Aktivna požarna zaščita za varno uporabo vašega doma ali poslovne stavbe

V podjetju Elektro Pečaver vam zagotavljamo montažo elektroinštalacij z vrhunsko požarno zaščito, ki bo preprečila težave z napeljavo, ki bi lahko pripeljale do požara. Aktivna požarna zaščita je izredno pomemben del inštalacij, zato mu namenjamo veliko pozornosti. Kot sekundarno zaščito vam vgradimo sistem za javljanje požara, kot primarno pa vam namestimo strelovod in prenapetostno zaščito objekta.

PRENAPETOSTNA ZAŠČITA OBJEKTOV

Zakaj je potrebna aktivna požarna zaščita?

Slovenija leži na področju, ki je relativno močno izpostavljeno udarom strele kot posledice statične elektrike med dvema oblakoma ali med oblaki in zemljo. Obstaja potencialna nevarnost, da strela udari v objekt in ga poškoduje, saj jo privlači električna napetost vašega doma. Če v bližino doma postavite strelovod, bo ta objekt zaščitil pred strelo, saj jo bo pritegnil in njen tok usmeril v tla. Strelovodi so po zakonu nujni za javne zgradbe, kjer se zbirajo ljudje, od šol, tovarn, skladišč do drugih stavb, medtem ko za stanovanjske stavbe niso nujna. Glede tega, ali je taka aktivna požarna zaščita za vas potrebna ali ne, se lahko posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem svetovali. Ni pa sam strelovod vedno zadostna zaščita. Svetujemo vam, da uporabite tudi prenapetostno zaščito, ki prepreči poškodbe električnih naprav ob povišani napetosti.

VEČ O SISTEMIH ZA JAVLJANJE POŽARA

Za vas poskrbimo za celotno aktivno požarno zaščito

Prenapetostna zaščita bo obvarovala električno napeljavo in vse vaše aparate, medtem ko bo strelovod poskrbel za to, da bo strelo usmeril v zemljo. Poleg celotne požarne zaščite vašega doma ali poslovne stavbe, v podjetju Elektro Pečaver poskrbimo tudi za odlično delujoč sistem za javljanje požara, ki vas bo nemudoma opozoril na težave v primeru, da vseeno pride do vžiga. Poleg montaže celotnih elektroinštalacij od načrta do izvedbe in zaščite pred požari pa vam naše podjetje nudi tudi zunanja svetila in varnostne svetilke, s katerimi boste okrog hiše lahko varno hodili tudi ob poznih urah. Za kakršna koli vprašanja glede aktivne požarne zaščite se obrnite na naše strokovnjake ali obiščite našo spletno stran.

Aktivna požarna zaščita