Inteligentna hiša – pametna instalacija razmišlja namesto vas

Inteligentne inštalacije uporabniku omogočajo neverjetne možnosti nadzora stavbe, od nastavitev ogrevanja in razsvetljave, do nadzora senčil in varovanja pred vlomi in požari… Vse to stanovalcem omogoča optimizacijo življenja, prihranek pri energiji in ne nazadnje, varčevanje s časom, ksr je danes še kako pomembno. Inteligentna hiša je resnično narejena po meri človeka, saj mu nudi neverjetno udobje in varnost. Možnosti, ki jih nudijo pametne inštalacije, smo si še pred nekaj leti težko predstavljali, danes pa se vse več ljudi odloča zanje, saj se splošna razgledanost o njih, tudi zelo hitro širi.

Pametna instalacija omogoča enostavno upravljanje in rokovanje iz notranjosti stavbe – hitro se ga nauči vsakdo. Kot se za sodobno tehnologijo spodobi, pa jo lahko preko računalnika, tablice ali pametnega telefona, uporabnik nadzoruje tudi od daleč. Inteligentna hiša torej skoraj ne pozna meja, saj nudi možnosti nadzora praktično vsega kar je mogoče priključiti na elektriko, tehnologije so med seboj popolnoma usklajene, njihovo delovanje pa poteka brez napak. Če razmišljate, da bi se tudi vi prilagodili sodobnemu času, je najprej potrebno izdelati natančen in kakovostni celostni načrt, ki je predpogoj in osnova, za dobro delovanje tehnologije in nadgradnjo s fazami, ki sledijo. V primeru, da se želite o možnostih, ki jih pametna instalacija ponuja, pogovoriti s strokovnjaki, nas pokličite, da se dogovorimo za sestanek. Takrat vam bomo do potankosti razložili vse podrobnosti in vas seznanili z vsem kar lahko pričakujete v prihodnje. V podjetju Elektro Pečaver d. o. o., smo vam z nasveti vedno na razpolago.

Inteligentna hiša nudi popoln nadzor

Pametna instalacija za nadzor luči, senčil in ogrevanja

Možnosti, ki jih ponuja inteligentna hiša, so najbolj jasne, če jih predstavimo na primeru. Inteligentne inštalacije ponujajo več različnih nastavitev za različne naprave, ki delujejo hkrati. Poglejmo primer: žaluzije se zvečer spustijo, zjutraj ob prvih sončnih žarkih spet dvignejo, ob vročih in hladnih dneh pa reagirajo glede na količino svetlobe, ki pada na okna. Jakost luči se prilagaja dnevni svetlobi, ogrevanje pa vnaprej nastavljenim temperaturam in uram ali zunanjim temperaturam. Pametna hiša poskrbi, da vam poleti ni vroče ter da vam pozimi ni hladno. Ne bo vam več treba razmišljati o tem, da boste po napornem dnevu prišli v hladno stanovanje (ali poleti v vroče), ker se bo tako ogrevanje kot ohlajanje priključeno na pametno instalacijo, vklopilo samo.

Ogrevanje posameznih prostorov, lahko nastavljate glede na potrebe stanovalcev – kopalnica je verjetno najtoplejši prostor v hiši ali stanovanju in spalnica najhladnejši. Ločeno uravnavanje temperature se močno pozna pri mesečnem znesku za elektriko, saj se z takšnim načinom ogrevanja in hlajenja veliko prihrani. Ker vse naprave lahko upravljate tudi na daljavo, lahko nastavitve kadar koli spremenite. Če se vam delavnik drugače izide in boste doma prej kot običajno, preko pametnega telefona sporočite komande pametni instalaciji, ki bo poskrbela da boste vstopili v prijetno topel ali hladen dom.

PAMETNO UPRAVLJANJE

Projektiranje pametne instalacije

Inteligentna hiša in varnost – maksimalen nadzor objekta

Poleg možnosti, ki bodo poskrbele za vaše udobje in varčevanje z energijo, pametna inštalacija poskrbi tudi za varnost, ki je iz dneva v dan bolj pomembna, ne samo v mestih temveč tudi v predmestjih. Inteligentna hiša zelo dobro varuje pred nezaželenimi vstopi v objekt - alarmni sistem je vedno v pripravljenosti, mogoče pa ga je dopolniti tudi s kamerami oz. videonadzorom, do katerega boste lahko dostopali kadarkoli in od kjerkoli. Edini pogoj, ki mora biti izpolnjen je, da imate dostop do spleta, da boste lahko vzpostavili povezavo z inteligentno inštalacijo. V primeru vdora vas bo alarmni sistem pametne instalacije opozoril tudi na to. S sodobno tehnologijo imate resnično lahko popoln nadzor nad svojim domom in poslovnimi prostori (pisarnami, proizvodnimi halami, raznimi obrati, šolami, javnimi prostori…).

K splošni varnosti pa sodi tudi požarna zaščita, pri kateri občutljivi senzorji hitro zaznajo prevelike in neobičajne temperaturne razlike, prisotnost isker, plamenov, detektorji dima zaznajo dim, ter o spremembah nemudoma javijo preko telefonskega klica ali sporočila na vnaprej nastavljeno telefonsko številko. Tako lahko prihranite pri času, ki bi ga porabili za vožnjo domov in začnete takoj reševati težave. Ker celoten sistem omogoča nadzor na daljavo, lahko za varnost poskrbite tudi tako, da na daljavo izključite likalnik, štedilnik ali druge naprave, ki ste jih pozabili izključiti pred odhodom od doma, kar vam bo prihranilo pot do doma in nazaj tja, kamor ste bili namenjeni. Inteligentna hiša je hiša prihodnosti, ki jo je mogoče popolnoma prilagoditi željam in zahtevam posameznika. Vedeti je treba, da lahko inteligentne inštalacije vedno še nadgradimo in vanje vključimo nove elemente, saj so sistemi visoko prilagodljivi.

ZAKAJ IZBRATI PAMETNE INSTALACIJE