Inteligentna hiša - Naslutene možnosti nadzora

Inteligentne inštalacije uporabniku omogočajo neverjetne možnosti nadzora stavbe, od nastavitev ogrevanja in razsvetljave do nadzora senčil in varovanja pred vlomi in požari. Inteligentna hiša je resnično narejena po meri človeka, saj mu nudi neverjetno udobje in varnost. Pametna instalacija omogoča upravljanje iz notranjosti stavbe, na primer prek računalnika ali zidne panele, kot se za sodobno tehnologijo spodobi, pa jo lahko uporabnik nadzoruje tudi od daleč - na primer prek drugega računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Pametna hiša torej skoraj ne pozna meja. Če se želite o možnostih, ki jih ponuja, pogovoriti s strokovnjakom, nas pokličite in se dogovorite za sestanek. V Elektru Pečaver smo vam z nasveti vedno na razpolago.

Pametne inštalacije za nižjo porabo elektrike

Pametna instalacija za nadzor luči, senčil in ogrevanja

Možnosti, ki jih ponuja inteligentna hiša, so najbolj jasne, če jih predstavimo na primeru. Inteligentne inštalacije ponujajo več različnih nastavitev za različne naprave, ki delujejo hkrati. Poglejmo primer: žaluzije se zvečer spustijo, zjutraj ob prvih sončnih žarkih spet dvignejo. Jakost luči se prilagaja dnevni svetlobi, ogrevanje pa prednastavljenim temperaturam in uram ali zunanjim temperaturam. Pametna hiša poskrbi, da vam poleti ni vroče, pozimi pa vas ne zebe. Ker vse naprave lahko upravljate tudi na daljavo, lahko nastavitve kadar koli spremenite.

Inteligentna hiša in varnost

Poleg možnosti, ki poskrbijo za naše udobje in varčujejo z energijo, pametna inštalacija poskrbi tudi za varnost. Če na primer detektorji dima zaznajo dim, nas o tem obvestijo prek telefonskega klica ali sporočila. Ker celoten sistem omogoča nadzor na daljavo, lahko za varnost poskrbite tudi tako, da na daljavo izključite likalnik, štedilnik ali druge naprave, ki ste jih pozabili izključiti pred odhodom od doma. Inteligentna hiša zelo dobro varuje tudi pred nezaželenimi vstopi v objekt - alarmni sistem je vedno na voljo, lahko pa ga dopolnite tudi s kamerami, do katerih lahko dostopate kadarkoli. V primeru vdora vas bo alarmni sistem pametne instalacije opozoril tudi na to. S sodobno tehnologijo imate resnično lahko popoln nadzor nad hišo ali poslovnim objektom.

Elektro Pečaver | Inteligentna hiša, pametna instalacija, inteligentne inštalacije - povezave do naše spletne strani: