Kaj so jakotočne in kaj šibkotočne inštalacije?

V podjetju Elektro Pečaver smo strokovnjaki za jakotočne in šibkotočne inštalacije. Ne veste točno, kaj izraza pomenita oziroma kakšna je razlika? Brez skrbi, mi bomo poskrbeli za vse! Kljub temu je smotrno, da pred kakršnimi koli posegi s strani izvajalca veste kakšno malenkost o tem. V jakotočne inštalacije spadajo razsvetljava, varnostna razsvetljava in pametne inštalacije, šibkotočne inštalacije pa so računalniške mreže, telekomunikacije, tehnično varovanje itd. V podjetju Elektro Pečaver poskrbimo tudi za zaščito pred strelo, saj so v naši ponudbi tudi strelovodi.

Jakotočne in šibkotočne inštalacije ter strelovodi

Elektro Pečaver zanesljivo poskrbi za elektroenergetske napeljave v vašem stanovanjskem ali poslovnem objektu. Izdelamo projektno in tehnično dokumentacijo za jakotočne in šibkotočne inštalacije, vam svetujemo in izvedemo vsa potrebna dela. Jakotočne inštalacije, kamor spadajo inteligentne inštalacije, razsvetljava, varnostna razsvetljava in strelovod, ter šibkotočne inštalacije, kamor spadajo telekomunikacije, računalniške mreže in tehnično varovanje, vam napeljemo hitro in strokovno, poskrbimo pa tudi za redne meritve, preglede in popravila. V naše strokovno področje spadajo tudi strelovodi, ki jih namestimo na poslovne ali stanovanjske objekte, tudi zanje pa ponujamo redne meritve in vzdrževanje.

Jakotočne inštalacije - varnostna razsvetljava

Varnostna razsvetljava mora biti po zakonskih določilih nameščena v vsakem objektu, v katerem se zadržuje več ljudi. Spada med jakotočne inštalacije. Poleg šibkotočne inštalacije - računalniške mreže, telekomunikacije in tehnično varovanje (videonadzor, protivlomna in protipožarna zaščita itd.), Elektro Pečaver izdela vso projektno dokumentacijo, ki jo potrebujete za potrdilo, da vaša varnostna razsvetljava deluje brezhibno in v skladu z zakonsko določenimi normativi. Potrdilo o brezhibnosti delovanja morate obnavljati na vsaki 2 leti. Poleg tega opravimo vsa potrebna dela ter izvajamo redna preverjanja in popravila jakotočne in šibkotočne inštalacije ter zagotovimo, da strelovodi opravljajo svojo funkcijo.Elektro Pečaver d.o.o. | Jakotočne in šibkotočne električne inštalacije - povezave do naše spletne strani: