Pvc okna imajo veliko prednosti, odločite se lahko za dva različna modela

Pvc okna izdelujemo v našem podjetju Medle iz profilov svetovno znanega nemškega proizvajalca Veka. V naši ponudbi lahko izbirate med dvema profiloma in sicer swingline 70 mm in softline 82 mm. Okovje, ki je vgrajeno v naše stavbno pohištvo je Winkhaus. Pvc okna so izdelana iz materialov, ki jih lahko recikliramo. Njihova odlična toplotna izolacija pa omogoča velik prihranek pri energiji. V pvc okna so standardno vgrajena IZO stekla, ki so polnjena s plinom, njihov prevodni faktor je Ug=1,0 W/m2K. Po naročilu pa vgradimo tudi druga stekla. Prednosti našega visoko kvalitetnega stavbnega pohištva so: izdelava in montaža pvc oken poteka po navodilih in standardih, ki jih zahteva podjetje Veka, izdelavo lahko prilagodimo sprotni ali kasnejši vgradnji različnih senčil, proizvodnja je popolnoma avtomatizirana in poteka po standardu kakovosti ISO 9001:2000, stavbno pohištvo je atestirano in ima certifikat o vodoprepustnosti in zrakoprepustnosti po slovenskem standardu SIST 1018, nudimo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno, ob zamenjavi oken nudimo kompleten servis. Če niste prepričani katera okna izbrati za vaš dom, vam bomo seveda tudi pomagali pri odločitvi.

PVC rollete

Pvc okna so odlično toplotno in zvočno izolativna, narejena so iz kakovostnih materialov

Profil swingline je petkomorni, njegova vgradna globina je 70 mm. Debelina stene profila je 3mm, ki jo zahtevajo RAL normativi. Po Veka normativih imajo profili tudi jeklena armature za ojačanje. Za profil swingline so značilne izrazite, popolnoma zaobljene linije, ki so estetsko privlačne. Tesnenje je zagotovljeno s sistemsko pogojenimi tesnili iz APTK, TPE ali iz silikona, ki so na okvirju in krilu, barva tesnil je siva. Pvc okna so zastekljena s standardnim steklom debeline 24 mm, možna pa je tudi zasteklitev z debelino stekla 15 – 42 mm. Koeficient prehajanja toplote s steklom Ug = 1,0 znaša 1,2 W/m2K. Okovje, ki je vgrajeno v profile swingline je Roto Compact S, ki ustreza standardu DIN 18357. Vsa tipska okovja so testirana na sistem in kakovost, na izbiro je več vrtljivih ročajev - pololiv.

PVC okna

Naša kvalitetna pvc okna so visokokakovostna, vgrajeno imajo kvalitetno okovje

Profil softline 82 MD ima vgradno globino 82 mm in je sedem komorni. Ima jeklena armature za ojačitev in debelino sten 3 mm, kar je največ po RAL standardu. Kakovost je preverjena po RAL kakovostnih normativih, zato je zagotovljena sistemska kakovost. Pvc okna imajo dvojno tesnenje na krilu in enojno na okvirju s sistemsko pogojenimi tesnilnimi profili v sivi barvi iz TPE, APTK ali iz silikona, ki nudijo odlično toplotno in zvočno izolacijo. Vgrajeno okovje je Winkhaus Pilot Basis v srebrni barvi, ki ustreza standardu DIN 18357. Izbirate lahko med različnimi vrtljivimi ročaji. Kvalitetna okna imajo standardno zasteklitev debeline 36 mm, možna pa je tudi zasteklitev s steklom debeline 24 – 44 mm. Koeficient prehajanja toplote za okvir je 1,0 W/m2k, za okno pa 0,79W/m2k.

Poglejte si podrobnejšo ponudbo v naših katalogih

Strokovna montaža novih pvc oken zagotavlja optimalno zvočno in toplotno izolacijo

Montaža pvc oken mora biti opravljena strokovno, saj je le tako zagotovljena optimalno toplotna in zvočna izolacija. V primeru, da montaža ni ustrezno izvedena, lahko privede do nastanka toplotnih mostov, ki so odgovorni za toplotne izgube, posledično pride do kondenzacija oziroma nastanka plesni. Montaža oziroma zamenjava oken se prične tako, da se zaščitijo površine v prostoru, ki bi se lahko med postopkom poškodovale. Način demontaže starega okna je zelo pomemben, saj je potrebno paziti, da se ne poškoduje sten. Ker se ponavadi pri menjavi vgrajujejo nova okna enakih dimenzij kot so bila stara, nam pravilna demontaža starega stavbnega pohištva prihrani veliko časa in dela. Nepoškodovane stene so primerne za takojšno vgradnjo novega okna, v primeru poškodovanih sten pri demontaži pa je le te potrebno najprej sanirati. Nato sledi sama vgradnja, ki poteka tako, da se okno vstavi v pripravljeno odprtino, nato se ga podloži z posebnimi zagozdami, nato pa se okvir z vijaki pritrdi v steno. Reže med steno in okvirjem zapolnimo s poliuretansko peno s čemer je montaža končana.