Pošlji povpraševanje

Pametna hiša = udobno bivanje

Pametna hiša kot način bivanja se v današnjih časih čedalje bolj uveljavlja. Uporabniku namreč nudi številne funkcije, s katerimi si lahko ta olajša vsakodnevno življenje in po svojih željah usmerja delovanje hiše. Da bi celoten sistem deloval, je treba najprej napeljati pametne inštalacije. Povezava funkcij v sistem omogoča, da lahko regulacijo osvetlitve, temperature in glasbe izvajamo prek enotne naprave.

Tako vam med gledanjem televizije ne bo treba več vstati, da bi ugasnili luč. Z enim klikom ali glasovnim ukazom lahko nastavite glasbo po svoji izbiri. Pametne inštalacije vam lahko omogočijo celo takojšnje naročilo dostave hrane na dom.

Različni načini upravljanja s pametno hišo

Pametne inštalacije v hiši lahko delujejo na različne načine. Nadzor pametne tehnologije tako lahko izvajamo prek mobilne aplikacije, ki je namenjena upravljanju ene naprave ali celotnega sistema. Ker imate telefon vedno s sabo, vam opcija upravljanja prek aplikacije omogoča, da lahko vedno in povsod nadzirate stanje v vaši hiši. Tako ste lahko vedno na tekočem s tem, kaj se dogaja v vašem stanovanju.

Sistem pametne hiše je možno voditi prek pametnega stikala. Taka stikala so oblikovana na način, da je poskrbljeno za design in za preprosto uporabo. Na stikalu se nahajajo različne tipke, pri čemer ima vsaka svoj specifičen namen. Pritisk na eno tipko vam tako omogoča, da regulirate osvetljenost prostorov ali pa spustite ali dvignete senčila.

Pametno upravljanje hiše je možno tudi na glasovni način. Alexa je ena izmed možnosti, kako lahko tovrstno upravljanje vpeljete v svoj dom. Tak način upravljanja pametne hiše je najenostavnejši, saj vam ni treba izbirati opcij in pritiskati na gumbe. Zgolj date ukaz in s tem sporočite, kakšne rezultate pričakujete.

pametne inštalacije

Faze uvedbe pametne inštalacije v vaš dom

Če se odločite za sodelovanje z nami, bomo projekt tekel skozi naslednje faze: izvedba idejne zasnove projekta, načrtovanje, izvedba instalacijskih del, usklajevanje in zaključek projekta.

V fazi izdelave idejne zasnove vas bomo usmerjali skozi celoten projekt. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam bodo porajala. Svetovali vam bomo na način, da boste lahko našli najboljšo rešitev, kako zadevo speljati glede na vašo izhodiščno točko, želje in potrebe. Pri tem se bomo osredotočili na zagotavljanje dolgoročnih rešitev. Omogočimo vam, da se boste lahko o vseh stvareh, vezanih na projekt, pogovorili na enem mestu.

V drugi fazi sledi načrtovanje. To je faza, v kateri bodo v projektno nalogo vnešene vse vaše zahteve v zvezi s projektom. Celotno usklajevanje bo potekalo zgolj med vami in nami. Vmes ne bo nobenih posrednikov, ki bi lahko cel postopek podaljšali in oteževali izvedbo. Namesto vas bomo prevzeli usklajevanje z vsemi akterji, ki jih je treba vključiti pri snovanju sistema pametne hiše. Tako bomo navezali sodelovanje z arhitekti, gradbeniki, strojniki, notranjimi oblikovalci in ostalimi.

V sklopu tretje faze bo prišlo do izvedbe instalacijskih del. Izvedbena dela bodo potekala skladno s prej izvedenimi projekti. Če bi se v tem postopku pojavile kakšne spremembe, vas bomo o tem takoj obvestili. Sproti vas bomo obveščali o tem, v kateri fazi izvedbe je projekt.

Predzadnja faza obsega usklajevanje in popravke načrtov. Če bi iz katerekoli strani prišlo do kakšnih manjših sprememb na področju implementacije pametnega upravljanja hiše, boste o tem obveščeni v vsakem trenutku. Sledi še zadnja faza, v kateri se projekt privede do konca in pametna inštalacija je vključena v vaše stanovanje.

Zakaj si ne bi življenja olajšali s pametnimi rešitvami, ki vam jih ponujamo in si privoščili udobje, ki ga omogoča sodobna tehnologija? Navdušeni boste nad enostavnostjo upravljanja pametne hiše, ko jo boste enkrat začeli uporabljati.