Pošlji povpraševanje

Svetovanje in projektiranje elektroinštalacij tvori elektroinženiring

Pri Elektro Pečaver vam na področju elektroinštalacij nudimo najkakovostnejše storitve, ki zajemajo vse od načrtovanja pa do meritev in kontrol končnih del, hkrati pa vse storitve dopolnjujemo s strokovnim svetovanjem.


Elektro inženiring je postopek s katerim si pomagamo preveriti pravilno napeljavo elektrike v vašem objektu. Ker so naše tehnologije sodobne, te bistveno pospešijo vgradnjo in tudi nadgradnjo elektro inštalacij. Zato je že med gradnjo objekta smiselno upoštevati možnosti nadgradnje električne napeljave.

Svetovanje pri projektiranju električnih inštalacij

Elektroinženiring za pravilno napeljavo elektroinštalacij

V grobem je elektro inženiring lahko opisan kot dejavnost, ki skrbi in se ukvarja s pravilno napeljavo in uporabo elektrike v objektih. Električni inženiring je v splošnem omejen na uporabo električnega toka, ki teče skozi prevodnike, generatorje in motorje.


V našem podjetju izvajamo elektroinženiring, ki obsega celoten investicijski proces na vseh vrstah objektov, in poteka v več sklopih: prvi je elektro projektiranje, drugi je dobava in tretji izvedba jakotočnih ali šibkotočnih električnih inštalacij.

Preverba dokumentacije in svetovanje - Elektro inženiring

Elektro projektiranje v našem podjetju obsega izdelavo idejnih zasnov in projektov, izdelavo varnostnih načrtov in pridobivanje soglasij za projektne rešitve. Načrtovanje elektroinštalacije je pomembno za nadaljnje inštalacije in delo, zato je bistvena skrbna in kakovostna izvedba. Pri projektni dokumentaciji je tudi pomembno temeljito preverjanje le te, saj se mora skladati z začetno idejo. Poleg tega pa mora pri tem upoštevati tehnične normative in standarde, ki so ključnega pomena za pravilno delovanje omrežja. Večini ljudem se projektiranje elektroinštalacij ne zdi tako zelo pomembno in se pri tem ne posvetujejo s strokovnjaki. A to lahko povzroči neprijetne in drage posledice.


Veliko ljudem se projektiranje elektroinštalacij ne zdi pomembno in ne iščejo nasvetov strokovnjakov, kar pa ima lahko hude finančne posledice. Za pravilno delovanje omrežja mora elektroinženiring upoštevati tehnične standarde in normative.


Poleg najpomembnejšega dela, projektiranja ter pregledovanja načrtov, pa je za električni inženiring pomembna tudi kontrola kvalitete izvedenih del. Pri Elektro Pečaver vam lahko poleg elektroinženiringa izvajamo tudi strokovni nadzor elektro instalacij, kateri je v zakonu o graditvi objektov predpisan.

Elektro Pečaver d.o.o. | Elektro inženiring, projektiranje elektro inštalacij in svetovanje - povezave do naše spletne strani