Pošlji povpraševanje

Strelovod - prenapetostna zaščita hiš in ostalih objektov pred strelo

Strela je naravni pojav razelektritve statične elektrike med dvema oblakoma ali med oblaki in zemljo. Kot zaščita objektov pred strelo delujejo strelovodi.

Strelovod - kako deluje zaščita objektov pred strelo?

Strelovodi pritegnejo strelo in njen električni tok odvedejo v zemljo. Zgradba je tako na varnem. Včasih pa za učinkovito varovanje poslopja strelovod ni dovolj, zato je smiselna tudi prenapetostna zaščita. Ta preprečuje poškodbo električnih in elektronskih naprav ob povečani oziroma previsoki napetosti. Za zaščito objektov pred nepridipravi pa bo poskrbelo kakovostno tehnično varovanje, ki vam ga lahko vgradijo naši strokovnjaki.

Kaj pravijo zakonski predpisi - strelovodi, delovanje in zaščita objektov

Medtem ko je zaščita pred strelo obvezna za javne zgradbe, pa za stanovanjske objekte strelovod po zakonu ni obvezen. Če pa bi kljub temu želeli vašo hišo ali stanovanje obvarovati pred posledicami udara strele, se obrnite na nas. V Elektro Pečaver bomo vgradili strelovod, za resnično varnost vašega doma pa bomo poskrbeli, da bo na njem tudi ustrezna prenapetostna zaščita . Prav tako vam bomo ponudili strokovno pomoč in svetovanje, nudimo pa vam tudi storitve, kot je npr. elektro inženiring, ki skrbi za pravilnost električnih povezav po celotnem objektu.

Prenapetostna zaščita

Prenapetostna zaščita objektov bo poskrbela, da bodo električna napeljava in podatkovne linije zaščitene pred previsoko napetostjo. Do previsoke napetosti lahko pride, tudi če udar strele ni v neposredni bližini objekta. Strelovod bo tako usmeril strelo v zemljo, prenapetostna zaščita pa bo obvarovala električno napeljavo in aparate. V Elektro Pečaver, kjer vam nudimo vse za kakovostne elektroenergetske inštalacije, bomo za vas pripravili celoten načrt, nato pa vgradili ozemljitev in strelovod ter izdelali prenapetostno zaščito za vašo hišo, poslovno stavbo ali kakšen drug objekt.

Elektro Pečaver d.o.o. | Strelovod, prenapetostna zaščita objektov pred strelo - povezave do naše spletne strani: