Brisoleji so ne samo funkcionalni, temveč tudi čudoviti na pogled

Že nekaj let se tudi na našem trgu pojavljajo senčila, ki jim pravimo brisoleji. To so senčila, ki so idealna za velike steklene površine, ker so veliko večja od standardnih. Njihovi najpomembnejši lastnosti sta odpornost in kompaktnost, zato so brisoleji praktično neuničljivi. Zaradi svojega atraktivnega videza, je zunanji izgled celotne stavbe videti lepši in glamuroznejši. Po zaslugi svojih pozitivnih lastnosti, so brisoleji dodatni toplotni izolator, mnogo strank pa se odloči in jih vgradi kot ograjo ali zaščito na različne vrste teras. Poznamo dve vrsti brisolejev. Gibljivi brisoleji in fiksni brisoleji se uporabljajo za senčenje različnih vrst steklenih površin. Možnosti uporabe stekla so v sodobnem času zaradi moderne arhitekture in želje po velikih in svetlih prostorih brezmejne. Spričo načina gradnje sodobnih zgradb, ki vsebujejo panoramske stene in velika okna, je potrebno misliti tudi na senčila in brisoleji so več kot idealni za takšne stavbe. Pred montažo brisolejev je pomemben podatek ali se okna odpirajo, ali so mogoče fiksna. Takšne so navadno panoramske stene. Na podlagi tega se kasneje lahko odločimo ali bi bili za vas bolj primerni gibljivi brisoleji ali fiksni. S pomočjo naših izkušenj in strokovnostjo bomo za vas izbrali prava senčila.

Gibljivi brisoleji

Gibljivi brisoleji so primerni za poslovne in stanovanjske objekte

V današnjem času je za zunanjost skoraj vseh poslovnih zgradb in družinskih hiš, značilna uporaba velikih steklenih površin. Gibljivi brisoleji so popolni za stavbe katere imajo direktno sončno svetlobo. Le ta je ob nežnem spomladanskem soncu prijetna, zato so lahko gibljivi brisoleji odprti, ob poletni vročini pa brisoleje zapremo in so več kot dobrodošli. Omogočajo zaščito pred soncem prav tako pa imajo tudi izolativne lastnosti saj preprečujejo vdiranje vročine v prostor. V kombinaciji s klimatsko napravo so gibljivi brisoleji več kot odlična zaščita. Beseda oz. termin brisole prihaja iz Francije. Njen pomen si lahko razložite kot senčilo namenjeno zunanji uporabi, ki je sestavljeno iz vertikalnih in horizontalnih vrtljivih lamel. Gibljivi brisoleji imajo ogromno prednosti pred drugimi senčili. Zaradi vrtljivih lamel lahko uravnavamo količino svetlobe, ki jo spustimo skozi okno ali na teraso. Poleg prestižnega videza je skozi odprte lamele mogoče odvajati vroč zrak, zaprte lamele gibljivih brisolejev pa pomenijo zaščito pred dežjem. Njihovo odpiranje in zapiranje je enostavno in traja samo nekaj sekund. Na teraso pred hišo vam lahko vgradimo estetsko dovršene vertikalne brisoleje s horizontalnimi lamelami, s katerimi boste uspešno regulirali sončno svetlobo, katero lahko skoraj v celoti zadržijo zunaj. Vertikalni brisoleji z navpičnimi lamelami so nekoliko širši, njihova funkcija pa je enaka. Horizontalni ali vodoravni brisoleji lahko služijo tudi kot streha, saj zadržijo vso vodo, prav tako pa odbijajo sončno svetlobo.

Fiksni brisoleji

Fiksni brisoleji  so atraktivni in namenjeni za velike površine

Fiksni brisoleji so kakovostna senčila moderne dobe, ki so namenjeni za senčenje velikih površin. So trpežna in kompaktna zunanja senčila, katera se vgrajujejo na objekte kjer svetlobe ni potrebno regulirati. Fiksne brisoleje vgrajujemo na stanovanjske in poslovne objekte, razne gostinske lokale, športne dvorane, kulturne domove, hotele in druge javne objekte. Če so pravilno postavljeni, preprečujejo pregrevanje prostorov v hudi vročini. Lamele so narejene v obliki letalskega krila in njihov naklon je stalen. Fiksne brisoleje vgrajujemo  na konstrukcijo, ki jo pripravimo vnaprej. Glede na različne oblike in izvedbe v naši ponudbi razlikujemo med dvema tipoma. Fiksni brisoleji TIP 1 so enostavni za montažo, saj so sestavljeni samo iz treh delov, možno pa jih je vgraditi pod različnimi nakloni. Razmik med lamelami lahko določite sami. Izbira barve je možna po barvni RAL lestvici, ali pa se odločite za standardno sivo ali surovo barvo. Tudi brisoleji TIP 2 so enostavni za montažo, izbirate pa lahko med štirimi vrstami lamel, poljubne barve.

Poglejte si še našo ponudbo kakovostnih rolet