klasično razsvetljavo v hišah in podjetjih, varnostno razsvetljavo, z elektroenergetskimi inštalacijami, vgrajujemo strelovode ter nudimo različne storitve, kot so električne meritve, projektiranje, inženiring in vzdrževanje električnih inštalacij.

Pametna hiša

ELEKTRO PEČAVER VAM VGRADI PAMETNE INŠTALACIJE!

Inteligentne hiše vključujejo pametne inštalacije

Za uporabnika sistema pametna hiša je na prvem mestu udobje, nezanemarljiv pa je tudi prihranek energije, saj so številna vsakodnevna opravila pod nadzorom inteligentne inštalacije. Na dolgi rok je cena pametne hiše povsem upravičena v primerjavi s tem koliko privarčuje in razbremeni družinski proračun, veliko pa je vredna popolna brezskrbnost in lagodnost, ki jo nudi. Pametne elektroinštalacije tako na primer poskrbijo za ustrezno ogrevanje vsakega prostora v hiši posebej, po vnaprej določenih časovnih in temperaturnih parametrih.

Prav tako pametne inštalacije prevzamejo nadzor nad avdio in video sistemi, razsvetljavo v hiši in senčili, kar je zelo dobrodošlo, tudi ko je hiša prazna, saj ves čas daje vtis da je nekdo doma. Naprave delujejo v različnih intervalih, razsvetljava v hiši oz. luči se prižigajo izmenično in naključno v različnih prostorih ter tako odganjajo nepovabljene goste s slabimi nameni in jih odvračajo od morebitnega vloma.

Inteligentne inštalacije ne le, da omogočajo velike prihranke pri porabi energije za razsvetljavo v hiši, ogrevanje, ohlajanje… temveč poskrbijo tudi za večjo varnost, kar je v današnjih časih še kako dobrodošlo. Če pa se zgodi, da do neljubega dogodka vseeno pride, inštalacija pametne hiše posreduje glasovno ali kratko besedilno sporočilo na mobilni telefon ali računalnik lastnika, v istem trenutku ko zazna nepredvidene spremembe.

Pametna hiša in pametne inštalacije nudijo udobje

Pametne inštalacije pametne hiše se takoj odzovejo na:

  • Uhajanje plina je ena izmed bolj nevarnih situacij, ki lahko doleti njegove uporabnike. Če imate pametno hišo, vgrajeni detektorji plina in dima pametnih inštalacij takoj zaznajo njegovo uhajanje, požar in dim ter spremembe preko elektronskega sporočila ali SMS tudi takoj javijo lastniku. Prav tako je možna vgradnja detektorjev, ki zaznajo izliv vode iz pralnega stroja ali počenih cevi ter z javljanjem omogočijo takojšnjo reakcijo in zmanjšanje škode na minimum.

  • Prižgana pečica, likalnik, kuhalna plošča in drugi nevarni porabniki, so tako kot razsvetljava v hiši, ogrevanje in ohlajanje vezani na elektriko, zato je vse mogoče daljinsko izklopiti preko telefona ali računalnika, če so ti po pomoti ostali vklopljeni.

  • Gibanje okoli objekta ali celo nasilen vstop vanj je mogoče kontrolirati preko video nadzora, saj pametne elektroinštalacije vsebujejo tudi senzorje gibanja, ki so precej občutljivi. Alarmni sistem nemudoma sporoči, da je v objektu zaznal premikanje, preko kamer in video prenosa pa je mogoče prostore opazovati in policijo že pred prihodom domov obvestiti o vlomu.

Pametne inštalacije za popolno udobje

Prilagodite si svoj dom po vaših željah in upravljajte z njim, kot si sami zaželite. Ko ste na vroč poletni dan na poti domov, preprosto uravnajte temperaturo vaših prostorov in uživajte v ohlajenem domu. S pametnimi nadzornimi funkcijami bo varnost še zanesljivejša, k temu pa bo prispeval tudi oddaljen dostop do vaših kamer in obveščanje o morebitnih neobičajnih dogodkih preko vašega pametnega telefona ali računalnika. Na področju energetske učinkovitosti in varčevanja se pametne hiše, cena katerih se na dolgi rok sigurno obrestuje, izkažejo za popolno rešitev, saj je njihov povprečni prihranek energije kar 30%. Zmanjšanje porabe se kaže tudi v prilagoditvi svetilnosti in klimatskih naprav po vaših željah in potrebah.

Pametne inštalacije

Inteligentne inštalacije - večje udobje zaradi preprostega upravljanja

Upravljanje pametne inštalacije je preprosto, saj lahko poteka preko računalnika - tudi tabličnega, GSM prenosnega telefona ali na dotik občutljivega zaslona. Grafični vmesnik na zaslonih prikazuje ustrezna stikala, števce in sheme. Možno pa je tudi upravljanje z daljinskim upravljalnikom. Uporaba pametnih inštalacij je vsekakor enostavna, kljub temu pa v Elektru Pečaver nudimo našim strankam vse potrebne razlage, da komande čim hitreje in brez napora tudi osvojijo.