PVC okna za novo podobo vašega doma in odlično izolacijo

PVC okna so danes ena izmed najpogostejših izbir pri tistih, ki kupujejo nova okna oziroma ki se odločajo za zamenjavo starih, dotrajanih z novimi. PVC se namreč ponaša s kar nekaj odlikami, ko ga primerjamo z drugimi materiali. Vsekakor pa je treba pri tem upoštevati, da niso vsaka nova PVC okna enaka. Proizvodni proces namreč močno vpliva na to, kako kvalitetna okna lahko pričakujete. Primerjavi ponudb bi moralo biti zato posvečenega dovolj časa, da boste na koncu zares izbrali najboljšo opcijo zase oz. za svoj dom.

PVC pohištvo

Kaj je tisto, po čemer prepoznamo resnično kvalitetna okna?

Najprej se moramo vprašati, kaj sploh pomeni oznaka kvalitetna okna. Katere so tiste lastnosti, na katere moramo biti pozorni pri nakupu novega stavbnega pohištva? Za večino je zagotovo izredno pomemben podatek o izolaciji. S tem sta mišljeni tako toplotna kot zvočna izolacija. Prva igra ključno vlogo pri tem, kolikšne toplotne izgube lahko pričakujemo. To se zdi najbolj važno pozimi, ko ogrevanje stanovanja že samo po sebi predstavlja precejšen strošek, zato nikakor ne želimo, da bi po nepotrebnem izgubljali energijo in s tem denar. A če uporabljate klimatsko napravo, kar danes velja za vse večje število gospodinjstev, je dobra izolacija zaradi podobnih razlogov nedvomno izjemno dobrodošla tudi v toplejšem delu leta. Če živite v nekoliko hrupnejšem okolju, pa je prav tako izredno važna dobra zvočna izolacija novega zunanjega stavbnega pohištva, ki poskrbi, da boste imeli v zavetju svojega doma dovolj miru. Druge lastnosti, ki si brez dvoma zaslužijo našo pozornost, so še (ne)zahtevnost vzdrževanja in montaže, odpornost materiala na najrazličnejše vremenske pogoje in ne nazadnje sama estetika, ki ima pomemben vpliv na celostno podobo objekta.

Najpomembnejše prednosti, ki jih imajo PVC okna

Za PVC okna je značilno, da zagotavljajo izvrstno toplotno in zvočno izolacijo – ta je sicer v veliki meri zagotovo odvisna še od izbranih stekel. Vzdrževanje in čiščenje PVC profilov je zelo preprosto, še toliko bolj, če na primer material primerjamo z lesom. PVC se odlično znajde v praktično vseh vremenskih razmerah, celo v ekstremnejših. Za povrh pa je odlika tega materiala preprosta, minimalistična estetika, ki ni pretirano vpadljiva.

PVC okna

Kakšna je cena PVC okna?

Za večino je brez dvoma vse prej kot zanemarljiv dejavnik pri odločanju podatek o tem, koliko sploh stane posamezno novo okno. PVC okna imajo poleg že omenjenih še to prednost, da sodijo med najugodnejše opcije. Konkretna cena PVC okna pa je odvisna od različnih dejavnikov in se med posameznimi ponudniki pogosto precej razlikuje, kar je še razlog več, da si vzamete čas in poiščete zares najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Nova okna (PVC) iz kakovostnih profilov  nemškega podjetja VEKA

V podjetju Roletarstvo Medle iz Novega mesta vam ponujamo vrhunska PVC okna, izdelana v skladu s standardom kakovosti ISO 9001:2000, strogim smernicam pa sledimo tudi pri vgradnji. Pri izdelavi uporabljamo profile priznanega koncerna VEKA – največjega proizvajalca PVC profilov na svetu. Večinoma se uporabljajo stekla s prevodnim faktorjem Ug=1,0 W/m2. Kombinacija skrbno izbranih PVC profilov in stekel poskrbi za resnično izjemno izolacijo, posledično pa je to investicija, s katero je mogoče na dolgi rok prihraniti kar precej energije. Uporabljene materiale je možno na koncu življenjske dobe v celoti reciklirati. Seveda pa na vašo zahtevo dodamo še izbrana senčila. Izbirati je mogoče med različnimi roletami (predokenske vidne, predokenske ometne, nadokenske itn.) ter žaluzijami (zunanje ali notranje in posebne lesene žaluzije). Za tiste, ki bi si želeli zagotoviti nadpovprečno visoko stopnjo protivlomne zaščite, so naše rulete nedvomno izvrstna izbira, saj jih je možno opremiti s posebnimi protivlomnimi vzmetmi. Tu naj sicer opozorimo, da je mogoče omenjene vzmeti kombinirati le z roletami na elektromotor ali s pogonom na monokomando. Po želji strank pa je možen še dodatek komarnikov različnih vrst, za katere boste zelo hvaležni v toplih poletnih večerih.

Preverite  še našo punudbo komarnikov, ki jih je mogoče vgraditi v vaša okna