PVC okna so zaradi svoje vzdržljivosti marsikje zamenjala lesena

PVC okna veljajo za vzdržljiva, kot je vzdržljivo vse kar je narejeno iz plastike. Plastični profili iz katerih so narejena PVC okna so izdelki priznanih proizvajalcev, odlikuje jih kakovost in avtomatizirana, računalniško vodena proizvodnja. Zaradi izjemne kvalitete so PVC okna visoko zvočno in toplotno izolativna, hkrati pa jih odlikuje obstojnost in možnost enostavnega vzdrževanja. Skupaj z zunanjimi roloji za okna in notranjimi pliseji naredijo iz hiše in stanovanja – dom. Različne oblike in načini odpiranja nudijo dodatne možnosti za vgradnjo. Mnoge stranke sprašujejo zakaj se na PVC oknih pojavlja rosenje, zakaj okna kondenzirajo. Ko je v stanovanju mnogo vlage, se še posebej v kopalnici in kuhinji, rad pojavi kondenz – rosa na steklih. To se najpogosteje dogaja pozimi, ko je temperatura v prostorih višja. Ker so PVC okna energijsko varčna, preprečujejo uhajanje toplega zraka iz prostorov. Temu so namenjena in to je njihova naloga. Rosenje lahko preprečite samo in edino z rednim zračenjem, tako bodo PVC okna najbolje služila svojemu namenu. Roloji za okna pa bodo vaša okna zaščitili od zunaj, pripomogli bodo tudi pri ohranjanju toplote pozimi in vas zaščitili pred soncem poleti. Ko izbirate roloje za okna ali notranja senčila, je priporočljivo paziti na kakovost ter odšteti malce več denarja, saj kvalitetna senčila učinkovito pripomorejo pri ohranjanju temperature v vseh letnih časih.

PVC okna in senčila za okna

Proti vlomu se lahko zaščitite tudi s protivlomnimi roloji za okna

Tako kot protivlomna okna in vrata, proti vlomom pripomorejo tudi močnejši roloji za okna, ki vam bodo nudili še dodatno zaščito. Protivlomni roloji za okna so narejeni tako, da je njihov dvig z zunanje strani praktično nemogoč. Vanje so vgrajene jeklene - osnovne varnostne vzmeti, zapirala s katerimi roloje za okna preprosto zaklenemo in protivlomne vzmeti, ki se zapahnejo same. To je najelegantnejša rešitev, s pomočjo katere ne boste nikoli pozabili zakleniti in se dodatno zaščititi. Znotraj lahko izbirate med različnimi senčili namenjenimi za PVC okna. Pliseji so narejeni iz obdelane poliesterske tkanine in jih lahko uporabite kot senčila pri vseh oknih. Tudi strešna okna lahko opremite s pliseji, saj se nanje čudovito podajo. Pliseji nadomeščajo zavese, upravljate pa jih zelo enostavno z ročko ali vrvico, mogoče pa jih je celo upravljati na elektromotor. Če so PVC okna nameščena višje, lahko pliseje upravljate s posebno palico, tako je odgrinjanje in zagrinjanje enostavno kot pri običajnih oknih. Ne glede na to za katera senčila se boste odločili, jih je mogoče prilagoditi tudi takšnim oknom ki niso standardnih oblik. Cilj vsakega proizvajalca PVC oken je, da se s svojo ponudbo kar najbolj prilagodi željam strank. Zato lahko izbirate po želji in jih izrišete z računalniškim programom, mi pa jih bomo izdelali hitro in kvalitetno.

PVC okna in vrata imajo mnogo prednosti

Ste se lotili novogradnje ali obnavljate stanovanje ali hišo? Če razmišljate o tem zakaj bi se odločili za okna in vrata iz umetnih materialov, je zagotovo njihova največja prednost dolga življenjska doba. Poleg tega je vzdrževanje PVC oken in vrat enostavno saj v bistvu potrebujejo le čiščenje. Sama okna so lahka, njihova vgradnja pa je enostavna in hitra. Pri čiščenju uporabljajte le blaga čistila, ki so namenjena prav za vzdrževanje PVC oken in vrat. Agresivna čistila bodo na njih pustila raze in poškodovala premaz, ki je namenjen zaščiti pred UV žarki. Njihov estetski videz pristoji tako starejšim kot novejšim zgradbam, cena pa je privlačna ter konkurenčna. S čudovitimi roloji za okna ali ostalimi senčili npr. pliseji, so PVC okna čudovita na pogled in dajejo videz čistosti. Če izbirate stavbno pohištvo za svoj dom, boste našli na spletni strani računalniški program – konfigurator, kjer lahko izrišete okna in vrata po svojih željah. Poleg tega imate možnost po merah izbrati tudi roloje za okna in ostala senčila.